Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, jestem na etapie wyboru projektu. Bardzo podoba mi się praktyczny i raczej na pewno się na niego zdecyduję.

Zanim jednak odwiedzę projektantów, chciałbym zapytać czy ktoś z budujących może dorzucić zdjęcia pokojów na górze (interesują mnie skosy - czy nie zabierają za dużo powierzchni ?).

Jak myślicie, czy bardzo problematyczne byłoby poszerzenie Praktycznego o 0,5 -1 m (nowa szerokość salonu 6,15, kuchni 3,75) ?

Witamy wszystkich praktycznych.

My również (ja i mąż :)) zdecydowaliśmy się na budowę praktycznego, tyle że w wersji 3.Jesteśmy jeszcze na etapie papierologii ,ale mamy ambitny plan zrobienia tzw.stanu zero jeszcze tej jesieni. Mam pytanko; czy ktoś buduje "praktyczny " w lubuskim lub szczecińskim??? Wiem że to tak głupio trochę,ale gdyby ktoś dał rzucić okiem (choćby z daleka :}}) bylibysmy szczęśliwi. My mieszkamy na granicy PL-D i w przyszłym roku też udostępnimy "obiekt zwiedzającym":yes:

Proszę przeanalizujcie zmianę którą proponuję na poddaszu.

Musimy podjąć decyzję szybko. nad wykuszem robimy balkonik z wyjściem z pokoju i łazienki. Zastanawiam się czy lokalizacja wanny w łazience (po garderobie) będzie wygodna. Proszę o podpowiedzi o ewentualną zmianę lokalizacji wc wanny umywalki. Zastanawiamy się czy można zastosować drzwi przesuwne między pokojem i łazienką

poddasze 1(1).jpg

Edytowane przez piotrgawlik

Witam, jestem na etapie wyboru projektu. Bardzo podoba mi się praktyczny i raczej na pewno się na niego zdecyduję.

Zanim jednak odwiedzę projektantów, chciałbym zapytać czy ktoś z budujących może dorzucić zdjęcia pokojów na górze (interesują mnie skosy - czy nie zabierają za dużo powierzchni ?).

Jak myślicie, czy bardzo problematyczne byłoby poszerzenie Praktycznego o 0,5 -1 m (nowa szerokość salonu 6,15, kuchni 3,75) ?

Witaj,

poniżej wkleiłam dwa ujęcia z piętra. Są to oba pokoje od tyłu domu, a w zasadzie ich fragmenty, bo bez szerokokątnego obiektywu nie sposób złapać ich w całości :)

Na jednym celowo zostawiłam osobę, by mieć do kogo te skosy porównywać :)

DSC01184.JPG

DSC01186.JPG

DSC01184.JPG

DSC01186.JPG

Problematyczne nie, ale musisz to zrobić na etapie adaptacji projektu. Generalnie to dobry pomysł, bo zwiększysz powierzchnie małej kuchni, ale stracisz obrys wykusza.....

Witaj,

poniżej wkleiłam dwa ujęcia z piętra. Są to oba pokoje od tyłu domu, a w zasadzie ich fragmenty, bo bez szerokokątnego obiektywu nie sposób złapać ich w całości :)

Na jednym celowo zostawiłam osobę, by mieć do kogo te skosy porównywać :)

Przyznaje, ze fajnie wygladaja te pomieszczenia:) Co do stylistyki domu z linka zony m, to zgadzam sie, ze w oryginalym zalozeniu lepiej to wyglada.