bacardi 15.11.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 o ile się nie mylę podobnie jak ja planujecie zabudowę na całej ścianie. nie boicie się że kuchnia stanie się nieco przyciężka przy pełnej zabudowie ściany? Kuchnia w praktycznym jest dość specyficzna, dość mała i wąska, taka zabudowa IMHO może nieco zaburzyć geometrię... My na razie podchodziliśmy do tematu bardzo pobieżnie i jeszcze bez rozrysowania wszystkich modułów i wizyty u projektanki, ale o ile się uda, to plan jest taki aby zachować lekkość z wizualizacji... Osobiście myślałem nad przerzuceniem płyty grzewczej z zgrabnym pochłaniaczem na drugą stronę z odstępem za lodówkę, a z drugiej strony zostawić lekką zabudowę wiszącą i np. wykorzystać asymetrię choćby do podwieszenia mikrofali pod rządem szafek... Minus, że piekarnik musiałby zostać na dole, ale zostają duże blaty robocze z dość dobrym dostępem i tak bez głębszej analizy pakowność wydaje się nie mniejsza niż obecnie mamy w nieco większej kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 16.11.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Owszem są zmiany. Mamy P3 zrobiony na P4 i zrobiliśmy to tak. 1. Na dole wejście do łazienki/toalety zrobiliśmy od strony wiatrołapu - pozbyliśmy się prysznica - została sam kibelek z umywalką 2. Na górze w miejscu gdzie jest garderoba i łazienka zrobiliśmy jedną dużą łazienkę, z prysznicem, wanną narożną, sauną 3. Garderobę wydzieliliśmy z pomieszczenia nad garażem - trochę musieliśmy na garażu podnieść ścianę kolankową, aby można było zrobić swobodne przejście z sypialni właśnie do tej garderoby. 4. Druga łazienka jest bez zmian. Czy mógłbyś zapodać zdjęcia z dołu - chodzi mi o wejście do toalety z wiatrołapu. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.11.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 nie boicie się że kuchnia stanie się nieco przyciężka przy pełnej zabudowie ściany? Kuchnia w praktycznym jest dość specyficzna, dość mała i wąska, taka zabudowa IMHO może nieco zaburzyć geometrię... My na razie podchodziliśmy do tematu bardzo pobieżnie i jeszcze bez rozrysowania wszystkich modułów i wizyty u projektanki, ale o ile się uda, to plan jest taki aby zachować lekkość z wizualizacji... Osobiście myślałem nad przerzuceniem płyty grzewczej z zgrabnym pochłaniaczem na drugą stronę z odstępem za lodówkę, a z drugiej strony zostawić lekką zabudowę wiszącą i np. wykorzystać asymetrię choćby do podwieszenia mikrofali pod rządem szafek... Minus, że piekarnik musiałby zostać na dole, ale zostają duże blaty robocze z dość dobrym dostępem i tak bez głębszej analizy pakowność wydaje się nie mniejsza niż obecnie mamy w nieco większej kuchni... bacardi my zrezygnowaliśmy z okna wychodzącego na drzwi wejściowe, dzięki temu na tej ścianie (lewa) będzie zabudowa a po przeciwnej (prawa) tylko zabudowa dolna, co doda kuchni lekkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 16.11.2011 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Mniej więcej taki układ kuchni ma być: Projekt oczywiście uproszczony: nie widać AGD, zlewozmywaka itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.11.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Zgadza się, choć w pierwszej wersji ściana z piekarnikiem miała byc zabudowana do samego okna. Jednakże po namyśle stwierdziłam, ze będę miała zbyt mało blatu....kafelkarz dołożył płytek na drugą ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 17.11.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 No własnie - ja mam ten sam dylemat w kuchni, bo ja chcę zabudować całą ścianę. Ale boję się że zostani mi za mało blatu roboczego. Żono m. jak juz będziecie mieć tą kuchnie to bardzo prosze o zdjęcia. A czy ktoś planuje czaene blaty kuchenne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 17.11.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Ma ktoś z budujących Praktycznego 3,4 zrobione z przodu schody z donica jak tak to bardzo proszę o fotki My mamy donicę - co prawda jest zrobiona troszkę inaczej niż w oryginale ale mi się podoba. Jak już zgram zdjęcia na kompa to zamieszczę coś na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1808 17.11.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Witam wszystkich Praktycznych - w szczególności 4 Na wiosnę zaczynam budowę 4 i mam wielka prośbę. Czy budujący 4 mogą przesłać informacje dotyczące ilości stali i betonu zużytego do SSO. Płyta tradycyjna lana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 17.11.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 monia tak z czarnego granitu młotkowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksigi 17.11.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Witam wszystkich Praktycznych - w szczególności 4 Na wiosnę zaczynam budowę 4 i mam wielka prośbę. Czy budujący 4 mogą przesłać informacje dotyczące ilości stali i betonu zużytego do SSO. Płyta tradycyjna lana. Pozdrawiam Ja buduję w Małopolsce Praktycznego 4, stali weszło u mnie około 3,8 tony - ławy i strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 19.11.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Witam po dluzszej przerwie:) Wracajac do tematu bramy, to my zdecydowalismy sie na szara. Przesylam kilka fotek pogladowych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 19.11.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Whistle bardzo fajnie to już wygląda, te wszystkie przetłoczenia na garażu i słupie w P2 robią jednak robotę btw czy mi się wydaje czy wykusz jest mniejszy niż w projekcie? przynajmniej okno od przodu jest jakoś za wąskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 20.11.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Bacardi: Dzieki, ciesze sie, ze sie podoba:) Faktycznie wykusz jest węższy o jedna cegłe ze wzgledu na rozmiary działki, ktora wynosi tylko 20m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarrek 20.11.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Bacardi: Dzieki, ciesze sie, ze sie podoba:) Faktycznie wykusz jest węższy o jedna cegłe ze wzgledu na rozmiary działki, ktora wynosi tylko 20m. Whistle ile poszlo ci stropianu na ocieplenie praktycznego 2? bedziesz stosowal elewacje drewniana jak w projekcie czy masz inny plan/pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 21.11.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Czy mógłbyś zapodać zdjęcia z dołu - chodzi mi o wejście do toalety z wiatrołapu. Dzięki. muszę zrobić. nie mam takiego ujęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 22.11.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Whistle ile poszlo ci stropianu na ocieplenie praktycznego 2? bedziesz stosowal elewacje drewniana jak w projekcie czy masz inny plan/pomysl? Styropianu poszło w sumie 42.5 m3. Co do elewacji to drewno będzie - jutro wchodzi stolarz i będzie działał w tym temacie. Generalnie nie ma większego sensu odbiegać od wizualizacji, bo można bardzo łatwo zepsuć efekt zamierzony, my zdecydowaliśmy się zrobić elewację tak jak na wizualizacji. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 22.11.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Whistle, kładziesz drewno na styropianie? Bo ilość m3 sugeruje, że cały dom ociepliłeś styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 23.11.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Drogie koleżanki i koledzy. Właśnie jestem na etapie zamawiania ocieplenia dachu. Czy możecie podzielić się informacjami jakie zastosowaliście rozwiązania u siebie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 23.11.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Whistle, kładziesz drewno na styropianie? Bo ilość m3 sugeruje, że cały dom ociepliłeś styropianem. Witaj miejski Tak - cały dom jest ocieplony styropianem. Drewno kładziemy, ale stolarz najpierw zamontuje łaty a do nich deski, tak aby pomiędzy deskami a styropianem była przerwa na wentylacje itd. W tym celu również styropian jest pocieniony w miescu kładzenia drewna (widoczne na zdjęciu), tak aby "wpuścić" deski w ścianę, nic nie będe wystawać, a deski będą "nakryte" od góry. Kilka fotek z dziś rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.11.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 whistle a wstawisz fotki wykończenia tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts