Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich "praktycznych",

Na początku chciałam pogratulować rosnących domów:) i szczególnie pozdrowić karo_ oraz miejskiego:)

My ruszamy z naszym praktycznym 4 na wiosnę bo w tym roku już nie zdążyliśmy pozałatwiać wszystkich formalności:( ale byliśmy zobaczyć kolejne powstające osiedle praktycznych w Bielsku Białej .... http://inbud.bielsko.pl/budownictwo-domy-jednorodzinne_mns-aktualna,54,galerie.html ..... zobaczcie sami.

Witam , Mam do was pytanko czy w praktycznym4 standardowo kuchnia 8,4 m2 jest wystarczająca do poruszania się . Macie może zdjęcia kuchni i tej małej łazienki ????

POZDRAWIAM

czekam na zdjęcia praktycznego kuchni 8,4 m2 i łazienki w realu na [email protected]

Bardzo byłbym wdzięczny

POZDRAWIAM

Edytowane przez megapol_mg

czy wstawiacie rolety antywlamaniowe chodzi mi o kasety w mur..

nie wiem jak to jest rozwiazane w projekcie..bo sie tylko na nim wzoruje,, dzieki za info

W projekcie jest tylko ta żaluzja na duże przeszklenie od tyłu, ale w tym wątku był już wcześniej poruszany temat rolet, trzeba zostawić uskok w nadprożu aby zmieścić kasetę...

A co do samych rolet, to na dużych przeszkleniach od południa i zachodu by się przydały jakieś osłony, bo latem może być mała masakra...

...zamontowali mi bramę garażową :rolleyes:

[ATTACH=CONFIG]88312[/ATTACH]

Witam. Sledze forum już kilka dni. Czytam i biję duże brawa dla założyciela wątku o "PRAKTYCZNYM". Jednak widzę , że niektórzy stracili czujność i bez zastanowienia kupują i montują rzeczy takie jak inni Praktyczni. SORRY ZARYL, ale za bardzo "wciągnąłeś się w temat". Proszę się nie obrazic , ale kolor tej bramy nijak się ma do całości. Inni PRAKTYCZNI mają rynny , obróbkę blacharską a nawet rolety w kolorze szarym. U Ciebie tego brakuje . Stąd nie wiem bardzo do czego dopiąć wybór takiego koloru.

Zamieszczamy pierwsze fotki z naszej budowy:>

Pozdrawiamy wszystkich Praktycznych!

Monrem007, z tego co pamiętam budujesz się w okolicach południa/wschodu Polski. Ja jestem z Tarnowa i ruszam na wiosne z "3". Byłaby szansa na kontakt do Ciebie ?

Witam. Sledze forum już kilka dni. Czytam i biję duże brawa dla założyciela wątku o "PRAKTYCZNYM". Jednak widzę , że niektórzy stracili czujność i bez zastanowienia kupują i montują rzeczy takie jak inni Praktyczni. SORRY ZARYL, ale za bardzo "wciągnąłeś się w temat". Proszę się nie obrazic , ale kolor tej bramy nijak się ma do całości. Inni PRAKTYCZNI mają rynny , obróbkę blacharską a nawet rolety w kolorze szarym. U Ciebie tego brakuje . Stąd nie wiem bardzo do czego dopiąć wybór takiego koloru.

Hmm,

nie wiem czy ten post ma być prowokacją - jeśli tak to dałam się wciągnąć. Po prostu brak mi słów! Brama, podobnie jak cały dom Zaryla, jest dokładnie taka jak w projekcie i wizualizacji. Inna niż szara (choć oczywiście o gustach nie będziemy dyskutować) po prostu tu nie pasuje. Albo SERDE ma na myśli inny dom, albo za mało czuje jak powinien wyglądać PRAKTYCZNY. Nie za bardzo widzę cel takich wpisów. No chyba, że chodzi po prostu o to żeby komuś dowalić...

W projekcie jest tylko ta żaluzja na duże przeszklenie od tyłu, ale w tym wątku był już wcześniej poruszany temat rolet, trzeba zostawić uskok w nadprożu aby zmieścić kasetę...

A co do samych rolet, to na dużych przeszkleniach od południa i zachodu by się przydały jakieś osłony, bo latem może być mała masakra...

Whistle ma chyba zamontowane rolety. Zastanawiam się, jak skrzynki, nawet przy cofniętym nadprożu (o ile cm?) schowały się w ociepleniu (15 cm), skoro dla przeszkleń 235 cm wychodzi mi, że skrzynka powinna mieć 20,5 cm, żeby zmieściła się w niej roleta.

Będę wdzięczny za wyjaśnienie.

Whistle ma chyba zamontowane rolety. Zastanawiam się, jak skrzynki, nawet przy cofniętym nadprożu (o ile cm?) schowały się w ociepleniu (15 cm), skoro dla przeszkleń 235 cm wychodzi mi, że skrzynka powinna mieć 20,5 cm, żeby zmieściła się w niej roleta.

Będę wdzięczny za wyjaśnienie.

Tak właśnie whistle ma :) My zachowaliśmy wszystkie wymiary okien, a żeby roleta była zakryta zrobiliśmy wyższe otwory okienne - i to wszystko. Dzieki ttemu roleta jest na oknie i jest całkowicie ocieplona (15cm).

Pozdrawiam!

W projekcie jest teknoamerblok - cegła łupana 9,5 cm.

My daliśmy zamiast cegły TeknoAmerBlock płytkę klinkierową "Mglisty poranek" - Klinkier Przysucha. Dość duzo czasu zeszło nam na znalezienie koloru jasnoszarego. Wbrew pozorom nie było to proste, bo większość szarych płytek jest ciemna. Efeft jest bardzo fajny.

Hmm,

nie wiem czy ten post ma być prowokacją - jeśli tak to dałam się wciągnąć. Po prostu brak mi słów! Brama, podobnie jak cały dom Zaryla, jest dokładnie taka jak w projekcie i wizualizacji. Inna niż szara (choć oczywiście o gustach nie będziemy dyskutować) po prostu tu nie pasuje. Albo SERDE ma na myśli inny dom, albo za mało czuje jak powinien wyglądać PRAKTYCZNY. Nie za bardzo widzę cel takich wpisów. No chyba, że chodzi po prostu o to żeby komuś dowalić...

Podłączam się do p@nna migotka

ja również mam tę okropna szarą niepasującą bramę... Wygląda obrzydliwie no ale jakoś to przeżyję :) Żeby nie było, że do niczego nie pasuje, to pozwoliłem sobie tylne drzwi od kotłowni dać w identycznym RAL-u :)