monia.d 08.12.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Praktyczny 2 http://imageshack.us/photo/my-images/210/obraz053y.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/838/obraz049i.jpg/ Widzę dobry stary belit . Nasz Praktyczny również z tego materiału. A w sobotę biegam ze sznureczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 08.12.2011 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Bardzo chcielibyśmy zobaczyć ten domek w rzeczywistości, budujemy w woj. świętokrzyskim. Proszę o kontakt: [email protected] Zapraszamy do Ostrowca... co prawda mamy "jedynkę", ale to w końcu też Praktyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaryl 09.12.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 ...załączam kilka zdjęć P2 od strony ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajmon80 10.12.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Czołem, Ja startuję w maju 2012. Jestem z Tarnowa, ale w świętokrzyskim bywam ... codziennie. Pracuję m.in. w Kielcach i okolicy Możemy się wymieniać informacjami Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monrem007 11.12.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Zamieszczamy pierwsze fotki z naszej budowy:> Pozdrawiamy wszystkich Praktycznych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherly 11.12.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witam wszystkich "praktycznych", Na początku chciałam pogratulować rosnących domów:) i szczególnie pozdrowić karo_ oraz miejskiego:)My ruszamy z naszym praktycznym 4 na wiosnę bo w tym roku już nie zdążyliśmy pozałatwiać wszystkich formalności:( ale byliśmy zobaczyć kolejne powstające osiedle praktycznych w Bielsku Białej .... http://inbud.bielsko.pl/budownictwo-domy-jednorodzinne_mns-aktualna,54,galerie.html ..... zobaczcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megapol_mg 12.12.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Witam , Mam do was pytanko czy w praktycznym4 standardowo kuchnia 8,4 m2 jest wystarczająca do poruszania się . Macie może zdjęcia kuchni i tej małej łazienki ????POZDRAWIAMczekam na zdjęcia praktycznego kuchni 8,4 m2 i łazienki w realu na [email protected]Bardzo byłbym wdzięczny POZDRAWIAM Edytowane 12 Grudnia 2011 przez megapol_mg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lapluk 12.12.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 czy wstawiacie rolety antywlamaniowe chodzi mi o kasety w mur.. nie wiem jak to jest rozwiazane w projekcie..bo sie tylko na nim wzoruje,, dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 12.12.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 czy wstawiacie rolety antywlamaniowe chodzi mi o kasety w mur.. nie wiem jak to jest rozwiazane w projekcie..bo sie tylko na nim wzoruje,, dzieki za info W projekcie jest tylko ta żaluzja na duże przeszklenie od tyłu, ale w tym wątku był już wcześniej poruszany temat rolet, trzeba zostawić uskok w nadprożu aby zmieścić kasetę... A co do samych rolet, to na dużych przeszkleniach od południa i zachodu by się przydały jakieś osłony, bo latem może być mała masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SERDE 12.12.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 ...zamontowali mi bramę garażową [ATTACH=CONFIG]88312[/ATTACH] Witam. Sledze forum już kilka dni. Czytam i biję duże brawa dla założyciela wątku o "PRAKTYCZNYM". Jednak widzę , że niektórzy stracili czujność i bez zastanowienia kupują i montują rzeczy takie jak inni Praktyczni. SORRY ZARYL, ale za bardzo "wciągnąłeś się w temat". Proszę się nie obrazic , ale kolor tej bramy nijak się ma do całości. Inni PRAKTYCZNI mają rynny , obróbkę blacharską a nawet rolety w kolorze szarym. U Ciebie tego brakuje . Stąd nie wiem bardzo do czego dopiąć wybór takiego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajmon80 12.12.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Zamieszczamy pierwsze fotki z naszej budowy:> Pozdrawiamy wszystkich Praktycznych! Monrem007, z tego co pamiętam budujesz się w okolicach południa/wschodu Polski. Ja jestem z Tarnowa i ruszam na wiosne z "3". Byłaby szansa na kontakt do Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 12.12.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Witam. Sledze forum już kilka dni. Czytam i biję duże brawa dla założyciela wątku o "PRAKTYCZNYM". Jednak widzę , że niektórzy stracili czujność i bez zastanowienia kupują i montują rzeczy takie jak inni Praktyczni. SORRY ZARYL, ale za bardzo "wciągnąłeś się w temat". Proszę się nie obrazic , ale kolor tej bramy nijak się ma do całości. Inni PRAKTYCZNI mają rynny , obróbkę blacharską a nawet rolety w kolorze szarym. U Ciebie tego brakuje . Stąd nie wiem bardzo do czego dopiąć wybór takiego koloru. Hmm, nie wiem czy ten post ma być prowokacją - jeśli tak to dałam się wciągnąć. Po prostu brak mi słów! Brama, podobnie jak cały dom Zaryla, jest dokładnie taka jak w projekcie i wizualizacji. Inna niż szara (choć oczywiście o gustach nie będziemy dyskutować) po prostu tu nie pasuje. Albo SERDE ma na myśli inny dom, albo za mało czuje jak powinien wyglądać PRAKTYCZNY. Nie za bardzo widzę cel takich wpisów. No chyba, że chodzi po prostu o to żeby komuś dowalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 12.12.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 W projekcie jest tylko ta żaluzja na duże przeszklenie od tyłu, ale w tym wątku był już wcześniej poruszany temat rolet, trzeba zostawić uskok w nadprożu aby zmieścić kasetę... A co do samych rolet, to na dużych przeszkleniach od południa i zachodu by się przydały jakieś osłony, bo latem może być mała masakra... Whistle ma chyba zamontowane rolety. Zastanawiam się, jak skrzynki, nawet przy cofniętym nadprożu (o ile cm?) schowały się w ociepleniu (15 cm), skoro dla przeszkleń 235 cm wychodzi mi, że skrzynka powinna mieć 20,5 cm, żeby zmieściła się w niej roleta. Będę wdzięczny za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lapluk 13.12.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 dokladnie skrzynak ma 20.5 czy w projekcie jest ujety rodzaj klinkieru na elewacje? chodzmi mi o praktycznego 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 13.12.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 dokladnie skrzynak ma 20.5 czy w projekcie jest ujety rodzaj klinkieru na elewacje? chodzmi mi o praktycznego 3 W projekcie jest teknoamerblok - cegła łupana 9,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 13.12.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Whistle ma chyba zamontowane rolety. Zastanawiam się, jak skrzynki, nawet przy cofniętym nadprożu (o ile cm?) schowały się w ociepleniu (15 cm), skoro dla przeszkleń 235 cm wychodzi mi, że skrzynka powinna mieć 20,5 cm, żeby zmieściła się w niej roleta. Będę wdzięczny za wyjaśnienie. Tak właśnie whistle ma My zachowaliśmy wszystkie wymiary okien, a żeby roleta była zakryta zrobiliśmy wyższe otwory okienne - i to wszystko. Dzieki ttemu roleta jest na oknie i jest całkowicie ocieplona (15cm). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 13.12.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 W projekcie jest teknoamerblok - cegła łupana 9,5 cm. My daliśmy zamiast cegły TeknoAmerBlock płytkę klinkierową "Mglisty poranek" - Klinkier Przysucha. Dość duzo czasu zeszło nam na znalezienie koloru jasnoszarego. Wbrew pozorom nie było to proste, bo większość szarych płytek jest ciemna. Efeft jest bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 13.12.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Hmm, nie wiem czy ten post ma być prowokacją - jeśli tak to dałam się wciągnąć. Po prostu brak mi słów! Brama, podobnie jak cały dom Zaryla, jest dokładnie taka jak w projekcie i wizualizacji. Inna niż szara (choć oczywiście o gustach nie będziemy dyskutować) po prostu tu nie pasuje. Albo SERDE ma na myśli inny dom, albo za mało czuje jak powinien wyglądać PRAKTYCZNY. Nie za bardzo widzę cel takich wpisów. No chyba, że chodzi po prostu o to żeby komuś dowalić... Podłączam się do p@nna migotka ja również mam tę okropna szarą niepasującą bramę... Wygląda obrzydliwie no ale jakoś to przeżyję Żeby nie było, że do niczego nie pasuje, to pozwoliłem sobie tylne drzwi od kotłowni dać w identycznym RAL-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lapluk 13.12.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 czyli skoro klinkier ma 9.5 cm to jaka jest szerokosc ławy fundamentowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 13.12.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 czyli skoro klinkier ma 9.5 cm to jaka jest szerokosc ławy fundamentowej? Nie pamiętam dokladnie, ale fundament jest taki, że chyba atak atomowy przetrwa... 28 kubików betonu mówi samo za siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts