SERDE 28.12.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 SERDE To szare to jest folia ochronna, a brama jest czerwona. Co sądzisz o czerwonej i jaki kolor bramy Ty byś wybrał/ała do tego domu? No widzę , że za bardzo prawda w oczy kole. Sugeruję zapoznać się z projektem i z sugestiami projektantów, a nie małpować i kupować "jak leci" to samo co forumowicze. Oni zapoznali się z lekturą projektu i nie popełnili tego błędu co Ty. To wszystko w tym temacie. Jeśli chodzi o kolor czerwony - machnij sobie na elewację. Będzie super. Na pewno będzie się domek wyróżniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaryl 28.12.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 No widzę , że za bardzo prawda w oczy kole. Sugeruję zapoznać się z projektem i z sugestiami projektantów, a nie małpować i kupować "jak leci" to samo co forumowicze. Oni zapoznali się z lekturą projektu i nie popełnili tego błędu co Ty. To wszystko w tym temacie. Jeśli chodzi o kolor czerwony - machnij sobie na elewację. Będzie super. Na pewno będzie się domek wyróżniał. Znalazł się wizjoner To właśnie ja radzę Tobie zapoznać się z projektem i sugestiami projektantów bo Ci są nie znane. Jak byś znał projekt to nie wypisywał byś tych bredni i nie zaśmiecał wątku. Pytałem jaki kolor bramy garażowej byś wybrał do tego domu?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksigi 28.12.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 nie bardzo wiem o co chodzi SERDE Do tej pory całkiem przyjemnie się czytało temat budowy "Praktycznego"Niepotrzebne zaśmiecanie wątku i schodzenie do forumowej połajanki Pytanie brzmi - PO CO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 29.12.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Panu SERDE już dziękujemy (za miłe wypowiedzi oczywiście). I może na tym zakończmy wymianę zdań z sympatycznym osobnikiem A ja tymczasem proponuję dyplomatycznie zmienić temat: czy ktoś może się podzielić ekipą do SSO na terenie woj. łódzkiego - mam już namiar od Zaryla (to ten co małpuje;-) - jeszcze raz dzięki, ale szukamy dalej - może uda się coś taniej. Będziemy wdzięczni - może być na priv aby nie zaśmiecać forum. Pozytywne pozdrowienia dla Wszystkich I Szczęśliwego Nowego Roku (na budowach:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 30.12.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Mam pytanko do osób które montują odkurzacz centralny, w których pomieszczeniach macie miejsca na podłączenie węża oraz szczotki, dotyczy Praktyczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaryl 30.12.2011 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Mam pytanko do osób które montują odkurzacz centralny, w których pomieszczeniach macie miejsca na podłączenie węża oraz szczotki, dotyczy Praktyczny 1 W wiatrołapie, kuchni, garażu i jedno na poddaszu w "korytarzu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 01.01.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 W wiatrołapie, kuchni, garażu i jedno na poddaszu w "korytarzu". Tylko jedno gniazdo na poddaszu, i czy pokój oraz salon będzie obsługiwany z kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 01.01.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Tylko jedno gniazdo na poddaszu, i czy pokój oraz salon będzie obsługiwany z kuchni? Gdzieś parę stron wcześniej dyskutowaliśmy na ten temat, jedno gniazdo na poddaszu przy "klasycznym" 9m wężu powinno wystarczyć dla praktycznego 1-2, dla 3-4 były obawy... na parterze osobiście rozważam szufelki w kuchni i przy wiatrołapie oraz gniazda w salonie i garażu (tu się jeszcze zastanawiam czy zostawić gniazdo na jednostce czy wyprowadzić pod drzwi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaryl 02.01.2012 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Tylko jedno gniazdo na poddaszu, i czy pokój oraz salon będzie obsługiwany z kuchni? Jedno gniazdo na poddaszu z wężem 9m obsłuży całe poddasze (P2), a salon oraz ten pokój na parterze będzie obsługiwany z wiatrołapu (u mnie wiatrołap "otwarty"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 02.01.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 A my w P3 mamy szufelkę w kuchni, gniazdo w salonie, na poddaszu zaraz obo drzwi do dużej sypialni, w garażu obok bramy oraz jedno na zewnątrz przy wyjściu na taras. A w wiatrołapie mamy gniazdo połęczone z taką jakby szufelką tylko pionową. Na poddaszu wystarczy 9 m wąż - sprawdzałam sznurkiem . Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku dla wszystkich Praktycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 02.01.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 3. przeniesienie kotłowni do pomieszczenia gospodarczego na końcu garażu Przenosicie też komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszka26 02.01.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Przenosicie też komin? Tak, przenosimy komin dodatkowo będzie on dwu-systemowy - do gazu i do pieca węglowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek101 03.01.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam ja też przenosze kotłownie w praktycznym 2 jak najdalej od pomieszczeń mieszkalnych,będę miał piec na eko groszek przy każdym czyszczeniu i doładowaniu pieca bardzo sie pyli.Obecnie użytkuje taki piec i mam niemiłe doświadczenia wegiel nie może zbyt wilgotny a co zatym idzie przy wsypywaniu pył osadza się wszędzie,poniżej moja propozycja na miejscu kotłowni bedzie pralnia a kotłownia jak najdalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anev 04.01.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 tomek101praktyczny 2 ma pod schodami pustą przestrzeń,warto ją zagospodarować choćby na spiżarnię,której brak w tym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek101 05.01.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Odebrałem pozwolenie na budowe PRAKTYCZNY 2:wave: wszystkie papierki załatwione teraz tylko czekać na pogode i zaczynamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 05.01.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Odebrałem pozwolenie na budowe PRAKTYCZNY 2:wave: wszystkie papierki załatwione teraz tylko czekać na pogode i zaczynamy. super! powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 05.01.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Whistle, czy mógłbyś zrobić zdjęcie skrzynki rewizyjnej rolety od wewnątrz domu? Chciałbym zobaczyć jak to jest obudowane. r19, dziś rano byłem na budowie i przesyłam świeżutkie fotki - akurat jest już otynkowane więc widać Co prawda folia ochronna jescze nie zdjęta, no ale i tak nieźle to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 05.01.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Dzielicie fixa w salonie na pół, żeby zrobić drzwi przesuwane, wyjściowe do ogrodu?Co myślicie o takim rozwiązaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaprus 05.01.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Dzielicie fixa w salonie na pół, żeby zrobić drzwi przesuwane, wyjściowe do ogrodu? Co myślicie o takim rozwiązaniu? Witam! My podzieliliśmy fixa na pół w salonie, są drzwi przesuwne i zrezygnowaliśmy z tego małego bocznego wyjścia na taras. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 05.01.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam! My podzieliliśmy fixa na pół w salonie, są drzwi przesuwne i zrezygnowaliśmy z tego małego bocznego wyjścia na taras. Pozdrawiam! I zakładam, że jesteście zadowoleni z tego rozwiązania, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts