Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

SERDE

To szare to jest folia ochronna, a brama jest czerwona.

Co sądzisz o czerwonej i jaki kolor bramy Ty byś wybrał/ała do tego domu?

No widzę , że za bardzo prawda w oczy kole. Sugeruję zapoznać się z projektem i z sugestiami projektantów, a nie małpować i kupować "jak leci" to samo co forumowicze. Oni zapoznali się z lekturą projektu i nie popełnili tego błędu co Ty. To wszystko w tym temacie. Jeśli chodzi o kolor czerwony - machnij sobie na elewację. Będzie super. Na pewno będzie się domek wyróżniał.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No widzę , że za bardzo prawda w oczy kole. Sugeruję zapoznać się z projektem i z sugestiami projektantów, a nie małpować i kupować "jak leci" to samo co forumowicze. Oni zapoznali się z lekturą projektu i nie popełnili tego błędu co Ty. To wszystko w tym temacie. Jeśli chodzi o kolor czerwony - machnij sobie na elewację. Będzie super. Na pewno będzie się domek wyróżniał.

Znalazł się wizjoner :jawdrop: To właśnie ja radzę Tobie zapoznać się z projektem i sugestiami projektantów bo Ci są nie znane.

Jak byś znał projekt to nie wypisywał byś tych bredni i nie zaśmiecał wątku. Pytałem jaki kolor bramy garażowej byś wybrał do tego domu?!

Panu SERDE już dziękujemy (za miłe wypowiedzi oczywiście). I może na tym zakończmy wymianę zdań z sympatycznym osobnikiem ;-) A ja tymczasem proponuję dyplomatycznie zmienić temat: czy ktoś może się podzielić ekipą do SSO na terenie woj. łódzkiego - mam już namiar od Zaryla (to ten co małpuje;-) - jeszcze raz dzięki, ale szukamy dalej - może uda się coś taniej. Będziemy wdzięczni - może być na priv aby nie zaśmiecać forum. Pozytywne pozdrowienia dla Wszystkich ;-) I Szczęśliwego Nowego Roku (na budowach:-)

Tylko jedno gniazdo na poddaszu, i czy pokój oraz salon będzie obsługiwany z kuchni?

Gdzieś parę stron wcześniej dyskutowaliśmy na ten temat, jedno gniazdo na poddaszu przy "klasycznym" 9m wężu powinno wystarczyć dla praktycznego 1-2, dla 3-4 były obawy... na parterze osobiście rozważam szufelki w kuchni i przy wiatrołapie oraz gniazda w salonie i garażu (tu się jeszcze zastanawiam czy zostawić gniazdo na jednostce czy wyprowadzić pod drzwi)

A my w P3 mamy szufelkę w kuchni, gniazdo w salonie, na poddaszu zaraz obo drzwi do dużej sypialni, w garażu obok bramy oraz jedno na zewnątrz przy wyjściu na taras. A w wiatrołapie mamy gniazdo połęczone z taką jakby szufelką tylko pionową.

Na poddaszu wystarczy 9 m wąż - sprawdzałam sznurkiem :-).

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku dla wszystkich Praktycznych :-)

Witam ja też przenosze kotłownie w praktycznym 2 jak najdalej od pomieszczeń mieszkalnych,będę miał piec na eko groszek przy każdym czyszczeniu i doładowaniu pieca bardzo sie pyli.Obecnie użytkuje taki piec i mam niemiłe doświadczenia wegiel nie może zbyt wilgotny a co zatym idzie przy wsypywaniu pył osadza się wszędzie,poniżej moja propozycja na miejscu kotłowni bedzie pralnia a kotłownia jak najdalej.Obraz 005.jpg

Whistle, czy mógłbyś zrobić zdjęcie skrzynki rewizyjnej rolety od wewnątrz domu? Chciałbym zobaczyć jak to jest obudowane.

r19,

dziś rano byłem na budowie i przesyłam świeżutkie fotki - akurat jest już otynkowane więc widać :) Co prawda folia ochronna jescze nie zdjęta, no ale i tak nieźle to wygląda :)

2012-01-05 -1 09.18.28.jpg

2012-01-05 -1 09.12.33.jpg

2012-01-05 -1 09.12.28.jpg