uchaha 05.01.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Panu SERDE już dziękujemy (za miłe wypowiedzi oczywiście). I może na tym zakończmy wymianę zdań z sympatycznym osobnikiem A ja tymczasem proponuję dyplomatycznie zmienić temat: czy ktoś może się podzielić ekipą do SSO na terenie woj. łódzkiego - mam już namiar od Zaryla (to ten co małpuje;-) - jeszcze raz dzięki, ale szukamy dalej - może uda się coś taniej. Będziemy wdzięczni - może być na priv aby nie zaśmiecać forum. Pozytywne pozdrowienia dla Wszystkich I Szczęśliwego Nowego Roku (na budowach:-) Piszę na forum, bo pewnie wiele osób jest zainteresowana w kosztach budowy. Mam ekipę, która stawiała mury Praktycznego 3 za 25 tys. Fundament we własnym zakresie. Dach tegalit ciesielka + położenie - około 70 zł. za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaprus 05.01.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 I zakładam, że jesteście zadowoleni z tego rozwiązania, prawda? Tak, jesteśmy zadowoleni i to bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek101 06.01.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witam! My podzieliliśmy fixa na pół w salonie, są drzwi przesuwne i zrezygnowaliśmy z tego małego bocznego wyjścia na taras. Pozdrawiam! Witam czy jest możliwość przedstawienia fotek i ile kosztuje takie okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaprus 06.01.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witam czy jest możliwość przedstawienia fotek i ile kosztuje takie okno? Witam, postaram się zrobić to w przyszłym tygodniu, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaryl 06.01.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Dzielicie fixa w salonie na pół, żeby zrobić drzwi przesuwane, wyjściowe do ogrodu? Co myślicie o takim rozwiązaniu? Ja tak zrobiłem, więc myślę, że to dobre rozwiązanie Umieściłem gdzieś wcześniej na forum zdjęcia z takim przesuwnym oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 07.01.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Koszt takiego przesuwanego okna (MS okna) to około 5500 zł. Fix jest o połowę tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lapluk 07.01.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 fix polowe tanszy ja dostalem wycene na prawie 5 tysiecy za okno salonowe..za polowe to chyba ze slupkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 07.01.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Chyba, że handlowiec pomylił się. Ale z wyceny wynika, że odejmuję 2500 zł. przy fixie O słupku nie było mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceklwo 09.01.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Witam, zwracam się z prośbą o podanie namiaru na firmy, które wykonują dachy płaskie / odwrócone. Chodzi o Praktycznego 2. Czy wszyscy forumowicze Praktycznych robili w systemie zgodnym z projektem czy inną technologią?Za każdy namiar, sugestie i uwagę będę bardzo wdzięczny.Można również pisać na maila [email protected]pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 13.01.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Witamy serdecznie,pytanie i prośba do Wszystkich o poradę: człowiek zajmujący się adaptacją naszego projektu (praktyczny 2) doradza zamianę stropu monolitycznego na terivę. Jakie są zalety/wady obu rozwiązań? Czy ktoś z Was dokonał takiej zmiany? Będziemy wdzięczni za wszystkie opinie ponieważ sami nie mamy jeszcze żadnej wiedzy na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 13.01.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Wielkim znawca nie jestem, ale każdy ma swoje wady i zalety, na internecie jest sporo artykułów na ten temat, warto poczytać...Teriva jest tańsza, szybsza i prostsza w wykonaniu, strop będzie grubszy, ale gorzej tłumi, murowane ścianki działowe mozna stawiać tylko w miejscach gdzie wcześniej zaprojektowano wzmocnienia, problemy przy dużych powierzchniach, moze wystepowac klawiszowanie... To tak chyba podstawowe różnice na szybko, z tego co pamiętam pare osób z wątku zmieniało na terive więc na pewno dokładniej wyjaśnią. Mozna jeszcze przemyśleć filigran... Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk Edytowane 13 Stycznia 2012 przez bacardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 14.01.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Mam terrivę. Zdecydowałem się ze względu na bardzo wysoką cenę betonu. Wylanie monolitu będzie drogie. Jak z tłumieniem i klawiszowaniem mogę powiedzieć za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksigi 14.01.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Ja zdecydowałem się na monolit i nie żałuję, bo daje mi to możliwość ewentualnego zmienienia ścian na górze. Na teraz widzę, że projekt nie jest pozbawiony wad. Przykład: najlepsza bryła pomieszczenia na górze( bo pełna wysokość bez skosów- pomieszczenie w ścianie szczytowej) zarezerwowana jest dla łazienki (ja postanowiłem połączyć dwie w jedną) Mamy dużą super doświetloną z podwójnym oknem (które i tak trzeba zasłaniać, bo to łazienka) łazienkę i 3 pomieszczenia mieszkalne ze skosami Jak za kilka lat znudzi mi się obecny układ pomieszczeń, to zawsze mogę zrobić rewolucję i zamieszkać w łazience i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 16.01.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 A my mamy filigrana - płyty położone jednego dnia, zazbrojone i zalane, nośność jak monolit, gładkie toto od spodu więc nie trzeba tynkować sufitów. I też jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 17.01.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 A jak finansowo ma się filigran do monolitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 17.01.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Karo fajnie u was. My już mieszkamy, ale ogarnąć dom do fotek ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 19.01.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Macie jakieś ciekawe pomysły na podświetlenie domu nocą , myślałem nad zrobieniem z przodu i z tylu (tam gdzie będą płytki na elewacji) gzymsów i zamontowaniu oświetlenia led ładnie by podświetliły te dwie ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 krzysiek a jesteś pewny , że potrzebne Wa m takie podświetlenie i w jakim celu? dom przecież nie jest ekspozycją muzealną aby ja podświetlać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 27.01.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 A forum jak niedźwiedź... w sen zimowy zapadło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 27.01.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Wydaje mi się ze jest potrzebne , dom jest położony 30 metrów od głównej drogi i jest bardzo ciemno , dużo ludzi ma nocą oświetlone domy mi osobiście nie za bardzo podobają się zwisające lampy z podbitki . Ledy są bardzo energooszczędne dwa podświetlenia (10m) to tylko 50W krzysiek a jesteś pewny , że potrzebne Wa m takie podświetlenie i w jakim celu? dom przecież nie jest ekspozycją muzealną aby ja podświetlać. Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Krzysiek.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts