Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Forum rzeczywiście podupadło niestety:-( Pewnie ożywi się wraz z nadejściem wiosny. Pytanie tylko czy będzie miał kto pisać - wszyscy będziemy na budowie;-)

Co do podświetlenia domu to jak najbardziej się zgadzam - ledy mogą być ozdobą i jednocześnie rozjaśnią nieco otoczenie domów- większość zapewne stoi poza granicami oświetlonych miast. Oświetlenie pod gzymsem wydaje się fajniejszym pomysłem niż klasyczne lampki w podbitce.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Forum rzeczywiście podupadło niestety:-( Pewnie ożywi się wraz z nadejściem wiosny. Pytanie tylko czy będzie miał kto pisać - wszyscy będziemy na budowie;-)

do tego czasu moze murator oficjalnie upubliczni forum na tapatalka i będziemy mobilni na budowie ;)

Ps. No i wlasnie włączyli :)

Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk

Edytowane przez bacardi

Super to będzie wyglądać tylko trzeba będzie poszukać odpowiedniej barwy - mamy w mieszkaniu kilka żarówek ledowych i wszystkie dają zdecydowanie zimne, białe światło a nie wiem czy o taki efekt Ci chodzi. Oświetlenie w podbitce ledowe czy inne w ogóle jest niefajne - tu chyba jesteśmy zgodni.

witam, juz jakis czas sledzimy forum, jestesmy na etapie zamawiania okien i chciałam zapytac czy nie przeraza was mycie okna na klatce schodowej ?. U nas jak byli na pomiarach proponuja jednak okno podzielic w połowie zeby było mozna otwierac . Wtedy jednak cały efekt prysnie. Czy wszyscy wstawiacie tam okno stałe?

p@nna u nas okno jest włazem na dach. Ty nie chcesz go mieć w ogóle? Dach bez wyjścia planujesz?[/QUO

chodzi mi o wyłaz kolo komina. Ktoś podpowiedział, że to zbędne więc się zastanawiamy i podpytujemy. Podobno nie wszyscy mają taki specjalne wyłazy. Do tej pory nawet nie wiedziałam, że taka kwestia istnieje - więc pytam. Ale domyślam się, że to potrzebne do ewentualnego czyszczenia komina z tym, że podobno nie jest to niezbędne. Powiem szczerze, że etap planowania jest okropny - tyle pytań, różne opinie (każdy ma oczywiście masę złotych rad). Wolelibyśmy już działać;-)

A co do mycia okna to w praktycznym 2 jest do niego dojście z 2 strony przez taras - przynajmniej z zewnątrz będzie jak umyć.

p@nna u nas okno jest włazem na dach. Ty nie chcesz go mieć w ogóle? Dach bez wyjścia planujesz?[/QUO

chodzi mi o wyłaz kolo komina. Ktoś podpowiedział, że to zbędne więc się zastanawiamy i podpytujemy. Podobno nie wszyscy mają taki specjalne wyłazy. Do tej pory nawet nie wiedziałam, że taka kwestia istnieje - więc pytam. Ale domyślam się, że to potrzebne do ewentualnego czyszczenia komina z tym, że podobno nie jest to niezbędne. Powiem szczerze, że etap planowania jest okropny - tyle pytań, różne opinie (każdy ma oczywiście masę złotych rad). Wolelibyśmy już działać;-)

A co do mycia okna to w praktycznym 2 jest do niego dojście z 2 strony przez taras - przynajmniej z zewnątrz będzie jak umyć.

Nie mam wyłazu i stopni kominiarskich. Nie jest to konieczne do odbioru dachu.

Na dach można też wejść po drabinie położonej na dachu.

Nie mam wyłazu i stopni kominiarskich. Nie jest to konieczne do odbioru dachu.

Na dach można też wejść po drabinie położonej na dachu.

Witam jak mi wiadomo do odbioru domu potrzeba jest wizyta kominiarza i odpowiednie zaświadczenie.

U mojego znajomego byli i nie otrzymał zaświadczenia ponieważ brakowało mu 1 stopnia stwierdzili że

nie mogą bezpiecznie dostać się do komina po tych stopniach.