pnna migotka 27.01.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Forum rzeczywiście podupadło niestety:-( Pewnie ożywi się wraz z nadejściem wiosny. Pytanie tylko czy będzie miał kto pisać - wszyscy będziemy na budowie;-)Co do podświetlenia domu to jak najbardziej się zgadzam - ledy mogą być ozdobą i jednocześnie rozjaśnią nieco otoczenie domów- większość zapewne stoi poza granicami oświetlonych miast. Oświetlenie pod gzymsem wydaje się fajniejszym pomysłem niż klasyczne lampki w podbitce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 nie no, ledziki w podbitce to już jazda o bandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 27.01.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Forum rzeczywiście podupadło niestety:-( Pewnie ożywi się wraz z nadejściem wiosny. Pytanie tylko czy będzie miał kto pisać - wszyscy będziemy na budowie;-) do tego czasu moze murator oficjalnie upubliczni forum na tapatalka i będziemy mobilni na budowie Ps. No i wlasnie włączyli Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk Edytowane 27 Stycznia 2012 przez bacardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 28.01.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 nie no, ledziki w podbitce to już jazda o bandzie. Ledy w podbitce to była by już przesada mi chodziło o podświetlenie tych miejsc zaznaczonych na czerwono http://img11.imageshack.us/img11/2605/43355680.jpg http://img7.imageshack.us/img7/1747/24114680.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 28.01.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 to jak najbardziej ok. My tam planujemy jeden standardowy punkt świetlny. Przywykłam do praktycznego jeden, że Wasz wydaje mi się dziwny z garażem z boku, jakby mu coś brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 28.01.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Super to będzie wyglądać tylko trzeba będzie poszukać odpowiedniej barwy - mamy w mieszkaniu kilka żarówek ledowych i wszystkie dają zdecydowanie zimne, białe światło a nie wiem czy o taki efekt Ci chodzi. Oświetlenie w podbitce ledowe czy inne w ogóle jest niefajne - tu chyba jesteśmy zgodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 29.01.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 (edytowane) Trzeba kupić taśmy led kolor biały ciepły .Ja u siebie będę miał podświetlenie led połączone z podświetleniem schodów wejściowych podpięte pod czujnik ruchu. Edytowane 29 Stycznia 2012 przez Krzysiek.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 29.01.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 ostatni zakupiony przez nas led miał być właśnie ciepły ale mu jakoś w praktyce nie wyszło więc szukamy dalej - inna firma może lepiej sobie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 29.01.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Jeszcze jedno pytanie - macie na dachach zamontowane wyłazy tak jak to jest w projekcie? Czy ktoś z tego zrezygnował? Czy to konieczne? Znajomy odradza a my jakoś nie mamy zdania na ten temat - więc trzeba podpytać u innych praktycznych;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siuta9 29.01.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 A ja potrzebuje Waszej podpowiedzi w innym temacie, jak myślicie czy duże okno w salonie sprawdzi się z drzwiami przesuwnymi? Jutro muszę złożyć zamówienie i wciąż nie mogę się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania312 29.01.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 witam, juz jakis czas sledzimy forum, jestesmy na etapie zamawiania okien i chciałam zapytac czy nie przeraza was mycie okna na klatce schodowej ?. U nas jak byli na pomiarach proponuja jednak okno podzielic w połowie zeby było mozna otwierac . Wtedy jednak cały efekt prysnie. Czy wszyscy wstawiacie tam okno stałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1977 29.01.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 A ja potrzebuje Waszej podpowiedzi w innym temacie, jak myślicie czy duże okno w salonie sprawdzi się z drzwiami przesuwnymi? Jutro muszę złożyć zamówienie i wciąż nie mogę się zdecydować. okno(HST oknoplast) zda egzamin -tez takie zamowilem, montaz w polowie marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1977 29.01.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 okno na klatce schodowej - luksfery, chyba u miejskich jesli dobrze pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.01.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 okno na klatce schodowej - luksfery, chyba u miejskich jesli dobrze pamietam tak, u nas są luksfery między innymi z tego tez powodu. Osobiście tak przywykłam do naszych luksferów, że nie wyobrażam sobie tam okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.01.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 p@nna u nas okno jest włazem na dach. Ty nie chcesz go mieć w ogóle? Dach bez wyjścia planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 29.01.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 p@nna u nas okno jest włazem na dach. Ty nie chcesz go mieć w ogóle? Dach bez wyjścia planujesz?[/QUO chodzi mi o wyłaz kolo komina. Ktoś podpowiedział, że to zbędne więc się zastanawiamy i podpytujemy. Podobno nie wszyscy mają taki specjalne wyłazy. Do tej pory nawet nie wiedziałam, że taka kwestia istnieje - więc pytam. Ale domyślam się, że to potrzebne do ewentualnego czyszczenia komina z tym, że podobno nie jest to niezbędne. Powiem szczerze, że etap planowania jest okropny - tyle pytań, różne opinie (każdy ma oczywiście masę złotych rad). Wolelibyśmy już działać A co do mycia okna to w praktycznym 2 jest do niego dojście z 2 strony przez taras - przynajmniej z zewnątrz będzie jak umyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 30.01.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 p@nna u nas okno jest włazem na dach. Ty nie chcesz go mieć w ogóle? Dach bez wyjścia planujesz?[/QUO chodzi mi o wyłaz kolo komina. Ktoś podpowiedział, że to zbędne więc się zastanawiamy i podpytujemy. Podobno nie wszyscy mają taki specjalne wyłazy. Do tej pory nawet nie wiedziałam, że taka kwestia istnieje - więc pytam. Ale domyślam się, że to potrzebne do ewentualnego czyszczenia komina z tym, że podobno nie jest to niezbędne. Powiem szczerze, że etap planowania jest okropny - tyle pytań, różne opinie (każdy ma oczywiście masę złotych rad). Wolelibyśmy już działać A co do mycia okna to w praktycznym 2 jest do niego dojście z 2 strony przez taras - przynajmniej z zewnątrz będzie jak umyć. Nie mam wyłazu i stopni kominiarskich. Nie jest to konieczne do odbioru dachu. Na dach można też wejść po drabinie położonej na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megapol_mg 30.01.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam . Zaczynam budowę w kwietniu Praktyczny4. Jestem na etapie uzgadniania ceny z murarzami ???? Czy ktoś z was wie jakie są koszta za murarkę takiego domu , może być cena P3 , jak to u was wyglądała za wymurowanie domu bez dachu z moim materiałem.???Możecie pisać na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 30.01.2012 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Zerknij do naszego dziennika, tam masz ceny za murarkę. Co prawda my mamy P1, ale zawsze to coś Wielkiej różnicy w murarce P1 i P3 nie powinno być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek101 07.02.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Nie mam wyłazu i stopni kominiarskich. Nie jest to konieczne do odbioru dachu. Na dach można też wejść po drabinie położonej na dachu. Witam jak mi wiadomo do odbioru domu potrzeba jest wizyta kominiarza i odpowiednie zaświadczenie. U mojego znajomego byli i nie otrzymał zaświadczenia ponieważ brakowało mu 1 stopnia stwierdzili że nie mogą bezpiecznie dostać się do komina po tych stopniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts