Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze jedno pytanie - macie na dachach zamontowane wyłazy tak jak to jest w projekcie? Czy ktoś z tego zrezygnował? Czy to konieczne? Znajomy odradza a my jakoś nie mamy zdania na ten temat - więc trzeba podpytać u innych praktycznych;-)

ROZPORZĄDZENIE

...

w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.

"§ 146. 1. Wyloty przewodów kominowych powinny być dostępne do czyszczenia i okresowej kontroli, z uwzględnieniem przepisów § 308.

§ 308. [...]

4. Na dachu o spadku ponad 25% oraz na dachu pokrytym materiałami łamliwymi (tłukącymi) należy wykonać stałe dojścia do kominów, urządzeń technicznych oraz anten radiowych i telewizyjnych.

5. Dojścia, o których mowa w ust. 4, na odcinkach o nachyleniu ponad 25% powinny mieć zabezpieczenia przed poślizgiem.

...."

Jak zapewnisz dojście do komina to twoja sprawa byleby to miało ręce i nogi.

Witam wszystkich Praktycznych:welcome

My również zdecydowaliśmy się na P1. Obecnie jesteśmy na etapie papierologiiiii oraz łączy. Wszystko ładnie i szybko idzie wiec jest szansa że w niedługim czasie do akcji wkroczą koparki betoniarki no i jacyś fachowcy...

Pytanko na dzień dobry - czy ktoś wybudował już P1 lub 2 w Szczecinie-okolicach ? No i czy jest możliwość pozwiedzać porozmawiać i usłyszeć dobre rady ? Wiem ze Czajnik 32 startował rok temu...czy ktoś jeszcze? Panowie dajcie znać --->

Pozdrowienia!!!!!!

Edytowane przez Arek..7

Co do białych okien - nie wydaje mi się to dobrym pomysłem ze względu na elewację. Rozumiem, że niektórzy nie lubią brązowych okien (ja akurat wolę je niż białe) więc może w takim przypadku rozwiązaniem jest okno w dwustronnej okleinie. Nie pamiętam kto, ale były już takie zdjęcia na forum (białe okna po wewnętrznej stronie). To niestety jest chyba trochę droższe rozwiązanie.

wow więcej na razie nie jestem w stanie napisać ;-) Poprzeczka wysoko - trzeba będzie skakać;-)

Pytanie dot. górnej łazienki - nie ma oryginalnych okien, domyślam się, że coś pozamienialiście ale nie mogę się doszukać jak to było...

Pytanie dot. dolnej łazienki - czy ją powiększaliście?czy to wizualka na bazie oryginalnych wymiarów.

Edytowane przez p@nna migotka