Thomas_3 28.02.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Jeśli mogę wtrącić swoją rade dla nowo budujących, to polecam poszerzyć nieco garaż oraz kuchnie. U nas garaż szerszy o 0,5m i nie wyobrażam sobie jak by tam parkował samochód gdyby tej przestrzeni zabrakło. Kuchnia i salon szersze o 0,3m tutaj niestety trochę za mało zostało przyjęte, teraz gdybym go stawiał raz jeszcze kuchnie zwiększył bym przynajmniej o 0,6m. Niestety projekt ma wady które po pierwszym entuzjazmie stają się bardziej widoczne. Według mnie te zbyt małe wymiary to pierwsza sprawa do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 28.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) Jeśli mogę wtrącić swoją rade dla nowo budujących, to polecam poszerzyć nieco garaż oraz kuchnie. U nas garaż szerszy o 0,5m i nie wyobrażam sobie jak by tam parkował samochód gdyby tej przestrzeni zabrakło. Kuchnia i salon szersze o 0,3m tutaj niestety trochę za mało zostało przyjęte, teraz gdybym go stawiał raz jeszcze kuchnie zwiększył bym przynajmniej o 0,6m. Niestety projekt ma wady które po pierwszym entuzjazmie stają się bardziej widoczne. Według mnie te zbyt małe wymiary to pierwsza sprawa do poprawy. Zgadzam się z tobą z tym poszerzeniem garażu ja u siebie poszerzyłem o 62 cm , linie zabudowy miałem 15m i jeszcze zlikwidowałem ściankę działowa w garażu nad kuchnia jakoś nie pomyślałem wow więcej na razie nie jestem w stanie napisać Poprzeczka wysoko - trzeba będzie skakać Pytanie dot. górnej łazienki - nie ma oryginalnych okien, domyślam się, że coś pozamienialiście ale nie mogę się doszukać jak to było... Pytanie dot. dolnej łazienki - czy ją powiększaliście?czy to wizualka na bazie oryginalnych wymiarów. Nie tak znowu wysoko co do łazienki to powstała ona z połączenia garderoby i łazienki na pietrze , dolna łazienka ma tylko przesuniętą ściankę (na wizualizacji to ta z półkami ) w głąb kotłowni Edytowane 28 Lutego 2012 przez Krzysiek.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 28.02.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Krzysiek.A całkiem fajnie to wygląda, ale TV w salonie chyba trochę za nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 28.02.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Krzysiek.A całkiem fajnie to wygląda, ale TV w salonie chyba trochę za nisko W oryginale będzie trochę wyżej , tak zęby siedząc na kanapie mieć środek tv przed oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.02.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Krzysiek fajnie to wygląda na wizkach. Kuchni nie macie zaprojektowanej, chętnie bym zobaczyła. co do górnej łazienki, czy ścianę kolankową macie podwyższoną? osobiście nie wyobrażam sobie wanny pod skosem, który mam obecnie w garderobie, przebiłabym głową skos. Co z oknami w łazience? Nie bardzo jeszcze rozgryzłam kształt łazienki górnej po połączeniu jej z garderobą. Mam też obawy czy zmieści się Wam stół w tym położeniu w wykuszu. no ale to tylko wizualizacja , resztę można zmienić w razie ''W''. Kominek też wydaje mi się jakoś nieoralnie duży, może to wina wizualizacji. Czekamy na fotki z realizacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.02.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Przykleję z innego wątku fotki naszej dolnej łazienki. Kolorystyka podobna jak u Krzyśka. http://images47.fotosik.pl/1372/bc3ccba60f4561e9med.jpg http://images41.fotosik.pl/1318/a0e3dc5ecfa80264med.jpg http://images43.fotosik.pl/1381/bc0cbe76bc0f4b56med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 29.02.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Hej Miejscy,łazienka bardzo fajna. Ale w waszym dzienniku nie ma niestety jej zdjęć (tym bardziej cieszy oko ten widok). Wyszło bardzo ciekawie. Na dziś też bym tak swoją urządziła, ale zanim dojdziemy do tego etapu wszystko może się zmienić. My powiększamy nieco tą łazienkę kosztem wnęki w pomieszczeniu gospodarczym (Praktyczny 2). Dzięki temu umywalka nie będzie musiała być w świetle drzwi, co mi osobiście jakoś nie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 29.02.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Kuchni nie macie zaprojektowanej, chętnie bym zobaczyła.. też chętnie bym zobaczył jeśli macie projekt Mam też obawy czy zmieści się Wam stół w tym położeniu w wykuszu. A czy takiego samego ułożenia nie podają DzW jako przykład? mam nadzieję że się zmieści bo stół widziałbym podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 To, że tak jest na stronie biura projektowego, to nic nie znaczy. Tam salon tez wydaje się większy. My mamy stół z sześcioma krzesłami w drugą stronę, bo tak jak na wizualce było ciasno. Nie można swobodnie wysunąć krzeseł bocznych. migotko dziękuję , zdjęć nie ma w dzienniku, bo jakoś nikt tam chyba nie zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 29.02.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Krzysiek fajnie to wygląda na wizkach. Kuchni nie macie zaprojektowanej, chętnie bym zobaczyła. co do górnej łazienki, czy ścianę kolankową macie podwyższoną? osobiście nie wyobrażam sobie wanny pod skosem, który mam obecnie w garderobie, przebiłabym głową skos. Co z oknami w łazience? Nie bardzo jeszcze rozgryzłam kształt łazienki górnej po połączeniu jej z garderobą. Mam też obawy czy zmieści się Wam stół w tym położeniu w wykuszu. no ale to tylko wizualizacja , resztę można zmienić w razie ''W''. Kominek też wydaje mi się jakoś nieoralnie duży, może to wina wizualizacji. Czekamy na fotki z realizacji. Pozdrawiam. Nie mamy podniesionej ścianki kolankowej wanna jest oddalona od okna dachowego na tyle żeby nie walić głowa o sufit Kuchnie będziemy mieli prawie identyczna jak na wizualizacjach z projektu Może te zdjęcia lepiej pomogą zobaczyć układ łazienki http://img684.imageshack.us/img684/9114/lazienkagora11.jpg http://img269.imageshack.us/img269/7111/lazienkagora13.jpg Szerokość wykuszu to ponad 3 metry stół powinien się zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Aaaaaaa teraz to widać dokładnie.Krzysiek okna w łazienkach robicie do samej podłogi z wyjściem na balkonik boczny nad wykuszem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 29.02.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 My mamy stół z sześcioma krzesłami w drugą stronę, bo tak jak na wizualce było ciasno. Nie można swobodnie wysunąć krzeseł bocznych. Z 6'cioma jak na wizualizacji u Krzyśka - czyli 3+3? czy 4+2 (a raczej 2+2+1+1 ? migotko dziękuję , zdjęć nie ma w dzienniku, bo jakoś nikt tam chyba nie zagląda. Oj zagląda zagląda, a zdjęć nowych nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 29.02.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Aaaaaaa teraz to widać dokładnie. Krzysiek okna w łazienkach robicie do samej podłogi z wyjściem na balkonik boczny nad wykuszem? Okna w łazience mam do samej podłogi , w Praktycznym 3 nie mam żadnego balkonu wiec chociaż taki mały to zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.02.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 aj no tak, toż to inna bryła w'' trójce'' jest i nie macie trasu nad garażem, bo garaż schowany. Ten balkonik przy łazience bardzo funkcjonalny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 01.03.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 aj no tak, toż to inna bryła w'' trójce'' jest i nie macie trasu nad garażem, bo garaż schowany. Ten balkonik przy łazience bardzo funkcjonalny jest. A czy oba okna macie otwierane? Zastanawiam się czy jednego z nich nie zrobić w fixie. Ale czy to dobry pomysł... u nas łazienka będzie tak jak u Was połączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 01.03.2012 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 A czy oba okna macie otwierane? Zastanawiam się czy jednego z nich nie zrobić w fixie. Ale czy to dobry pomysł... u nas łazienka będzie tak jak u Was połączona. Oba okna w górnej łazience (połączonej) mamy otwierane, chociaż prawe (patrząc od wewnątrz) będzie mało funkcjonalne, bo na balkoniku (za tym oknem) niedługo pojawi się jednostka zewnętrzna klimatyzatora. Co do braku zdjęć w naszym dzienniku budowy, to jakoś tak "nie leży" nam pokazywanie wnętrz, głównie ze względów bezpieczeństwa. Coś tam niedługo może wrzucę, ale nie spodziewajcie się wielkiej fotorelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomas_3 02.03.2012 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Co do braku zdjęć w naszym dzienniku budowy, to jakoś tak "nie leży" nam pokazywanie wnętrz, głównie ze względów bezpieczeństwa. Coś tam niedługo może wrzucę, ale nie spodziewajcie się wielkiej fotorelacji. Przepraszam ale chyba nie rozumiem, po tym jak bardzo sie odsłoniliście pokazując miejsce zamieszkania, po tym jak pokazałeś jaką formę zabezpieczenia wybraliście do swojego domu (kontraktony), po tym jak poznaliśmy instalacje domowe, po tym jak wkleiliście drzwi i okna tym bardziej nie rozumiem ze nie dopowiedzieliście ze macie jeden z najbardziej niezawodnych i bezpiecznych alarmów jakie można zainstalować w domku jednorodzinnym. Tym bardziej nie rozumiem podkręcania spirali intrygi. Do momentu zakończenia waszego dziennika będąc złodziejem dokładnie wiedział bym ze bezgłośne wejście do Waszego domku jest praktycznie nie do wykonania. A połączenie kontraktonów i cichego alarmu daje oraz powiadamiania gsm daje skutecznie do myślenia niedoszłym włamywaczom. Gdybym ja się decydował na dokumentowanie tego co wybudowałem zapewne zadbał bym o to żeby przekonać otoczenie ,że zastosowany system jest niezawodny. Do tej pory każde rozwiązanie było obszernie komentowane a to paradoksalnie nie. Dlaczego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 02.03.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Thomas dlatego właśnie, że już pokazaliśmy i opisaliśmy zbyt wiele, przeglądu domu dla ewentualnego złodzieja nie przewidujemy:no: To tak jakbym na tacy wystawiała zawartość całego naszego domu złodziejowi i napisała ''bierz co chcesz, decyzja o tym czy się opłaca należy do ciebie''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 02.03.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Thomas dlatego właśnie, że już pokazaliśmy i opisaliśmy zbyt wiele, przeglądu domu dla ewentualnego złodzieja nie przewidujemy:no: To tak jakbym na tacy wystawiała zawartość całego naszego domu złodziejowi i napisała ''bierz co chcesz, decyzja o tym czy się opłaca należy do ciebie''. Jakoś nie pomyślałam o tym w ten sposób... Rzeczywiście nigdy nie wiadomo, kto ogląda forum. Szkoda jednak bardzo, bo macie wielu życzliwych podglądaczy, którzy starają się wyciągać wnioski i którym forum pomaga planować własną budowę. Może to wskazówka dla reszty - można pokazywać, ale nie należy dać się zlokalizować. Takie czasy... Tak czy owak może trzeba wywalić z dziennika te informacje, które uważacie ze nie powinny się tam znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 04.03.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Ostatnio - pisałem stary, dobry tegalit. No właśnie wygląda jak stary i zniszczony. Mam duży problem, po zimie dach wysechł i wygląda kiepsko, porysowany, cały w smugach. Jak jest mokry wygląda idealnie, jak suchy to widać. Doradca techniczny Braasa ma zająć się problemem. Zobaczymy. Miał ktoś taki problem? Jak wyglądają wasze dachy z tegalitu po zimie?http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=104593&d=1330873660 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=104594&d=1330873699 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts