Thomas_3 12.03.2012 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 13.03.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dach zakończony(inny niż w projekcie) wiec i ja wklejam kilka fotek naszego zmienionego praktycznego 3 Brama garażowa to może Krispol - Ral 7004? Czy można zapytać się, jakie drzwi zamontowaliście do wejścia do garażu od strony ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1808 13.03.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam wszystkich Praktycznych. Mam prosbe o podanie ilości materiału jaką zuzyliście do wylania stropu - monolit. Jezeli jest mozliwoś prosze o podanie ilości betonu, stali, desek i stempli potrzebnych do wykonania tej operacji. Zastanawiam się nad wykonaniem stropu z płyt i chciałem porównać ceny tych rozwiązań. CZy ktoś z was zastosował takie rozwiązanie? Czy jesteście zadowoleni? Będę budował 4 jednak wszelkie informacje od budujacych 1,2,3 również wskazane Dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 13.03.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Hej praktyczni, czy możecie mi powiedzieć na jakiej wysokości będziecie mieli blat kuchenny. Sprawa pilna, bo nie wiem czy nie zrobiłem sobie kuku, a doświadczenie wielu pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1973dorka 13.03.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam wszystkich budujacych!!! Zaczelismy budowę praktycznego 3. Nasz praktyczny bedzie jednak podpiwniczony,a co za tym idzie droższy w budowie. postaram się wkrtce wstawić jakies fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 13.03.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 U nas okna wyglądają tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomas_3 13.03.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Brama garażowa to może Krispol - Ral 7004? Czy można zapytać się, jakie drzwi zamontowaliście do wejścia do garażu od strony ogrodu? Brama garażowa to NICE kolor faktycznie z palety ral numer 7004. Drzwi od tyłu to najtańszy marketowy horman ocynkowany zdaje sie ze około 350zł. Plan mam ambitny udostępnić budowlańcom tylko wejście od tyłu ,ażeby nie niszczyli docelowej bramy i drzwi. Po budowie poszukam takich samych drzwi tylko ocieplanych i je wymienimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomas_3 13.03.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 (edytowane) Witam wszystkich Praktycznych. Mam prosbe o podanie ilości materiału jaką zuzyliście do wylania stropu - monolit. Jezeli jest mozliwoś prosze o podanie ilości betonu, stali, desek i stempli potrzebnych do wykonania tej operacji. Zastanawiam się nad wykonaniem stropu z płyt i chciałem porównać ceny tych rozwiązań. CZy ktoś z was zastosował takie rozwiązanie? Czy jesteście zadowoleni? Będę budował 4 jednak wszelkie informacje od budujacych 1,2,3 również wskazane Dzieki za pomoc. Będę leciał z pamięci bo nie mam notatek chwilowo beton b25 około 27m3 stal w okolicy 3 ton deski około 6m3 stemple 150szt pasy 170mb szpilki fi 10 ok 75szt nakretki i podkładki 10 kg pianki 5szt gwożdzie budowlane 15kg podkładki plastikowe do zbrjeń 2op Nasz dom to praktyczny 3 szerszy o prawie 1m Zbrojenia i grubości stropu trochę uszczuplone Edytowane 13 Marca 2012 przez Thomas_3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 13.03.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Brama garażowa to NICE kolor faktycznie z palety ral numer 7004. Drzwi od tyłu to najtańszy marketowy horman ocynkowany zdaje sie ze około 350zł. Plan mam ambitny udostępnić budowlańcom tylko wejście od tyłu ,ażeby nie niszczyli docelowej bramy i drzwi. Po budowie poszukam takich samych drzwi tylko ocieplanych i je wymienimy. Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 13.03.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A my mamy pytanie - jakie macie kominy? Systemowe - jeśli tak to jakich firm. Wyszukaliśmy w co zainwestował Miejski ale mamy nadzieję znaleźć zdecydowanie tańszą opcję. Jakieś podpowiedzi?Thomas -zmieniliście kształt dachówki czy coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 14.03.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Thomas, Twoja brama garażowa była droższa niż 4500 zł.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomas_3 14.03.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 (edytowane) A my mamy pytanie - jakie macie kominy? Systemowe - jeśli tak to jakich firm. Wyszukaliśmy w co zainwestował Miejski ale mamy nadzieję znaleźć zdecydowanie tańszą opcję. Jakieś podpowiedzi? Thomas -zmieniliście kształt dachówki czy coś jeszcze? Kominy mamy schiedla rondo i rondo plus koszt obu to okolice 5500zł Pod uwagę brałem też niemiecki system Plewa, ale po konkretnych wyliczeniach wychodziło tylko trochę taniej. Już po zakupie schiedla dostałem też oferte lejera która była dość atrakcyjna. Ważniejsze zmiany jakich dokonaliśmy to: 1. Poszerzenie garażu o 50cm 2. Poszerzenie kuchni i salonu o 40cm 3. Przeniesienie kotłowni do pomieszczenia za garażem i powiększenie go 4. Cofnięcie ściany od prysznica do pomieszczenia pod schodami aby troszkę zwiększyć przestrzeń w wc 5. Zrezygnowaliśmy z dużego okna w gabinecie na rzecz mniejszego 6. Zmiana drzwi z naświetlami na standardowy wymiar 7. Dołożone dwa małe okna w garażu 8. Górna łazienka zwiększona o 30 cm na rzecz mniejszej dostępnej z sypialni 9. Zmiana okna w salonie na HS 10. Zamiana mniejszego okna fix w wykuszu na uchylno - rozwierne 11.Podzielenie dużego okna w wykuszu na pół ze względów bezpieczeństwa To chyba najważniejsze zmiany które moim skromnym zdaniem zrobiły z niego bardziej praktyczny niż jest uchaha Nasza brama kosztowała 3850zł brutto z napędem i montażem Edytowane 14 Marca 2012 przez Thomas_3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksigi 14.03.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 U nas okna wyglądają tak. a dachówkę jaką masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 15.03.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) Nasza brama kosztowała 3850zł brutto z napędem i montażem jak tego dokonaliście? Dostałem wycenę na 4600 + vat na tą bramę...zwariować można, jak jesteście z łódzkiego, to możecie zdradzić gdzie zamawialiście bramę? Edytowane 15 Marca 2012 przez uchaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomas_3 15.03.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Nasza brama kosztowała 3850zł brutto z napędem i montażem jak tego dokonaliście? Dostałem wycenę na 4600 + vat na tą bramę...zwariować można, jak jesteście z łódzkiego, to możecie zdradzić gdzie zamawialiście bramę? Jesteśmy ze świętokrzyskiego a bramę zamawialiśmy w firmie INFERNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.03.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Thomas zerknęłam no Twoje fotki i myślę'' kurka nasz dom z czasów budowy'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 16.03.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Witam wszystkich Praktycznych. Mam prosbe o podanie ilości materiału jaką zuzyliście do wylania stropu - monolit. Jezeli jest mozliwoś prosze o podanie ilości betonu, stali, desek i stempli potrzebnych do wykonania tej operacji. Zastanawiam się nad wykonaniem stropu z płyt i chciałem porównać ceny tych rozwiązań. CZy ktoś z was zastosował takie rozwiązanie? Czy jesteście zadowoleni? Będę budował 4 jednak wszelkie informacje od budujacych 1,2,3 również wskazane Dzieki za pomoc. Witam, my mamy strop z płyt - filigranowy. Jesteśmy bardzo zadowoleni - odeszło nam sporo tynkowania bo sufit jest gładziutki (jedynie łączenia płyt musimy przeciągnąć gładzią). Płyty położone w jeden dzień , potem dozbrojone i dolane betonem. A ja mam pytanie o wełnę na docieplenie poddasza - ile wam poszło? Docieplaliście i połacie dachu i strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 16.03.2012 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 A ja mam pytanie o wełnę na docieplenie poddasza - ile wam poszło? Docieplaliście i połacie dachu i strop? Poszło jakieś po 110 m2 wełny. Ocieplone skosy do 1metra powyżej sufitów + sufit nad pomieszczeniami poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1808 18.03.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Thomas_3 dzięki za odpowiedz na moje pytanie. Twoja pomoc będzie nieoceniona przy przeliczeniach Do już budujących mam jeszcze prośbe o pomoc. W projekcie ściany mam zaprojektowane z ceramiki jednak znalazłem skład który oferuje mi beton komórkowy Termalica o prawie 5000 PLN taniej od Ceramiki. Czy jest możliwa szybka zmiana przez Kier bud-a czy projekt musi przejść przez rączki projektanta i ponowne wszystkie uzgodnienia w urzędach? Będę wdzięczny za pomoc i ewentulane podpowiedzi jak ugryźć temat Odpowiedzi mogą być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.03.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Thomas_3 dzięki za odpowiedz na moje pytanie. Twoja pomoc będzie nieoceniona przy przeliczeniach Do już budujących mam jeszcze prośbe o pomoc. W projekcie ściany mam zaprojektowane z ceramiki jednak znalazłem skład który oferuje mi beton komórkowy Termalica o prawie 5000 PLN taniej od Ceramiki. Czy jest możliwa szybka zmiana przez Kier bud-a czy projekt musi przejść przez rączki projektanta i ponowne wszystkie uzgodnienia w urzędach? Będę wdzięczny za pomoc i ewentulane podpowiedzi jak ugryźć temat Odpowiedzi mogą być na priv. Buduj z czego chcesz. Nic nie musisz załatwiać. W projekcie jest ceramika, a ja buduję z silikatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts