Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miejski dzięki. My też mamy niezłą ekipę (już sprawdzona). Ale u nas dopiero jutro zaczynają podłogówkę - posadzki wylewamy w przyszłym tygodniu. Za to tynki wyszły rewelacyjnie. Teraz będzie wszystko schło - tj. tynki i wylane posadzki. A tak w ogóle to ile to powinno schnąć zanim wkroczymy z płytkami :).

Witam wszystkich!

Aktualnie jesteśmy na etapie wyboru okien do naszego Praktycznego 3. Oto wycena jaką dostaliśmy:

-Okna dwu szybowe 5-cio komorowe z dwustronną okleiną złoty dąb 13.621 +VAT

-bezpieczne szyby w salonie jadalni i kuchni 2700+VAT

-ciepły montaż 3675+VAT

-grzybki antywłamaniowe 240+VAT

-srebrne klamki 80 +VAT

-montaż duża tafla 500+VAT

Co razem daje kwotę około 22 200 z VAT

Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o Wasze opinie.

Pozdrawiam wszystkich Praktycznych.

monrem007 ja również sądzę, że ta oferta na okna wcale nie jest rewelacyjna.

Ja rok temu za okna Jezierski Premium Ultra (3-szybowe, 6-komorowe, profil skrzydła i ramy o gr. 82mm) dałem prawie tyle samo (odejmując tzw. ciepły montaż, bo ja mam tradycyjny).

Co to w ogóle za okna (producent, profil), bo w tej technologii na pewno U okna nie ma 1. To o czym piszesz to jest raczej U pakietu szybowego.

Też się dołączę, cena jak za trzy szyby. Chyba, że podzieliliście dużego fixa na część otwieraną i są jeszcze inne kosztowne zmiany.

U mnie teraz decyzje odnośnie kominka. Nie macie wrażenia, że fachmani od kominków strasznie dużo zarabiają? Montaż kominka, to pewnie praca na dwa dni. Wkład kosztuje 5000, cena z montażem 10 tys. I bez żadnej drogiej obudowy i innych kosztownych elementów. Jak sobie poradziliście z tym problemem?

Witam wszystkich!

Aktualnie jesteśmy na etapie wyboru okien do naszego Praktycznego 3. Oto wycena jaką dostaliśmy:

-ciepły montaż 3675+VAT

-srebrne klamki 80 +VAT

Oferta jest więcej niż słaba

- do dużych przeszkleń w jadalni i salonie dopłacałem coś około 2 tys

- ciepły montaż tak naprawdę to marketing inwestycja może się zwróci po 50 latach ja się nie zdecydowałem ale u mnie to coś około 2 tys więcej za to chcieli

grzybki antywłamaniowe - ok u mnie były w cenie

srebrne klamki - ok choć u mnie było w cenie

montaż wszystkich okien coś około 2 tys

za pakiet 3 szybowy kolor dwustronny winchester okna całość 0,7-08 zapłaciłem 19 tys z Vatem w MS okna (fakt zamawiałem w zimie jak ceny były lepsze)

Ja uważam, że ok. Też mam 2 szyby i ciepły montaż. ale jak to na budowie i w ringu bokserkim :) na końcu jestem sam i sam podejmujesz decyzję. :)

Witam wszystkich!

-ciepły montaż 3675+VAT

-srebrne klamki 80 +VAT

Witam wszystkich sympatyków i juz mieszkańców Praktycznego.

Postanowiłem i ja dołączyc do grupy szcześliwców i jestem w trakcie budowy Praktycznego 1.

Pewnie wielu zaskocze ale moj dom budowany jest z drewna :)

Przeprojektowany został przez profesjonalną firmę, i budowany z ciezkiego szkieletu drewnianego.posadzki wylewane zarówno na gorze jak i na dole.

Całośc domu ogrzewanie podlogowe, do którego bedzie uzyta pompa ciepla P-W Altherma LT zintegrowana ( zbiornik wody 200 l ) oraz rekuperator vallox 121 se

Sciany 20 cm wełny miedzy płytami oraz 12 cm na zewnątrz. okna drewniane trzyszybowe U-0.7

Pozdrawiam serdecznie

Witam, dawno mnie tu nie było. Mam pytanie do budujących Praktychny2 (1 też) o portfenetry, niestety PimStal już nie produkuje takich, które mam w projekcie z pracowni DW. Zapytałem ich i polecili mi firmę METALICO ale chcę sobie porównać z jakimiś innymi propozycjami. Czy ktoś jeszcze ma namiar na jakieś firmy, które robią takie rzeczy (szczególnie z okolic Łodzi)? Jeśli tak to poproszę o podanie. Dzięki.