monia.d 18.03.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 miejski jak zawsze niezawodny - wielkie dzięki za odpowiedź. Jutro musimy zamówić wełnę bo prawdopodobnie mają byc jakieś podwyżki cenowe.Miejski jakie wylewaliście posadzki na ogrzewanie podłogowe - miksokreta czy te samopoziomujące się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 18.03.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 teoretycznie jak kiedyś rozmawiałem z architekt, to każdy materiał ma inne właściwości nośne i dobrze by było sprawdzić czy czegoś nie trzeba przeliczyć (beton komórkowy ma chyba mniejszą wytrzymałość), a w praktyce pewnie jest to pomijalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 19.03.2012 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Miejski jakie wylewaliście posadzki na ogrzewanie podłogowe - miksokreta czy te samopoziomujące się. Wylewki były z miksokreta. Wyszło bardzo ładnie i ekipa też była konkretna (cały dom zrobili od godz. 9 do 15). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 20.03.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Miejski dzięki. My też mamy niezłą ekipę (już sprawdzona). Ale u nas dopiero jutro zaczynają podłogówkę - posadzki wylewamy w przyszłym tygodniu. Za to tynki wyszły rewelacyjnie. Teraz będzie wszystko schło - tj. tynki i wylane posadzki. A tak w ogóle to ile to powinno schnąć zanim wkroczymy z płytkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monrem007 20.03.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Witam wszystkich! Aktualnie jesteśmy na etapie wyboru okien do naszego Praktycznego 3. Oto wycena jaką dostaliśmy:-Okna dwu szybowe 5-cio komorowe z dwustronną okleiną złoty dąb 13.621 +VAT-bezpieczne szyby w salonie jadalni i kuchni 2700+VAT-ciepły montaż 3675+VAT-grzybki antywłamaniowe 240+VAT-srebrne klamki 80 +VAT -montaż duża tafla 500+VATCo razem daje kwotę około 22 200 z VATCo o tym sądzicie? Bardzo proszę o Wasze opinie.Pozdrawiam wszystkich Praktycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 22.03.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Pakiety 2-szybowe i "ciepły montaż"?Jakie U mają te okna? Bo jakoś mi się to nie widzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monrem007 22.03.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Pakiety 2-szybowe i "ciepły montaż"? Jakie U mają te okna? Bo jakoś mi się to nie widzi.... Okna mają U 1.0 Czemu się nie widzi? Proszę o opinię bo to dla nas ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 22.03.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Osobiście będę wstawiał okna z pakietami 3- szybowymi. Przy takich przeszkleniach (mówię o tych dużych) uważam, że będzie to bezpieczniejsze i bardziej komfortowe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 22.03.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Z tego co czytaliśmy, pytaliśmy to warto jednak zainwestować w pakiet trzyszybowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 22.03.2012 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 monrem007 ja również sądzę, że ta oferta na okna wcale nie jest rewelacyjna. Ja rok temu za okna Jezierski Premium Ultra (3-szybowe, 6-komorowe, profil skrzydła i ramy o gr. 82mm) dałem prawie tyle samo (odejmując tzw. ciepły montaż, bo ja mam tradycyjny). Co to w ogóle za okna (producent, profil), bo w tej technologii na pewno U okna nie ma 1. To o czym piszesz to jest raczej U pakietu szybowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 22.03.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Też się dołączę, cena jak za trzy szyby. Chyba, że podzieliliście dużego fixa na część otwieraną i są jeszcze inne kosztowne zmiany. U mnie teraz decyzje odnośnie kominka. Nie macie wrażenia, że fachmani od kominków strasznie dużo zarabiają? Montaż kominka, to pewnie praca na dwa dni. Wkład kosztuje 5000, cena z montażem 10 tys. I bez żadnej drogiej obudowy i innych kosztownych elementów. Jak sobie poradziliście z tym problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksigi 23.03.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Witam wszystkich! Aktualnie jesteśmy na etapie wyboru okien do naszego Praktycznego 3. Oto wycena jaką dostaliśmy: -Okna dwu szybowe 5-cio komorowe z dwustronną okleiną złoty dąb 13.621 +VAT -bezpieczne szyby w salonie jadalni i kuchni 2700+VAT -ciepły montaż 3675+VAT -grzybki antywłamaniowe 240+VAT -srebrne klamki 80 +VAT -montaż duża tafla 500+VAT Co razem daje kwotę około 22 200 z VAT Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o Wasze opinie. Pozdrawiam wszystkich Praktycznych. Oferta jest więcej niż słaba - do dużych przeszkleń w jadalni i salonie dopłacałem coś około 2 tys - ciepły montaż tak naprawdę to marketing inwestycja może się zwróci po 50 latach ja się nie zdecydowałem ale u mnie to coś około 2 tys więcej za to chcieli grzybki antywłamaniowe - ok u mnie były w cenie srebrne klamki - ok choć u mnie było w cenie montaż wszystkich okien coś około 2 tys za pakiet 3 szybowy kolor dwustronny winchester okna całość 0,7-08 zapłaciłem 19 tys z Vatem w MS okna (fakt zamawiałem w zimie jak ceny były lepsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 25.03.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Ja uważam, że ok. Też mam 2 szyby i ciepły montaż. ale jak to na budowie i w ringu bokserkim na końcu jestem sam i sam podejmujesz decyzję. Witam wszystkich! Aktualnie jesteśmy na etapie wyboru okien do naszego Praktycznego 3. Oto wycena jaką dostaliśmy: -Okna dwu szybowe 5-cio komorowe z dwustronną okleiną złoty dąb 13.621 +VAT -bezpieczne szyby w salonie jadalni i kuchni 2700+VAT -ciepły montaż 3675+VAT -grzybki antywłamaniowe 240+VAT -srebrne klamki 80 +VAT -montaż duża tafla 500+VAT Co razem daje kwotę około 22 200 z VAT Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o Wasze opinie. Pozdrawiam wszystkich Praktycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 25.03.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 U mnie teraz decyzje odnośnie kominka. Nie macie wrażenia, że fachmani od kominków strasznie dużo zarabiają? Montaż kominka, to pewnie praca na dwa dni. słowo klucz PEWNIE. Też tak myślałam, póki nie zaczęli montować kominka u nas. Prace trwały prawie 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 25.03.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 A co słychać u innych Praktycznych? Mam pytanie do tych, ktorzy już postawili domy. Jak z Waszymi ogrodami, jakieś plany, wizje, konkrety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kopaczo 26.03.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam wszystkich sympatyków i juz mieszkańców Praktycznego. Postanowiłem i ja dołączyc do grupy szcześliwców i jestem w trakcie budowy Praktycznego 1. Pewnie wielu zaskocze ale moj dom budowany jest z drewna Przeprojektowany został przez profesjonalną firmę, i budowany z ciezkiego szkieletu drewnianego.posadzki wylewane zarówno na gorze jak i na dole. Całośc domu ogrzewanie podlogowe, do którego bedzie uzyta pompa ciepla P-W Altherma LT zintegrowana ( zbiornik wody 200 l ) oraz rekuperator vallox 121 se Sciany 20 cm wełny miedzy płytami oraz 12 cm na zewnątrz. okna drewniane trzyszybowe U-0.7 Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s_szpak 26.03.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) witam, my zapłaciliśmy za kominek ok.13,500 z tym , ze zdecydowaliśmy sie na turbo kominek i rozprowadzenie ciepła do wszystkich sypialni na górze:) montaz trwał ok 8 dni Edytowane 26 Marca 2012 przez s_szpak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 26.03.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Drewniany praktyczny - wow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.03.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ciekawa jestem jak będzie wyglądał ten dom z drewna. Możesz wstawić jakieś fotki projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafka73 27.03.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam, dawno mnie tu nie było. Mam pytanie do budujących Praktychny2 (1 też) o portfenetry, niestety PimStal już nie produkuje takich, które mam w projekcie z pracowni DW. Zapytałem ich i polecili mi firmę METALICO ale chcę sobie porównać z jakimiś innymi propozycjami. Czy ktoś jeszcze ma namiar na jakieś firmy, które robią takie rzeczy (szczególnie z okolic Łodzi)? Jeśli tak to poproszę o podanie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts