Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, dawno mnie tu nie było. Mam pytanie do budujących Praktychny2 (1 też) o portfenetry, niestety PimStal już nie produkuje takich, które mam w projekcie z pracowni DW. Zapytałem ich i polecili mi firmę METALICO ale chcę sobie porównać z jakimiś innymi propozycjami. Czy ktoś jeszcze ma namiar na jakieś firmy, które robią takie rzeczy (szczególnie z okolic Łodzi)? Jeśli tak to poproszę o podanie. Dzięki.

nam robi lokalna firma, o czym miejski już napisał kilak postów wcześniej.

Edytowane przez żona m

Witam, dawno mnie tu nie było. Mam pytanie do budujących Praktychny2 (1 też) o portfenetry, niestety PimStal już nie produkuje takich, które mam w projekcie z pracowni DW. Zapytałem ich i polecili mi firmę METALICO ale chcę sobie porównać z jakimiś innymi propozycjami. Czy ktoś jeszcze ma namiar na jakieś firmy, które robią takie rzeczy (szczególnie z okolic Łodzi)? Jeśli tak to poproszę o podanie. Dzięki.

http://www.rezal.pl

są z Łodzi

Dach jeszcze nie był myty, ale jak na razie jest coraz lepiej. Pył zwiał wiatr i jak na razie nie wygląda już tak źle. Jest całkiem dobrze. Czekam na mocny deszcze. Jak to nie pomoże to wchodzi dekarz, ale nie sądzę żeby to było konieczne.

Jeżeli chodzi o cegłę na komin, to polecam dziurawkę. Szarą dziurawkę można już kupić od 3,20 za sztukę.

Miejski,

czytając linki które podałeś, dochodzę do wniosku, że wszystkie problemy wynikające z " z dziurawki", są spowodowane:

niewłaściwymi materiałami,

złym wykonaniem samych kominów,

źle wykonaną obróbką,

a najczęściej wszystkim po trochę.

U nas kominy przetrwały już jedną zimę i wszystko jest ok. / dopiero jedną :-) /

Nikogo nie przekonuje do "lepszości" jednych kominów nad drugimi, ale tak jak wcześniej pisałem, SĘK W DOBRYM WYKONANIU :-)