Kopaczo 27.03.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Jak bede mial chwilke postaram się wrzucić pare zdjęć z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.03.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) Witam, dawno mnie tu nie było. Mam pytanie do budujących Praktychny2 (1 też) o portfenetry, niestety PimStal już nie produkuje takich, które mam w projekcie z pracowni DW. Zapytałem ich i polecili mi firmę METALICO ale chcę sobie porównać z jakimiś innymi propozycjami. Czy ktoś jeszcze ma namiar na jakieś firmy, które robią takie rzeczy (szczególnie z okolic Łodzi)? Jeśli tak to poproszę o podanie. Dzięki. nam robi lokalna firma, o czym miejski już napisał kilak postów wcześniej. Edytowane 27 Marca 2012 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jas t 27.03.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Prześledziłem rysunki szczegółowe ze strony projekty z wizją, niestety nie znalazłem informacji na temat wysokości ścianki kolankowej. Czy ktoś z budujących mógłby podzielić się tą informacją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 27.03.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 jas t o ile dobrze odczytałem rysunek techniczny, to od podłogi do skosu jest łącznie 104cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaryl 27.03.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam, dawno mnie tu nie było. Mam pytanie do budujących Praktychny2 (1 też) o portfenetry, niestety PimStal już nie produkuje takich, które mam w projekcie z pracowni DW. Zapytałem ich i polecili mi firmę METALICO ale chcę sobie porównać z jakimiś innymi propozycjami. Czy ktoś jeszcze ma namiar na jakieś firmy, które robią takie rzeczy (szczególnie z okolic Łodzi)? Jeśli tak to poproszę o podanie. Dzięki. http://www.rezal.pl są z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 28.03.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Macie może pomysł na nowoczesne drzwi wejściowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksigi 29.03.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Pytanie - jak poradziliście sobie z kominami ?tj obłożeniem kominów czy cegła klinkierowa - jeżeli tak to jaka i ile sztuk tego poszło (pełna jest strasznie droga) dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 29.03.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Pytanie - jak poradziliście sobie z kominami ? tj obłożeniem kominów czy cegła klinkierowa - jeżeli tak to jaka i ile sztuk tego poszło (pełna jest strasznie droga) dzięki U nas cegła klinkierowa Stratus Wienerberger, poszło ok. 400 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 29.03.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Macie może pomysł na nowoczesne drzwi wejściowe? My jeszcze nie na tym etapie ale chciałam dopytać się jak dach. Udało się wszystko wyczyścić, domyć, wymienić? Jest już ok?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksigi 29.03.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 U nas cegła klinkierowa Stratus Wienerberger, poszło ok. 400 szt. a jaką macie cegłę drążoną czy pełną ? sam już nie wiem co z tym robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 29.03.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Dach jeszcze nie był myty, ale jak na razie jest coraz lepiej. Pył zwiał wiatr i jak na razie nie wygląda już tak źle. Jest całkiem dobrze. Czekam na mocny deszcze. Jak to nie pomoże to wchodzi dekarz, ale nie sądzę żeby to było konieczne.Jeżeli chodzi o cegłę na komin, to polecam dziurawkę. Szarą dziurawkę można już kupić od 3,20 za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 29.03.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Nasz majster uznał, że drążona w zupełności wystarczy. Oczywiście klejona klejem do klinkieru. Tak naprawdę duże znaczenie ma jakość wykonania. U nas kominy są z samej góry obrobione blachą. W załączeniu fotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.03.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 najczęściej praktyczni zamawiają drzwi zyndram:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 29.03.2012 23:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Praktyczni,Przestrzegam przed budowaniem kominów z dziurawki, toż to przecieki gotowe.Poczytajcie:- tutaj,- tutaj- i tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 30.03.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Miejski, czytając linki które podałeś, dochodzę do wniosku, że wszystkie problemy wynikające z " z dziurawki", są spowodowane: niewłaściwymi materiałami, złym wykonaniem samych kominów, źle wykonaną obróbką, a najczęściej wszystkim po trochę. U nas kominy przetrwały już jedną zimę i wszystko jest ok. / dopiero jedną / Nikogo nie przekonuje do "lepszości" jednych kominów nad drugimi, ale tak jak wcześniej pisałem, SĘK W DOBRYM WYKONANIU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksigi 30.03.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 U nas cegła klinkierowa Stratus Wienerberger, poszło ok. 400 szt. 400 cegła klinkierowa ponad połać dachu - czy całość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarrek 30.03.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Ja mam jeden komin, robilem klinkierem tylko ponad polac dachu, poszlo ok 270 szt pelnej cegly Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neumann55 31.03.2012 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Pytanie - jak poradziliście sobie z kominami ? tj obłożeniem kominów czy cegła klinkierowa - jeżeli tak to jaka i ile sztuk tego poszło (pełna jest strasznie droga) dzięki Witam Ja kupiłem pełną za 3,20 za sztuke z CRH cegła TYTAN N. Wyszło jej koło 600 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 31.03.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Maksigi, 400 szt. ponad pałać dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 05.04.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Drzwi Zyndram - ładne, zdradzicie ile Was kosztowały z jednym naświetlem bocznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts