żona m 05.04.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 uchaha, my mamy Drzwi Stolpawu, Zrezygnowaliśmy z Zyndramamów, cena z doświetlem była odstraszająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 05.04.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Właśnie próbuję dogadać się ze stolarzem co potrafi zrobić każde drzwi, na razie wycenił Zyndram z naświetlem bocznym na 3000 zł. plus koszt szkła. Dopiero badam temat drzwi, pewnie to jest niższa cena niż u producenta, ale to jeszcze do sprawdzenia. Drzwi byłyby wykonane z sosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 05.04.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 nie porywałabym sie na drzwi sosnowe, to nietrwałe drewno. My mamy niby solidne dębowe a jak przyszły silne mrozy to się wypaczyły.Nasze wyglądają tak.http://www.stolpaw.com.pl/oferta/drzwi-zewnetrzne/fav15-1-inox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 06.04.2012 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 nie porywałabym sie na drzwi sosnowe, to nietrwałe drewno. My mamy niby solidne dębowe a jak przyszły silne mrozy to się wypaczyły. Nasze wyglądają tak. http://www.stolpaw.com.pl/oferta/drzwi-zewnetrzne/fav15-1-inox Składaliście reklamację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 06.04.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Hmm...to jakie wziąć, żeby były trwałe? Metalowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.04.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Składaliście reklamację? tak, drzwi zabrano na około 2 tygodnie, wyprostowano, na ten czas dali nam drzwi zastępcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megapol_mg 07.04.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam. Mam do was pytanko odnośnie zastosowanego ogrzewania , ile was kosztuje rocznie ogrzanie Praktycznego z ciepłą wodą rocznie , Jakie wybraliście piece czy może pompy ciepła , właśnie mam dylemat. Czekam na sygestie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 07.04.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam. Mam do was pytanko odnośnie zastosowanego ogrzewania , ile was kosztuje rocznie ogrzanie Praktycznego z ciepłą wodą rocznie , Jakie wybraliście piece czy może pompy ciepła , właśnie mam dylemat. Czekam na sygestie na priv Oj.... Chyba nie znajdziesz nikogo kto juz mieszka rok w swoim praktycznym Osobiscie mam rowniez dylemat. Ze wzgledu na 100% podlogowki sklaniam sie do pompy p-w. W gre wchodzi jeszcze gaz, ale gazu jakos nie lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 07.04.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam po dlugiej nieobecnosci:) co do drzwi, to nasze sa w firmy weissner, model D29 i jestesmy zadowoleni. Koszt dosyc spory-ok. 5000zl, ale jakosc naszym zdaniem wysoka. M.in. Na stronce aksant.pl mozna je znalezc. Tymczasem My jestesmy na etapie wykonywania lazienek i wybierania farb. Rzeczywistosc finansowa niestety dosyc mocno ogranicza fantazje, ale na szczescie jest juz blizej niz dalej pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 08.04.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 whistle cena jeszcze o niczym nie świadczy, nasze też kosztowały 5 tys a widzisz jak się stało? Zwykłe z castoramy za 1500 zł pewnie zachowywałyby się lepiej w mróz. Ale dzięki bogu uznano nam reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 12.04.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Słuchajcie,mamy wielką prośbę do tych, którzy są już szczęśliwymi posiadaczami zadaszonych praktycznych (1lub 2) - ze względu na rosnące ceny chcemy już zamówić dachówkę. Będzie kładziona na tzw. mijankę i w związku z tym pytanie ile Wam wyszło:- dachówek podstawowych (w kosztorysie jest 1754 - czy ta liczba jest ok?)- dachówek szczytowych pełnych prawych/ lewych- dachówek szczytowych połówkowych prawych/lewych- dachówek wentylacyjnychMamy kosztorys, ale w nim szczytowe zsumowane są wszystkie bez wyszczególnienia na prawe/lewe pełne/połówkowe a o wentylacyjnych nie ma ani słowa... Podobno trzeba je założyć także i z takiego powodu, że gdyby doszło do reklamacji producent może ich brak traktować jako błąd i powód do odrzucenia ewentualnych roszczeń. Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc. Proszę odkopcie fakturki i sprawdźcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igimaks 12.04.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Jak poradziliście sobie z wykuszem nad jadalnią ?Jak to zabezpieczacie cieplnie i przeciw wilgoci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 12.04.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 ... a o wentylacyjnych nie ma ani słowa... Podobno trzeba je założyć także i z takiego powodu, że gdyby doszło do reklamacji producent może ich brak traktować jako błąd i powód do odrzucenia ewentualnych roszczeń. ... Podczas ostatniego Tarbudu rozmawiałem trochę z przedstawicielem braasa na temat wytrzymałości i wykonania tegalitu i to na co mi zwracał przede wszystkim uwagę (poza koniecznością mijanki w tej dachówce) to, przypilnowanie aby dachówka miała dobrą wentylację, jest to podstawa aby nie porastala i nie była narażona na niszczące działanie, więc coś w tym chyba może być... Z innych ciekawostek jaką otrzymałem w marcu, to ponoć właśnie wprowadzili jakąś nową powłokę ochronną w tegalicie, zapewniał mnie że do czasu moich zakupów już wszystkie partie powinny ją mieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.04.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Jak poradziliście sobie z wykuszem nad jadalnią ? Jak to zabezpieczacie cieplnie i przeciw wilgoci ? tak jak zalecają w projekcie praktycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monrem007 16.04.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Witamy, mamy wstępną wycenę prac ogólnobudowlanych do praktycznego 3 : Kominy - marmulit 1 500, plytka klinkierowa 2 500 tynki wew - 20 000 z materiałem elewacja klinkierowa z dociepleniem - 4 500 podbitka - 5 000 ocieplenie zew + kolor - 13 500 schody zew. - 3 000 docieplenie szczytu (pomiedzy domem a garazem) - 1 000 wylewki - 6 000 ocieplenie poddasza + regips - 7 000 To ceny samej robocizny, jestesmy z okolic Krakowa - Kocmyrzów. Bardzo prosimy o opinię na temat wysyokości podanych cen. Nie chcemy przepłacać - przy budowie domu każdy grosz się przyda :> ps. dla ciekawych aktualny stan budowy :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 17.04.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Witamy, mamy wstępną wycenę prac ogólnobudowlanych do praktycznego 3 : Kominy - marmulit 1 500, plytka klinkierowa 2 500 tynki wew - 20 000 z materiałem elewacja klinkierowa z dociepleniem - 4 500 podbitka - 5 000 ocieplenie zew + kolor - 13 500 schody zew. - 3 000 docieplenie szczytu (pomiedzy domem a garazem) - 1 000 wylewki - 6 000 ocieplenie poddasza + regips - 7 000 To ceny samej robocizny, jestesmy z okolic Krakowa - Kocmyrzów. Bardzo prosimy o opinię na temat wysyokości podanych cen. Nie chcemy przepłacać - przy budowie domu każdy grosz się przyda :>[ATTACH=CONFIG]111657[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]111658[/ATTACH] ps. dla ciekawych aktualny stan budowy :> Coś wysokie te ceny tynki wew u mnie było jak dobrze pamiętam 570 m2 przy powiększonym garażu , hmm 35 zł m2 coś dużo chyba że ekipa jest mega profesjonalna i robią wszystko z idealnymi kątami i pionami schody zew - jak bez kafli to na pewno znajdziesz kogoś za 800 zł wylewki - ja z tarasem miałem 200 m2 - to i tak mega drogo 30 zł za m2 u mnie ceny wahają się od 15 do 20 zł za m2 ocieplenie poddasz - jak dla mnie cena ok zakładając że też super fachowcy, tu bardziej trzeba zwrócić uwagę na jakość ekipy a nie na cenę , dużo ludzi szuka fachowców za 30 zł za metr a potem się dziwią ze im coś pęka albo poddasze brzydko zrobione. Tak na marginesie przed wyborem tynkarzy pojedz na poprzednie przynajmniej dwie budowy i sprawdź jak oni robią ,tak samo z poddaszem Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez Krzysiek.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 17.04.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witamy, mamy wstępną wycenę prac ogólnobudowlanych do praktycznego 3 : Kominy - marmulit 1 500, plytka klinkierowa 2 500 tynki wew - 20 000 z materiałem elewacja klinkierowa z dociepleniem - 4 500 podbitka - 5 000 ocieplenie zew + kolor - 13 500 schody zew. - 3 000 docieplenie szczytu (pomiedzy domem a garazem) - 1 000 wylewki - 6 000 ocieplenie poddasza + regips - 7 000 To ceny samej robocizny, jestesmy z okolic Krakowa - Kocmyrzów. Bardzo prosimy o opinię na temat wysyokości podanych cen. Nie chcemy przepłacać - przy budowie domu każdy grosz się przyda :>[ATTACH=CONFIG]111657[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]111658[/ATTACH] ps. dla ciekawych aktualny stan budowy :> Za tynki to bardzo duza cena - my wlasnie konczymy tynkowanie, tez w okol KRK - 23 zl za m2 z materialem. Pol domu juz zrobione i ekipe moge smialo polecic. Super wszystko wyglada. Jesli chodzi o wylewki to cena ok. Jesli chcesz jednak zaoszczedzic chyba taniej wychodzi z wlasnym materialem. Za podbitke placilismy podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 17.04.2012 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam, Niektóre ceny to dla mnie kosmos jakiś: Kominy - marmulit 1 500, plytka klinkierowa 2 500 Mamy oba kominy obłożone płytka klinkierową za 700 zł (niestety niezbyt rewelacyjnie, częściowo wynika to z wymurowania kominów). Marmolit mam na ścianie w garażu i na cokole wokół domu za 15 zł/m2. Dodając nawet prace na wysokościach to i tak jest to dla mnie cena zaporowa. tynki wew - 20 000 z materiałem U mnie tynki maszynowe - 26 zł/m2 (z materiałem). podbitka - 5 000 U mnie 1100zł - robocizna ocieplenie zew + kolor - 13 500 U mnie było 230m2 ocieplenia po 22 zł/m2 + 10zł/m2 za strukturę schody zew. - 3 000 Jak pisał Krzysiek.A - myślę że 800-1000 zł to uczciwa cena. wylewki - 6 000 U nas 12,50 zł/m2 więc u Was to jakieś 2 razy drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotapraktyczny2 17.04.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam ! Jestem tu nowa ale mam domek praktyczny 2 i to nas łączy. Ja zakochałam się w nim od początku , chociaż jest kilka rzeczy, które mi się nie podobają, ale powiem tyle oglądaliśmy z mężem wiele domów każdy miał coś nie tak ! Gdy weszłam do praktycznego, coś mnie ujęło i powiedziałam sobie : muszę go mieć ! szukam osób z Podkarpacia, którzy wybudowali ten domek, w naszym domu , na górze łazienka jest jedna i myślę że nie jest to zły pomysł bo garderoba bedzie wykorzystana. Jeśli chodzi o dół to nigdy nie chciałam mieć otwartej kuchni a tu prach >>>>> i jest. mam znajomych a dokładniej znajomą która twierdzi ze nie jest to zły pomysł, kobieta często siedzi w kuchni i nie ma kontaktu z salonem z domownikami, czy np. z gośćmi tutaj go nie traci. A łazienka może mieć dobre drzwi i moze nie bedzie to przeszkadzać. Szukam ludzi, którzy domek już mają i mogą ze mną porozmawiać. Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotapraktyczny2 17.04.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Kupiłam go w stanie surowym otwartym , zapomniałam dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts