żona m 09.05.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 jak to nie ma garderoby? to ona jest tylko w jedynce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 09.05.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 (edytowane) Nie no aż sprawdziłam rzuty - garderoba jest przy sypialni we wszystkich 4 wersjach projektu;-) A praktyczny 4 to ma jeszcze to gigantyczne pomieszczenie nad garażem - to dopiero pole do popisu. Edytowane 9 Maja 2012 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 09.05.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Nie no aż sprawdziłam rzuty - garderoba jest przy sypialni we wszystkich 4 wersjach projektu;-) A praktyczny 4 to ma jeszcze to gigantyczne pomieszczenie nad garażem - to dopiero pole do popisu. U nas to pomieszczenie zostało "przecięte" na pół. Jedna połowa to pokój, druga to pralnia, graciarnia i kto wie co jeszcze, bo miejsca jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1969 09.05.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Sprzedam projekt praktyczny 2 wersja podstawowa z kosztorysem cena 2000 zł ,kontakt [email protected] tel.602643408.http://www.projektyzwizja.pl/projekt-domu/praktyczny2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 09.05.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Żona m, czy mógłbym prosić o przypomnienie jakie macie drzwi ze Stolpawu. Chodzi mi o to, czy macie drzwi w standardowym wymiarze, czy takie jak w projekcie i czy z bocznym doświetleniem czy bez.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suprynki 09.05.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 A ja mam pytanie czy w górnych Łazienkach mi TPSA iście okna otwierane? W 2 chyba można je umyć od strony tarasu .. Ale zastanawiam się nad my jem ich w praktycznym 3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 09.05.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Widzę że wątek kuchni ładnie się rozwinął Super, wiadomo że każdy ma jakieś swoje przyzwyczajenia i podejście, ale zawsze jest sporo cennych uwag, jak tylko znajdę siły aby usiąść po pracy do komputera na więcej niż 5 min, to zrobię sobie parę alternatywnych projektów :] IMHO zmniejszenie okna sporo zmienia wizualnie z zewnątrz, przednia fasada nieco traci... co do lewej strony, to masz wersję standard czy lustro? :] Chodzi o żaluzję z projektu czy ogólnie żaluzje fasadowe? Ja zastanawiam się nad żaluzjami fasadowymi na części przeszklenia w L'kę w jadalni i dużym z tyłu... z tyłu nawet może nad wersją jak w projekcie. Ale na razie dopiero napocząłem temat (pisałem o tym wyżej). Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia, przemyślenia w tym temacie, to chętnie się zapoznam... meticho projektów idealnych nie ma, ale wiele zarzutów pod kątem praktycznego wydaje mi się mocno wyolbrzymionych. Nie ma sobie co tym zaprzątać głowy tylko iść do przodu Mam wersje lustro. Chodzi mi o żaluzje z projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meticho 10.05.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Prosze o podpowiedz wszystkich praktycznych jak będzie wyglądał wiatrłoła gdy wneke przeniesiemy - przebijemy do kuchni żeby zastosowa tam wysoką zabudowę ???? Cci co juz zbudowali mogą najwięcej na ten temat powiedzie, proszę o obiektywne podpowiedzi. My dalej na etapie projektu i zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 10.05.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam, a my w kuchni robimy zabudowę całej ściany (tej na przeciw komina dla jasności) - tam będzie lodówka, piekarnik i mikrofala w słupku oraz mały tv do zabudowy. Zlew pod oknem a na przeciwnej ścianie płyta i okap. Wiem, wiem - pewnie powiecie że za mało blatu roboczego - ale ja mam teraz blatu roboczego jakieś 80 cm i jakoś mi wystarcza . Za to barkuje mi okropelnie szafek do przechowywania stąd pomysł zabudowania całej ściany. Z okna małego nigdy bym nie zrezygnowała - duże u nas to fix - a nie wyobrażam sobie kuchni bez okna rozwierno-uchylnego. Poza tym bardzo mi się podoba powielenie przeszklonego narożnika z jadalni w wersji mini . A żaluzje - my planujemy takie samej jak w projekcie - ale dodatkowo na duże okno w wykuszu. Jest to element elewacji który zwrócił moją szczególną uwagę na ten projekt . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 10.05.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 (edytowane) Monia,masz może jakieś projekty/wizualizacje tak zaplanowanej kuchni? w sumie to jest opcja fajna tylko trochę się jej obawiamy ze względu właśnie na ten blat oraz mamy obawy czy nie będzie wrażenia ciężkości przez taką zabudowę... I jeszcze jedno; chwaliliście się kiedyś swoimi oknami - pamiętam, że była to bardzo fajna okleina. Możecie wrzucić jakieś zdjęcie okna w pełnej krasie bez naklejek? Żono, Miejskidokopałam się do zdjęć Waszej kuchni - napiszcie proszę ile ma wasza wysoka zabudowa - wnioskuję, że jest to odpowiednik 3 słupków - dobrze myślę? Zmieściliście jeszcze podwójną lodówkę... Ile zostaje blatu? Wystarcza? (Bardzo ładne meble kuchenne macie) Edytowane 10 Maja 2012 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 10.05.2012 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 r19 Co do drzwi Stolpawu to trzeba uważnie czytać nasz dziennik budowy p@nna migotka Zabudowa ma wysokość 233 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 10.05.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 r19 Co do drzwi Stolpawu to trzeba uważnie czytać nasz dziennik budowy p@nna migotka Zabudowa ma wysokość 233 cm Dzieki czytalem dziennik wczesniej ze 2 razy, pamiec mam dobra, ale krotka Gdzie nie zadzwonie to nie chca mi zrobic wyzszych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 10.05.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Prosze o podpowiedz wszystkich praktycznych jak będzie wyglądał wiatrłoła gdy wneke przeniesiemy - przebijemy do kuchni żeby zastosowa tam wysoką zabudowę ???? Ale w kuchni jest jeszcze komin, wiec tej wnęki nie da się ot tak całej przenieść... poza tym wiatrołap bez żadnej zabudowy/wieszaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 10.05.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam, A żaluzje - my planujemy takie samej jak w projekcie - ale dodatkowo na duże okno w wykuszu. Jest to element elewacji który zwrócił moją szczególną uwagę na ten projekt . Pozdrawiam Tez podoba mi się ta żaluzja może są na forum osoby które już coś w tym temacie szukali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 10.05.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 p@nna migotka Zabudowa ma wysokość 233 cm A szerokość? 180? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 10.05.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Miejski, w Twoim dzienniku widziałem jaką miałeś brudną dachówkę po ułożeniu. Czy deszcz ją w końcu umył, czy trzeba było pomóc naturze? Pytam, bo właśnie zakończono mi układanie i dachówka jest potwornie brudna. Polewanie jej wodą niestety niewiele pomaga, mimo to pozostają miejscami białawe plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 11.05.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Miejski, w Twoim dzienniku widziałem jaką miałeś brudną dachówkę po ułożeniu. Czy deszcz ją w końcu umył, czy trzeba było pomóc naturze? Pytam, bo właśnie zakończono mi układanie i dachówka jest potwornie brudna. Polewanie jej wodą niestety niewiele pomaga, mimo to pozostają miejscami białawe plamy Jasny pył, plamy jest prawdopodobnie od ciętej na dachu dachówki. Potrzebnych jest kilka silnych deszczy, żeby to zmyć. W miejscach, gdzie deszcz nie pada bezpośrednio na dachówkę brud i pył zostanie (pod daszkami wykuszy). Jeżeli myć dachówkę to karcherem pod ciśnieniem z lancą kątową. Najlepiej jak ekipa po sobie porządnie umyje dach. Wtedy widać, czy dachówki są brudne, czy porysowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 11.05.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Jasny pył, plamy jest prawdopodobnie od ciętej na dachu dachówki. Potrzebnych jest kilka silnych deszczy, żeby to zmyć. W miejscach, gdzie deszcz nie pada bezpośrednio na dachówkę brud i pył zostanie (pod daszkami wykuszy). Jeżeli myć dachówkę to karcherem pod ciśnieniem z lancą kątową. Najlepiej jak ekipa po sobie porządnie umyje dach. Wtedy widać, czy dachówki są brudne, czy porysowane. Dzięki za odpowiedź. Dachówka była docinana spory kawałek od domu, ale mimo wszystko kurz się unosił, poza tym pomaszerował na butach dekarzy. Jeszcze nigdy nie czekałem tak na deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.05.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 a może dachówka jest porysowane owymi butami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 11.05.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 a może dachówka jest porysowane owymi butami? Raczej nie, ale to się wyjaśni po deszczach.... na które z ustęsknieniem czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts