estiva 10.08.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Taras mamy na płasko, bez murków. Wykonawca zrobił już Praktycznego 1 w ten sposób. Taras będzie ocieplony, z barierkami, orynnowany. Na nim położymy hydroizolację i płytki. Mam nadzieje, że to się sprawdzi:yes:Pozdrawiamestiva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceklwo 10.08.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Taras mamy na płasko, bez murków. Wykonawca zrobił już Praktycznego 1 w ten sposób. Taras będzie ocieplony, z barierkami, orynnowany. Na nim położymy hydroizolację i płytki. Mam nadzieje, że to się sprawdzi:yes: Pozdrawiam estiva witam, sprawdzić to się może na 3-5 lat, a później płytki do wymiany itd. W naszych warunkach atmosferycznych nie powinno się tak dużych tarasów robić a tradycyjny sposób. Ponadto bryła budynku w tym przypadku stracui dużo na wyglądzie, plus będą się tworzyły zacieki na spadkach. Sprawdzony teamt i tylko dach odwrócony lube można zrobić bez stropu dach drewniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceklwo 10.08.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 P2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 10.08.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Jestem bardzo ciekawa jak Wam to wyjdzie. Widziałam Praktycznego 2 z barierkami i niestety nie wyglądało to dobrze. Jednak to była robota dewelopera i dom budowany był typowo na sprzedaż, to i barierki, mimo że wielki nie były najwyższych lotów.... A murowany taras ma zasadniczy plus - toż to taras sypialni małżeńskiej;-) Taras mamy na płasko, bez murków. Wykonawca zrobił już Praktycznego 1 w ten sposób. Taras będzie ocieplony, z barierkami, orynnowany. Na nim położymy hydroizolację i płytki. Mam nadzieje, że to się sprawdzi:yes: Pozdrawiam estiva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
estiva 10.08.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Niestety na zmiany jest już za późno Mam nadzieję, że będzie to dobrze funkcjonować. Podstawa to dobra hydroizolacja. Barierki ze stali nierdzewnej + szkło. Widziałam tarasy w różnych mieszkaniach i domach nawet i po 100mkw i po latach nie było z nimi problemów. Czas pokaże:D estiva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
estiva 11.08.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Witam, dołączam wizualizacje sypialni. estiva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 11.08.2012 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Estiva,Niestety muszę Cię zmartwić, ale takie położenie łóżka jest niestety mało praktyczne, gdyż da się na nie wejść de facto tylko "od nóg" ew. od strony półki. Wejście od lewej (pod skosem) to bardzo karkołomna operacja. Szerokość sypialni w tym miejscu to ok. 3m, ze 40 cm zabiera półka, więc łóżko ma do dyspozycji szerokość 260cm, co nawet przy najmniejszym jego rozmiarze 140x200, daje po 60cm z lewej i prawej. Przy meblowaniu sypialni też brałem pod uwagę takie położenie łóżka (tyle że na przeciwnej ścianie, gdzie u Ciebie jest chyba wejście do garderoby). Mając realną możliwość ustawienia tam łóżka, szybko wróciłem do koncepcji ustawienia jak w projekcie, właśnie z opisywanych wyżej względów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 12.08.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Miejski, to mnie zmartwiłeś.... Miałam nadzieję, że są dwie opcje. A jakiej szerokości macie łóżko bo z moich wyliczeń wynika, że w ustawieniu takim jak na wizualizacji DZW zmieści się max 160 cm - mam rację? Mam jeszcze pytanie dot. stryszku - zakładają u nas więźbę i jakiś taki mały mi się wydaje. Coś się tam zmieści? Mam nadzieję, że to tylko wrażenie optyczne na razie. Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
estiva 12.08.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 My mamy zaplanowane łóżko o szerokości 160cm, jeżeli dostęp będzie utrudniony, to może wnękę (40cm) zrobimy bez półek, albo przeniesiemy łóżko. Jesteśmy na tym etapie, że możemy pokombinować, nic nie jest przesądzone. Teraz śpimy na na szerokosci 140 cm i wystarcza:) U nas też podniesiona jest też ścianka kolankowa, więc skos jest wyżej. Czas pokaże, learning by doing:DPozdrawiamestiva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 12.08.2012 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Stryszek jest całkiem OK. Między krokwiami da się spokojnie stanąć. Trzymamy tam różne "graty" - pozostałości glazury, pudełka po sprzęcie RTV/AGD itp. http://img10.imageshack.us/img10/8246/dsc00535sn.th.jpg http://img217.imageshack.us/img217/7134/dsc00537me.th.jpg Co do łóżka - mamy 180X200 ustawione jak w projekcie i daje radę http://img824.imageshack.us/img824/4859/img9708j.th.jpg Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez miejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
estiva 12.08.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Miejski, bardzo ładna sypialnia. Na stryszku naprawdę jest dużo miejsca. Dzięki za zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 12.08.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 MIejscy dziękujemy za zdjęcia. Bardzo fajna sypialnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 12.08.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Miejski, czy płyty OSB masz montowane bezpośrednio do jętek? Jętki mają rozstaw nawet 90cm, wiec wydaje mi się, że należało by dać legary (kantówkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 12.08.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Płyty OSB (22mm) montowane bezpośrednio do jętek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 13.08.2012 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Nie uginają się? Można po nich swobodnie chodzić?Może masz jętki w mniejszych odległościach? Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez r19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 13.08.2012 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Myślę, że jętki mam tak mniej więcej jak w projekcie. Ale nie odczuwam żadnego uginania przy tej płycie OSB, swobodnie na strych może wejść cała rodzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 15.08.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Mam pytanie odnośnie okien - czy są plastikowe? Kolor super i jakoś tak nie wygląda jak PCV złoty dąb - ale może to zasługa skończonej elewacji i białego tynku, który tak fajnie odbija. P2 [attach=config]130381[/attach] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceklwo 15.08.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Mam pytanie odnośnie okien - czy są plastikowe? Kolor super i jakoś tak nie wygląda jak PCV złoty dąb - ale może to zasługa skończonej elewacji i białego tynku, który tak fajnie odbija. tak to jest pcv złoty dąb z oknoplastu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 15.08.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Prezentuje się super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 15.08.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Prawdę mówiąc wcześniej myślałem, że to jakiś ciemniejszy kolor niż złoty dąb, ale to pewnie ze względu na pochmurną pogodę podczas zdjęcia...btw czy ktoś może wybierał jakieś jaśniejsze kolory stolarki okiennej niż złoty dąb i posiada zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts