Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taras mamy na płasko, bez murków. Wykonawca zrobił już Praktycznego 1 w ten sposób. Taras będzie ocieplony, z barierkami, orynnowany. Na nim położymy hydroizolację i płytki. Mam nadzieje, że to się sprawdzi:yes:

Pozdrawiam

estiva

witam, sprawdzić to się może na 3-5 lat, a później płytki do wymiany itd. W naszych warunkach atmosferycznych nie powinno się tak dużych tarasów robić a tradycyjny sposób. Ponadto bryła budynku w tym przypadku stracui dużo na wyglądzie, plus będą się tworzyły zacieki na spadkach. Sprawdzony teamt i tylko dach odwrócony lube można zrobić bez stropu dach drewniany :)

Jestem bardzo ciekawa jak Wam to wyjdzie. Widziałam Praktycznego 2 z barierkami i niestety nie wyglądało to dobrze. Jednak to była robota dewelopera i dom budowany był typowo na sprzedaż, to i barierki, mimo że wielki nie były najwyższych lotów.... A murowany taras ma zasadniczy plus - toż to taras sypialni małżeńskiej;-)

Taras mamy na płasko, bez murków. Wykonawca zrobił już Praktycznego 1 w ten sposób. Taras będzie ocieplony, z barierkami, orynnowany. Na nim położymy hydroizolację i płytki. Mam nadzieje, że to się sprawdzi:yes:

Pozdrawiam

estiva

Estiva,

Niestety muszę Cię zmartwić, ale takie położenie łóżka jest niestety mało praktyczne, gdyż da się na nie wejść de facto tylko "od nóg" ew. od strony półki. Wejście od lewej (pod skosem) to bardzo karkołomna operacja. Szerokość sypialni w tym miejscu to ok. 3m, ze 40 cm zabiera półka, więc łóżko ma do dyspozycji szerokość 260cm, co nawet przy najmniejszym jego rozmiarze 140x200, daje po 60cm z lewej i prawej.

Przy meblowaniu sypialni też brałem pod uwagę takie położenie łóżka (tyle że na przeciwnej ścianie, gdzie u Ciebie jest chyba wejście do garderoby). Mając realną możliwość ustawienia tam łóżka, szybko wróciłem do koncepcji ustawienia jak w projekcie, właśnie z opisywanych wyżej względów.

Miejski, to mnie zmartwiłeś.... Miałam nadzieję, że są dwie opcje. A jakiej szerokości macie łóżko bo z moich wyliczeń wynika, że w ustawieniu takim jak na wizualizacji DZW zmieści się max 160 cm - mam rację?

Mam jeszcze pytanie dot. stryszku - zakładają u nas więźbę i jakiś taki mały mi się wydaje. Coś się tam zmieści? Mam nadzieję, że to tylko wrażenie optyczne na razie.

Edytowane przez p@nna migotka

My mamy zaplanowane łóżko o szerokości 160cm, jeżeli dostęp będzie utrudniony, to może wnękę (40cm) zrobimy bez półek, albo przeniesiemy łóżko. Jesteśmy na tym etapie, że możemy pokombinować, nic nie jest przesądzone. Teraz śpimy na na szerokosci 140 cm i wystarcza:) U nas też podniesiona jest też ścianka kolankowa, więc skos jest wyżej.

Czas pokaże, learning by doing:D

Pozdrawiam

estiva

Stryszek jest całkiem OK. Między krokwiami da się spokojnie stanąć. Trzymamy tam różne "graty" - pozostałości glazury, pudełka po sprzęcie RTV/AGD itp.

http://img10.imageshack.us/img10/8246/dsc00535sn.th.jpg http://img217.imageshack.us/img217/7134/dsc00537me.th.jpg

Co do łóżka - mamy 180X200 ustawione jak w projekcie i daje radę :-)

http://img824.imageshack.us/img824/4859/img9708j.th.jpg

Edytowane przez miejski