almah 11.09.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam Ja także buduję Praktycznego 2 - jestem na etapie stawiania ścian. W listopadzie będzie robiony dach i również zastanawiamy się nad świetlikiem do najciemniejszego pokoju. W związku z tym mam pytanie a zarazem prośbę do Parafki73 czy mógłby wstawić zdjęcie całego pokoju aby zobaczyć jak to wizualnie wygląda oraz czy faktycznie świetlik spełnia swoją rolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 11.09.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Bacardi proszę bardzo:http://desmond.imageshack.us/Himg823/scaled.php?server=823&filename=20120911093930.jpg&res=landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 11.09.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Nesska dzięki Btw a jak się cenowo przedstawia takie okno? Muszę podjechać do mojego dostawcy omówić jeszcze temat, ale duży fix na schuco si82 z szybą bezpieczną 44.1 to u nas jakieś 3,4tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 12.09.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Też będziemy montować świetlik - można do niego dokupić jeszcze specjalne doświetlenie ledowe - system, który wspomaga świetlik w pochmurne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 12.09.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Mozna tez zamontowac podgrzewana deske sedesowa na porcelance, ale czy jest potrzebna?Nie przesadzacie troche? Az tak ciemno chyba tam nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1977 12.09.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 ktoś z Was liczył ile m2 wejdzie na ocieplenie P2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafka73 12.09.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 almah - proszę kolejna fotka (już lepszego planu fotki nie ma się co po mnie spodziewać), w ten dzień nie było słońca i fotka robiona przed południem tzn wtedy kiedy słońce jest z drugiej strony kalenicy u mnie czyli dach w tym miejscu gdzie jest świetlik ma najmniej światła - w każdym razie jak pada na to słońce to świeci jak żarówka a w pochmurne dni rozświetla też ale słabiej - na pewno nie daje tyle światła co nawet najmniejsze okno dachowe ale daje ile może Ps. Użycie doświetlenia z leadów może stanowić swoistą lampkę nocną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
almah 13.09.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dzięki Parafka za zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaprus 13.09.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 ktoś z Was liczył ile m2 wejdzie na ocieplenie P2? Witam! Na naszego Praktycznego, ale 1 poszło 260 mkw. materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafka73 13.09.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 (edytowane) ktoś z Was liczył ile m2 wejdzie na ocieplenie P2? Właśnie kończę docieplenie (wszędzie gdzie w projekcie była wełna jest styropian) kupiłem 304 m2 (najpierw 252 m2 (126 paczek - 15 cm) a potem musiałem dokupić 52m2 - 26 paczek - 15cm). Majstry mówią, że jest sporo odpadów (co zresztą widać niestety) bo jest dużo załamań, słup i od dołu do obrobienia - szczególnie przy wyjściu z kotłowni i przy tarasie, mam też trochę wyższy ogniomurek nad garażem wymurowany ale okno od ogrodu większe niż fix z projektu więc chyba na jedno wyjdzie. Jednym słowem kupa kasy Edytowane 13 Września 2012 przez pafka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaprus 13.09.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Elewacja naszego praktycznego 1..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 14.09.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) Sylaprus czy mogłabym prosić dokładniejsze zdjęcie portfenetrów Dlaczego nie zrobiliście szklanych? Elewacja wyszła super Edytowane 14 Września 2012 przez Nesska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.09.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Elewacja naszego praktycznego 1..... sylaprus Twoje fotki dowodzą, iż nie należy wprowadzać bardzo drastycznych zmian w projekcie Praktycznego. Zmasakrowałes wykusz tym okienkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soole 14.09.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 witam, Jesteśmy na samym początku...kupujemy projekt praktyczny 4 i myślimy o przerobieniu go wg własnych potrzeb...Na tym etapie zastanawia mnie jedno - gdzie macie kaloryfery w salonie? nie widziałam raczej na zdjęciach "kanałowych" grzejników w podłodze, wszyscy mają okna od sufitu do podłogi, gdzieś trzeba zawiesić kaloryfer.Zastanawiamy się z mężem czy nie skrócić jednak o ten metr okien i nie założyć długich wąskich kaloryferków.Owszem planujemy podłogówkę - ale ona przecież nie służy do ogrzewania pomieszczeń... a chcemy jednak uniknąć kosztu grzejników kanałowych, poza tym kurz się tam zbiera i izoluje/osłabia działanie takiego grzejnika, no i cena dodatkowo jest zaporowa... bardzo proszę o jakieś podpowiedzi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 14.09.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 sylaprus Twoje fotki dowodzą, iż nie należy wprowadzać bardzo drastycznych zmian w projekcie Praktycznego. Zmasakrowałes wykusz tym okienkiem. I jeszcze kolor elewacji.... chyba, że mi monitor przekłamuje Ale to akurat kwestia gustu, mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 14.09.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) Owszem planujemy podłogówkę - ale ona przecież nie służy do ogrzewania pomieszczeń... Możesz napisać do czego służy podłogówka, skoro nie do ogrzewania? Przyznam, że po przeczytaniu powyższego zupełnie mnie zamurowało na pewien czas. Przez myśl mi nawet przeszło, że to prowokacja. Więcej czytajcie, bo od kupna projektu jeszcze daleka droga. Dom się sam nie wybuduje, a decyzji za Was nikt nie podejmie. Co do zmniejszenia okien... używając słów Żony m....... to by było największe zmasakrowanie praktycznego w historii Kurz jest dobrym izolatorem.... i to w kontekście grzejnika kanałowego... przyznam, że dosyć odważna hipoteza. Edytowane 14 Września 2012 przez r19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soole 14.09.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 rt19 to wg Ciebie podłogówką ogrzejesz salon? ja raczej wolałabym ogrzać nią tylko podłogę - nie ma zamiaru chodzić w zimie po rozżarzonej posadzce...to jest głównie niezdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 14.09.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) rt19 to wg Ciebie podłogówką ogrzejesz salon? ja raczej wolałabym ogrzać nią tylko podłogę - nie ma zamiaru chodzić w zimie po rozżarzonej posadzce...to jest głównie niezdrowe. Poczytaj o ogrzewaniu podłogowym. Nawet tu na forum znajdziesz obszerną bazę wiedzy. Bez urazy, ale podjęłaś temat będąc totalną ignorantką w tym zakresie i wypisujesz takie bzdury, że trudno się do nich ustosunkować. Żeby dać Ci do myślenia to napiszę, że będę miał podłogówkę w całym domu. Edytowane 14 Września 2012 przez r19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soole 14.09.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 No to gratuluję... rt19 zrób sobie ją na 40 stopni i życzę zdrowia...nie takich odpowiedzi oczekiwałam...Niestety, wbrew obiegowym informacjom rozpowszechnianym na forach budowlanych przez producentów i sprzedawców, podłogówka ma wady, potwierdzone klinicznie - chociażby wpływa negatywnie na żyły. Nie widać tego od razu, w pierwszych latach użytkowania, ale na starość wszystko pięknie wyjdzie. Polecam lekturę innych portali, nie ograniczając się do portali budowlanych (np. portal farmaceutyczno -medyczny pfm.pl).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 14.09.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 40 stopni powiadasz?Jakich odpowiedzi oczekujesz, skoro dalej brniesz w ignoranctwie.Dalsza polemike uwazam z mojej strony za niezasadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts