Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zamaskować przewód elektryczny???

michalek77

Recommended Posts

Mam problem. W łazience zaplanowaliśmy oczywiście nad umywalką lustro , a nad lustrem miało być oswietlenie. Spodobało nam się jednak lustro z gotowymi kinkietami po bokach. Niestety jest problem bo od górnej krawędzi lustra do przewodu wychodzącego za ściany jest ok. 30 centymetrów. Jak zamaskować przewód elektryczny schodzący pionowo pod lustro? Zaznaczam, że glazura jest do samej góry. POMÓŻCIE :oops:

najprościej chyba faktycznie kafelki odkuć (może by się udało bez strat) i przesunąć...jeszcze można lustro podnieść, ale nie wiem jak się na dole ma sprawa:)

Ja mam lustro z oświetleniem i soczewką powiększającą wbudowaną i kabel prowadzony od góry jest już fabrycznie wyposażony w chromowaną rurkę w której się chowa..wygląda to dość dobrze:)

Dziękuję za wszystkie rady. Szczerze mówiąc to rozważałem wszystkie te możliwości- z drugiej strony ściany nie da się wpuścić kabla bo jest to komin, wydłubać w fudze też raczej nie bo glazurnik wywiercił otwór i wypuścił kabel w środku płytki, lustra podnieść niestety tez nie bo nie spełni swojej roli. Chyba faktycznie najlepiej będzie wykuć 2 płytki i puścić kabel pod nimi. Myślałem, że może są jakieś wymyślne maskownice..., np. coś w stylu tej chromowanej rurki...

Sa takie lampy waskie a dlugie, np. ok. 3cm x 30cm, gladkie biale, ktore nie kolidowalyby z oswietleniem w lustrze. Z reszta tylko Wy wiedzielibyscie, ze tak nie mialo byc. Szkoda demolowac wszystkiego. Mozna tez np. przykleic jakies polkole trzy np. szklane, plastikowe etc. w koloracj lazienkowych - po bokach inne, w srodku inny. Mozna tez obciac kabel i ten niewielki otwor zakleic czym innym, np. w Jysku sa stalowe okragle, srednicy pieciozlotowek stalowe magnesy, ktore mozna w rzedzie przykleic. Gdybym widziala lazienke latwiej byloby mi doradzic. Sa tysiace sposobow, by to zatuszowac.