Gość gosc 16.01.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Co to jest sinica drewna,jak sie ja rozpoznaje i czym grozi uzycie parukrokwi zarazonych tym cholerstwem,jak mi sie wydaje,laikowi zupelnemu zreszta,do konstrukcji więźby.Drewno na wiezbe jest tylko strugane,nie jest impregnowane mam zamiar,ze wzgledu na wrodzona niechec do wszelakiej chemii,pomalowac je wylacznie pokostem lnianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2004 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Prawdopodobnie chodzi Ci nie o sinicę a o siniznę drewna. Nie powoduje ona spadku wytrzymałości a co za tym idzie utraty własności konstrukcyjnych zaatakowanego drewna. Powoduje jedynie utratę walorów estetycznych, ale przy krokwiach ma to chyba znaczenie drugorzędne (chyba ze mają byc odkryte). Poznać można po tym że drzewo nie wygląda jak drzewo tylko jest sine , bez zmian w strukturze drewna (nie pomyl z jakimś pleśniakiem który będzie wyraźnie wyrastał z drewna ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts