Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

spiacy krolewicz czyli kto? maz

Gość zona

Recommended Posts

Wysłać do lekarza :p ! Mój jest zupełnie inny!

Zmywanie, sprzatanie, prasowanie, mycie okien nie ma przed nim tajemnic i twierdzi , że po pracy takie rzeczy bardzo go relaksują, także zwykle to ja jestem tą " bardziej rozlazłą" połową w naszym związku :lol:

Wiem, wiem, jaki mam skarb w domu...

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Wyspany mąż to dobry mąż :lol: ,

niewyspany mąż to zły mąż :evil:

czego wy kobiety chcecie, nie ma nic piękniejszego nad długi sen, aż człek sam się budzi w pełni wyspany, a wtedy najlepiej jeszcze dłuuugo poleżeć z pilotem lub gazetą w ręku, kochana żona zrobi pyszne śniadanko, potem może jeszcze co nieco ... ależ to piękne!!! szkoda, że tak rzadko się zdarza.

• 2 weeks później...

Nic nie wiecie jak wygląda "śpiący królewicz".... to Wam powiem:

- nie chce mu się za dużo pracować, bo wychodzi z założenia, że to może żonka przyniesie do domu kasę,

- nie chce mu się zmywać garów, bo wychodzi z założenia, że jak żonka przyjdzie to zmyje,

- nie chce mu się gotować, bo wychodzi z założenia, że to żonka powinna, on przeciez nie potrafi,

- nie chce mu się sprzątać, bo wychodzi z założenia, że po to sobie wziął żonkę coby mu sprzątała,

- nie chce mu się dziecka pilnować, bo wychodzi z założenia, że do tego żonki się lepiej nadają,

- nie chce mu się nigdy nic miłego żonce powiedzieć, bo wychodzi zzałożenia, że to ona mu powinna mówić komplementy,

- nie chce mu się nic, bo wychodzi z założenia, że jak nie będzie robił nic, to się nie zmęczy, będzie wypoczęty, zdrowy, zadowolony... będzie mógł oglądać telewizor do woli, słuchać muzyki do woli, czytać książki do woli, spać do woli: w południe, po obiedzie, wieczorkiem - kiedy tylko ma chęć ! Drzemka przecież regeneruje siły !

Będzie żył długo i szczęśliwie z żonką, która:

- przyniesie kasę do domu

- ugotuje

- pozmywa

- posprząta

- wychowa dzieci

- powie coś miłego

- nie będzie przeszkadzać w drzemkach

- będzie zadowolona ze swojego "śpiącego królewicza".

Znam kilku takich.

• 3 months później...

Renia! Na takiego to tylko zapolować jak na "nołplisa" ze starego dowcipu.

Jam nie pracuś (oj nie, czym zreszta wprawiłem swojego Szefa w osłupienie po stwierdzeniu, że pracuję po to aby żyć a nie odwrotnie), ale jak widzę takich "gwiazdorów", którym wszystko nie w smak i żaden wysiłek się nie opłaca, to zaczynam się rozglądać za dwururką. A co, niech dla przyzwoitszych facetów zostaną te najlepsze dziewczyny, no nie?

Pozdrawiam B

Tak się przeważnie składa, że te najlepsze dziewczyny dostają "śpiących królewiczów" i muszą zasuwać przez całe życie ciężko, a te dziewczyny, które nic nie potrafią, ciągle są "zmęczone", nigdy nie mogą się z niczym wyrobić - dostają całkiem przyzwoitych facetów, którzy łapią każdą fuchę, przynoszą do domu dużą kasę, sponsorują wyjazdy urlopowe za granicę, kupują prezenty, pamiętają zawsze o rocznicach, a i czasem obiad w niedzielę ugotują.....a one tylko tę kasę wydają (przepraszam, zarządzają nią).

Rzadko jest tak, że obydwoje "ciągną" równo, no ale jak obydwoje "śpią" - to wtedy jest tylko nędza.

Poza tym gdyby wszyscy byli przyzwoici (pracowici też), to życie byłoby nudne, a tak to jest o czym pogadać i ponarzekać.

Pozdrawiam

mój jak się troszkę rozrusza to pracuje i pracuje - musi mieć motywację

a tak poza tym to nienawidzę jak zasypia przy włączonym telewizorze :evil:

(i nawet mu piszczenie "braku programu" nie przeszkadza) - to jest chore :-?

moje normalne życie małżeńskie wróci do normy jak się już przeprowadzimy i dziecko będzie spało same

Pozdrawiam Was kobitki