ani_ka 18.01.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Do czyszczenia śladów po fugowaniu użyłam preparatu, który zmatowił mi gres, pojawiły się brzydkie zacieki.Czy można przywrócić płytkom poprzedni wygląd? Są jakieś sposoby na nadanie połysku matowemu gresowi? pastowanie? szlifowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 18.01.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Spróbuj umyć podłogę wodą z dodatkiem octu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ani_ka 18.01.2010 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 dziękuję, oczywiście że spróbujęboję się, że środek, którego użyłam narobił spustoszenia w strukturze powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 18.01.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 dziękuję, oczywiście że spróbuję boję się, że środek, którego użyłam narobił spustoszenia w strukturze powierzchni Po użyciu środków do zmywania z płytek, cementu czy fugi. Trzeba całą powierzchnię płytek dokładnie spłukać wodą. Bo środki te są na bazie kwasu i mogą powodować odbarwienie płytek. Mnie kiedyś udało się usunąć plamy na gresie, powstałe po zmywaniu fugi. Stosując do mycia gresu, wodę z dodatkiem octu. Życzę powodzenia i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 19.01.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Ale ocet to też kwas ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts