Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła Vickerson firmy ECOWAY

krzyholu

Recommended Posts

dziekuje za namiary goraca dyskusje

ale nie o to mi chodzi

szukam konkretnych osob ktore maja juz taka pompe

chcialbym ja zobaczyc , pojechac tam, porozmawiac o doswiadczeniach, czy sie sprawdza , czy nie itp

dyskusje akademickie jakie sa na tym forum rozjasniaja temat ale nie tak jak osobista rozmowa z wlascicielem takiego ukladu / pompy vikersonn

jak byscie znali kogos takiego prosze podajcie link na forum

kazdy zainteresowany sie skontaktuje i wyjasni watpliwosci

a na razie dziekuje

ale nie o to mi chodzi

chcialbym ja zobaczyc , pojechac tam, porozmawiac o doswiadczeniach, czy sie sprawdza , czy nie itp

dyskusje akademickie jakie sa na tym forum rozjasniaja temat ale nie tak jak osobista rozmowa z wlascicielem takiego ukladu / pompy vikersonn

a na razie dziekuje

a Wy jakie macie ogrzewanie ?

albo jakie chcecie zalozyc ?

Zastanawialiśmy się chwilę nad pompą ciepła, ale dotację od Ecoway odpuściliśmy na samym początku :wink: Koniec końców, będzie piec na paliwo stałe, pompa jest dla nas za droga, ale bardzo żałujemy, bo siostra korzysta z pompy 2 sezon i jest bardzo zadowolona.

Nowe wieści z Norwegii.

Mój znajomek, Norweg zajmujący się pompami ciepła, a więc z branży i ze znajomością rynku pomp ciepła w Norwegi przesłał mi ciekawą odpowiedź na pytanie o Vikersonn i dotacje, cytuję:

"no idea, never heard about it, I have asked the heatpump organisation in Norway and they havent eather heard aboutthis company or the refund...."

temat robi się coraz ciekawszy...

• 2 months później...

Niektórzy widocznie nie rozumieją co jest napisane. Forumowicze proszą o kontakt do osób, u których działa pompa Vikersonn, a nie o opinie naganiaczy i instalatorów.

Kuzyn dał się namówić tekiemu jednemu naganiaczowi z Nibe i w efekcie ma niewyregulowana pompę i rachunek za 3 miesięczny okres grzewczy 10.000zł. kopie rachunku zainteresowanym mogę na priva przesłać.

• 2 months później...
Gość hole
Niektórzy widocznie nie rozumieją co jest napisane. Forumowicze proszą o kontakt do osób, u których działa pompa Vikersonn, a nie o opinie naganiaczy i instalatorów.

Kuzyn dał się namówić tekiemu jednemu naganiaczowi z Nibe i w efekcie ma niewyregulowana pompę i rachunek za 3 miesięczny okres grzewczy 10.000zł. kopie rachunku zainteresowanym mogę na priva przesłać.

właśnie - niewyregulowaną, na stronie Vikersonn możesz przeczytać, że montują Ci ją od razu z regulacją

Strona Vikersonn jest tak wiarygodna jak prasa brukowa więc ich bajki o regulacjach traktuję jak pozostałe informacje.

Nic tak mnie nie zraża jak jawne robienie z ludzi kretynów. Popatrzcie na ich wykres oszczędności w ich (pożal się Boże) kalkulatorze...........na mój dom wychodzi "zysk" 580000tyś na 25lat czyli ROCZNIE OSZCZĘDZAM 21tys pln.

Ktoś namierzył domenę ich strony.....też ściema.

NIGDY w życiu nie tknąłbym tej pompy

• 1 month później...
  • 5 months później...
  • 1 year później...

Zainstalowałem pompę ciepła firmy Vikersun, pompa jest ok. ale wykonanie to tragedia. Przestrzegam przed firma która się nazywa Vikersun z Warszawy. Przez kilka tygodni użytkowania jest kilka wycieków (narazie układam miski i tam ścieka woda) gdy zareklamowałem to usłyszałem że nie przyjadą i żeby przysłać zdjęcia wycieku - pewnie naprawią telepatycznie :). Instalacja wyglada jak pajęczyna, pewnie stolarz zrobiłby to podobnie(bez urazy dla stolarza). O izolacji to chyba zapomnieli - bo po co? Glikol wlany na "oko" - będzie dobrze. Projekt odwiertów był podobnież omawiany z zatrudnionymi inżynierami ( nie widziałem żadnego) a potem przyjechał kierowca i wskazał - tu wiercimy. I wywiercili. Ręce opadają. Jeżeli ktoś jest ciekaw szczegółów tej operacji, proszę pytać. [email protected]

i nikogo dalej kto założył vickersona?

jeśli nie chce się ujawnić publicznie to proszę o wiadomość prywatną, mocno się waham nad ich ofertą, porzebuję wiedzy użytkowników

ja teraz dłuuuugo bym się wahał

Zainstalowałem pompę ciepła firmy Vikersun, pompa jest ok. ale wykonanie to tragedia. Przestrzegam przed firma która się nazywa Vikersun z Warszawy. Przez kilka tygodni użytkowania jest kilka wycieków (narazie układam miski i tam ścieka woda) gdy zareklamowałem to usłyszałem że nie przyjadą i żeby przysłać zdjęcia wycieku - pewnie naprawią telepatycznie . Instalacja wyglada jak pajęczyna, pewnie stolarz zrobiłby to podobnie(bez urazy dla stolarza). O izolacji to chyba zapomnieli - bo po co? Glikol wlany na "oko" - będzie dobrze. Projekt odwiertów był podobnież omawiany z zatrudnionymi inżynierami ( nie widziałem żadnego) a potem przyjechał kierowca i wskazał - tu wiercimy. I wywiercili. Ręce opadają. Jeżeli ktoś jest ciekaw szczegółów tej operacji, proszę pytać. [email protected]

tak sprzedali, i co?

Zainstalowałem pompę ciepła firmy Vikersun, pompa jest ok. ale wykonanie to tragedia. Przestrzegam przed firma która się nazywa Vikersun z Warszawy. Przez kilka tygodni użytkowania jest kilka wycieków (narazie układam miski i tam ścieka woda) gdy zareklamowałem to usłyszałem że nie przyjadą i żeby przysłać zdjęcia wycieku - pewnie naprawią telepatycznie . Instalacja wyglada jak pajęczyna, pewnie stolarz zrobiłby to podobnie(bez urazy dla stolarza). O izolacji to chyba zapomnieli - bo po co? Glikol wlany na "oko" - będzie dobrze. Projekt odwiertów był podobnież omawiany z zatrudnionymi inżynierami ( nie widziałem żadnego) a potem przyjechał kierowca i wskazał - tu wiercimy. I wywiercili. Ręce opadają. Jeżeli ktoś jest ciekaw szczegółów tej operacji, proszę pytać. [email protected]

• 2 months później...

Witam

Jestesmy właścicielami pompy zamontowanej przez firme Vikersoon od kilku miesięcy, więc o sprawności będę mógł powiedzieć dopiero po okresie grzewczym. Natomiast jedno co mogę teraz powiedzieć to na pewno nie zleciłbym instalowania pompy przez firme Vikersoon. Firma jest niefachowa, niedoświadczona w tym zakresie, korzysta z podwykonawców niesprawdzonych. Po wielu interwencjach instalacja została poprawiona, ale wrażenia mało ciekawe.

ale nie o to mi chodzi

a na razie dziekuje