krzyholu 18.01.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam Czy ktos ma juz zamontowana taka pompe ciepla ? Czy ktos ma jakis doswiadczenia z ta firma ECOWAY?Prosze o informacje na forum lub priva [email protected] pozdrawiam i czekam na jakies info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 19.01.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Poczytaj np. tutaj: http://forum.muratordom.pl/dotacja-na-pompe-ciepla,t126567.htm i jeszcze tu: http://forum.muratordom.pl/ecoway-doplaty-dla-prywatnych-inwestorow,t164700.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyholu 20.01.2010 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 dziekuje za namiary goraca dyskusje ale nie o to mi chodzi szukam konkretnych osob ktore maja juz taka pompe chcialbym ja zobaczyc , pojechac tam, porozmawiac o doswiadczeniach, czy sie sprawdza , czy nie itp dyskusje akademickie jakie sa na tym forum rozjasniaja temat ale nie tak jak osobista rozmowa z wlascicielem takiego ukladu / pompy vikersonn jak byscie znali kogos takiego prosze podajcie link na forum kazdy zainteresowany sie skontaktuje i wyjasni watpliwosci a na razie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyholu 20.01.2010 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 dziekuje za namiary goraca dyskusje ale nie o to mi chodzi szukam konkretnych osob ktore maja juz taka pompe chcialbym ja zobaczyc , pojechac tam, porozmawiac o doswiadczeniach, czy sie sprawdza , czy nie itp dyskusje akademickie jakie sa na tym forum rozjasniaja temat ale nie tak jak osobista rozmowa z wlascicielem takiego ukladu / pompy vikersonn jak byscie znali kogos takiego prosze podajcie link na forum kazdy zainteresowany sie skontaktuje i wyjasni watpliwosci a na razie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyholu 20.01.2010 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 a Wy jakie macie ogrzewanie ? albo jakie chcecie zalozyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 20.01.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 a Wy jakie macie ogrzewanie ? albo jakie chcecie zalozyc ? Zastanawialiśmy się chwilę nad pompą ciepła, ale dotację od Ecoway odpuściliśmy na samym początku Koniec końców, będzie piec na paliwo stałe, pompa jest dla nas za droga, ale bardzo żałujemy, bo siostra korzysta z pompy 2 sezon i jest bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyholu 20.01.2010 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 a jaka pompe ma siostra i kto jej montowal jaka firma ? moze to ktos z okolic poznania to moze bym tez skozystal jak ona jest zadowolona krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 20.01.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 a jaka pompe ma siostra i kto jej montowal jaka firma ? moze to ktos z okolic poznania to moze bym tez skozystal jak ona jest zadowolona krzysiek Pompa Nibe, a namiary na firmę wysyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sluza 26.01.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Nowe wieści z Norwegii.Mój znajomek, Norweg zajmujący się pompami ciepła, a więc z branży i ze znajomością rynku pomp ciepła w Norwegi przesłał mi ciekawą odpowiedź na pytanie o Vikersonn i dotacje, cytuję: "no idea, never heard about it, I have asked the heatpump organisation in Norway and they havent eather heard aboutthis company or the refund...." temat robi się coraz ciekawszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seler 20.04.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Niektórzy widocznie nie rozumieją co jest napisane. Forumowicze proszą o kontakt do osób, u których działa pompa Vikersonn, a nie o opinie naganiaczy i instalatorów.Kuzyn dał się namówić tekiemu jednemu naganiaczowi z Nibe i w efekcie ma niewyregulowana pompę i rachunek za 3 miesięczny okres grzewczy 10.000zł. kopie rachunku zainteresowanym mogę na priva przesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hole 16.07.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Niektórzy widocznie nie rozumieją co jest napisane. Forumowicze proszą o kontakt do osób, u których działa pompa Vikersonn, a nie o opinie naganiaczy i instalatorów. Kuzyn dał się namówić tekiemu jednemu naganiaczowi z Nibe i w efekcie ma niewyregulowana pompę i rachunek za 3 miesięczny okres grzewczy 10.000zł. kopie rachunku zainteresowanym mogę na priva przesłać. właśnie - niewyregulowaną, na stronie Vikersonn możesz przeczytać, że montują Ci ją od razu z regulacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 20.07.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Strona Vikersonn jest tak wiarygodna jak prasa brukowa więc ich bajki o regulacjach traktuję jak pozostałe informacje. Nic tak mnie nie zraża jak jawne robienie z ludzi kretynów. Popatrzcie na ich wykres oszczędności w ich (pożal się Boże) kalkulatorze...........na mój dom wychodzi "zysk" 580000tyś na 25lat czyli ROCZNIE OSZCZĘDZAM 21tys pln. Ktoś namierzył domenę ich strony.....też ściema. NIGDY w życiu nie tknąłbym tej pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 05.09.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 mam informacje w 100% pewne...... firma Ecoway ma conajmniej kilka instalacji na terenie kraju. Piszę o tym bo ktoś kiedyś miał wątpliwości czy cokolwiek komukolwiek sprzedali/zamontowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 05.02.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 i nikogo dalej kto założył vickersona? jeśli nie chce się ujawnić publicznie to proszę o wiadomość prywatną, mocno się waham nad ich ofertą, porzebuję wiedzy użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek mozinski 21.08.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Zainstalowałem pompę ciepła firmy Vikersun, pompa jest ok. ale wykonanie to tragedia. Przestrzegam przed firma która się nazywa Vikersun z Warszawy. Przez kilka tygodni użytkowania jest kilka wycieków (narazie układam miski i tam ścieka woda) gdy zareklamowałem to usłyszałem że nie przyjadą i żeby przysłać zdjęcia wycieku - pewnie naprawią telepatycznie . Instalacja wyglada jak pajęczyna, pewnie stolarz zrobiłby to podobnie(bez urazy dla stolarza). O izolacji to chyba zapomnieli - bo po co? Glikol wlany na "oko" - będzie dobrze. Projekt odwiertów był podobnież omawiany z zatrudnionymi inżynierami ( nie widziałem żadnego) a potem przyjechał kierowca i wskazał - tu wiercimy. I wywiercili. Ręce opadają. Jeżeli ktoś jest ciekaw szczegółów tej operacji, proszę pytać. [email protected] i nikogo dalej kto założył vickersona? jeśli nie chce się ujawnić publicznie to proszę o wiadomość prywatną, mocno się waham nad ich ofertą, porzebuję wiedzy użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek mozinski 21.08.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 ja teraz dłuuuugo bym się wahał Zainstalowałem pompę ciepła firmy Vikersun, pompa jest ok. ale wykonanie to tragedia. Przestrzegam przed firma która się nazywa Vikersun z Warszawy. Przez kilka tygodni użytkowania jest kilka wycieków (narazie układam miski i tam ścieka woda) gdy zareklamowałem to usłyszałem że nie przyjadą i żeby przysłać zdjęcia wycieku - pewnie naprawią telepatycznie . Instalacja wyglada jak pajęczyna, pewnie stolarz zrobiłby to podobnie(bez urazy dla stolarza). O izolacji to chyba zapomnieli - bo po co? Glikol wlany na "oko" - będzie dobrze. Projekt odwiertów był podobnież omawiany z zatrudnionymi inżynierami ( nie widziałem żadnego) a potem przyjechał kierowca i wskazał - tu wiercimy. I wywiercili. Ręce opadają. Jeżeli ktoś jest ciekaw szczegółów tej operacji, proszę pytać. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek mozinski 21.08.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 tak sprzedali, i co?Zainstalowałem pompę ciepła firmy Vikersun, pompa jest ok. ale wykonanie to tragedia. Przestrzegam przed firma która się nazywa Vikersun z Warszawy. Przez kilka tygodni użytkowania jest kilka wycieków (narazie układam miski i tam ścieka woda) gdy zareklamowałem to usłyszałem że nie przyjadą i żeby przysłać zdjęcia wycieku - pewnie naprawią telepatycznie . Instalacja wyglada jak pajęczyna, pewnie stolarz zrobiłby to podobnie(bez urazy dla stolarza). O izolacji to chyba zapomnieli - bo po co? Glikol wlany na "oko" - będzie dobrze. Projekt odwiertów był podobnież omawiany z zatrudnionymi inżynierami ( nie widziałem żadnego) a potem przyjechał kierowca i wskazał - tu wiercimy. I wywiercili. Ręce opadają. Jeżeli ktoś jest ciekaw szczegółów tej operacji, proszę pytać. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jhorny21 23.08.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Wycieka cos? Masakra! Ale to przecież powołaj się na niezgodność towaru z umową. Przecież tam nie ma prawa nic wyciekać. Też mam pompę i nigdy tak mi się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek mozinski 06.11.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Witam Jestesmy właścicielami pompy zamontowanej przez firme Vikersoon od kilku miesięcy, więc o sprawności będę mógł powiedzieć dopiero po okresie grzewczym. Natomiast jedno co mogę teraz powiedzieć to na pewno nie zleciłbym instalowania pompy przez firme Vikersoon. Firma jest niefachowa, niedoświadczona w tym zakresie, korzysta z podwykonawców niesprawdzonych. Po wielu interwencjach instalacja została poprawiona, ale wrażenia mało ciekawe. dziekuje za namiary goraca dyskusje ale nie o to mi chodzi szukam konkretnych osob ktore maja juz taka pompe chcialbym ja zobaczyc , pojechac tam, porozmawiac o doswiadczeniach, czy sie sprawdza , czy nie itp dyskusje akademickie jakie sa na tym forum rozjasniaja temat ale nie tak jak osobista rozmowa z wlascicielem takiego ukladu / pompy vikersonn jak byscie znali kogos takiego prosze podajcie link na forum kazdy zainteresowany sie skontaktuje i wyjasni watpliwosci a na razie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 06.11.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 TO jak na razie Skandynawowie nie mają tu dobrej opinii;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts