Krzysztof21 18.01.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Pragnę przypomnieć, że od kilku lat obowiazują zmienione normy jakościowe dla tynkow gipsowych - PN-B-10110:2005.Najważniejsze parametry do wglądu tu: http://dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/n/24D2D28E4B1E49F1C1256C56002C2D15?OpenDocument&View=n&Cat=tt&Count=10 Pisze to w związku z tym ,że w Muratorze nr2/2009 , w Niezbędniku inwestora , który dotyczył tynkow gipsowych na stronie 31 zamieszczone zostaly nieaktualne dopuszczalne odchylenia dla tynku gipsowego.Kilka tygodni temu jeden z inwestorów przyjechał na odbiory z tym numerem Muratora i bardzo się zdziwił , jak pokazałem mu aktualne normy.Tak na marginesie , to wysłałem dwa maile do redakcji z prośbą o sprostowanie , ale nie dostałem odpowiedzi i nie wiem , czy sprostowanie było na łamach tego świetnego pisma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts