AsiaMariusz 18.01.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam. Zajmuję się szyciem wszelkich dekoracji okiennych takich jak firany, zasłony, lambrekiny, rolety rzymskie i weneckie, panele itp. Poza dekoracjami wykonuję także inne "dodatki " do wnętrz jak: obrusy, nakładki, serwetki, narzuty, jaśki i inne. Zakładając tą stronę postawiłam sobie duży cel. Jaki? Nauczyć Was korzystania z maszyn domowych i udowodnić, że na zwykłych maszynach, które być może chowacie w Waszych szafach, można bardzo prosto z odrobiną chęci i czasu stworzyć wspaniałe wnętrze nowego domu czy mieszkania. Aby rozpocząć ten etap, za pomocą zdjęć i opisów, postaram się dokładnie wytłumaczyć schemat i zasady działania maszyny "domowej". Pokażę jak prawidłowo powinna przebiegać nitka górna i dolna, jak wygląda ścieg i jakie są jego rodzaje. Obiecuję, że wszelkie nazewnictwo będzie bardzo proste i postaram się w miarę dokładnie wszystko tłumaczyć. Potem objaśnię zasady dokładnego szycia. Mam nadzieję, że moje porady spowodują to, iż uwierzycie w siebie i odkryjecie to, co jeszcze nie odkryte. Czasami może być tak, że przez kilka dni nie pojawię się na forum a to tylko z racji tego, że mam sporo pracy. Ale zawsze staram się nadrabiać zaległości. Ci co zaglądają na inny temat: Dekoracja okna, gdzie również się udzielam to doskonale wiedzą co mam na myśli. W razie potrzeby podaję mój email: [email protected]. A więc zaczynamy................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 18.01.2010 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Melduję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwia07 19.01.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam serdecznie jakiś czas temu znalazłam wątek ''dekoracja okna '' i od czasu do czasu wchodze i zobaczyłam że otwierasz nowy wątek Super poniewaz zamierzam z niego korzystac pomału... na razie z pomoca siostry zrobilam sobie zaslonki ale używanie maszyny to dla mnie czarna magia wiec prosze o super rady i pozdrawiam serdecznie Asiu http://www.oliwcia2007.republika.pl/MONIA/zaslona.jpg Może jakaś rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sdgn 19.01.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 To ja też do Was zawitam , a w miarę wolnego czasu postaram się coś dodać od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 19.01.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Chętnie pouczę się szycia z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 19.01.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 i ja nieśmiało się zapisze bo chce sie nauczyc czegoś ale narazie niestety maszyny nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetkalk488 19.01.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 ja maszynę posiadam i 19 okien do ubrania, może dzięki temu wątkowi i umiejętności przyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 19.01.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Bardzo pozyteczny i potrzebny temat:) Twoja pomoc na pewno bedzie nieoceniona:)Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Tylko nie wiem, czy nie powinien być w dziale "Zrób to sam"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalia 19.01.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam AsiaMariusz wspaniale ja bardzo chętnie pisze się na takie zajęcia bo mam fisia na punkcie wystroju okien a mam ich 6 . Bo dla mnie jak jest ładne okno i podłoga to resza się "ułoży" . Do tej pory kupowałam na Allegro ale to trochę kosztuje a mam maszynę NewLife elegance 4084D oraz coverlock Pfaff 4852 więc brakuje mi tylko wskazówek co i jak . A to moje okienko w "salonie" hi hi http://images8.fotosik.pl/173/23ef8283c40bcf01.jpg http://images8.fotosik.pl/173/23ef8283c40bcf01med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejki 19.01.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Melduję się ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Melduję się ja tez Ja to już nawet mam pierwsze pytanie Ale na początek chyba dobre Jak się zabrać do krojenia materiału (żakard - żeby nie było za letko) o powierzchni 2,8 x 2m Muszę cholerstwo skrócić, ale nie wiem, czy jednoosobowo to w ogóle jest sens podchodzić do tego, czy lepiej wezwać posiłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 19.01.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witajcie i ja chętnie będę zaglądać na ten wątek Może uda się coś samodzielnie zmajstrować. oliwia07 mam pytanie jaki to rodzaj taśmy? Super się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witajcie i ja chętnie będę zaglądać na ten wątek Może uda się coś samodzielnie zmajstrować. oliwia07 mam pytanie jaki to rodzaj taśmy? Super się prezentuje. Taki jak w prawym dolnym rogu. Są w sklepach dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sdgn 19.01.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witajcie i ja chętnie będę zaglądać na ten wątek Może uda się coś samodzielnie zmajstrować. oliwia07 mam pytanie jaki to rodzaj taśmy? Super się prezentuje. Taki jak w prawym dolnym rogu. Są w sklepach dostępne. A może tak , taśma nazywa sie kielichowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witajcie i ja chętnie będę zaglądać na ten wątek Może uda się coś samodzielnie zmajstrować. oliwia07 mam pytanie jaki to rodzaj taśmy? Super się prezentuje. Taki jak w prawym dolnym rogu. Są w sklepach dostępne. A może tak , taśma nazywa sie kielichowa O tak, to nazewnictwo taśmowe mnie przerasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andape 19.01.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 I ja, i ja... super by było się czegoś nauczy. Mama krawcowa a jakos nigdy nie siedziałam przy maszynie-nie licząc dziecięcej, która jeden prosty ścieg potrafiła Wczoraj własnie myślałam, że fajnie by było potrafic coś uszyc z tym, że konkretnie pomyślałam o pikowaniu kapy na łóżko.Czy w tej kwestii też mogę liczyc na jkieś rady? Pozdrawiam panią psorkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMariusz 19.01.2010 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 To ja też do Was zawitam , a w miarę wolnego czasu postaram się coś dodać od siebie. Witam Cię bardzo i nawet nie wiesz jak miło Cię ponownie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMariusz 19.01.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 I ja, i ja... super by było się czegoś nauczy. Mama krawcowa a jakos nigdy nie siedziałam przy maszynie-nie licząc dziecięcej, która jeden prosty ścieg potrafiła Wczoraj własnie myślałam, że fajnie by było potrafic coś uszyc z tym, że konkretnie pomyślałam o pikowaniu kapy na łóżko.Czy w tej kwestii też mogę liczyc na jkieś rady? Pozdrawiam panią psorkę Kapa na łóżko - też będzie, będą też pokrowce na krzesła. Właśnie takie szyję z kokardami z tyłu. Robię zdjęcia od samego początku żeby potem je wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMariusz 19.01.2010 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 z tymi nazewnictwami jest bardzo cieżko. Nie chodzi o to jak co się nazywa, ale problem w tym że w każdym sklepie to samo mogą (choć nie muszą)nazywać inaczej. Często się z tym spotykam przy zakupie tkanin. Nawet ostatnio same Panie w sklepie przyznały, że same się już gubią. Ja będę opisywać dokładnie o co mi chodzi (dotyk, chwyt, rodzaj) i myślę, że z takimi informacjami poradzicie sobie same.Tymczasem idę porobić zdjęcia maszyny i kilku jej elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts