mmms 16.12.2012 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Będzie to nasze pierwsze Boże Narodzenie w nowy domku i pierwsza Wigilia, którą przygotuję sama:D. Do tej pory jeździliśmy na święta do Człuchowa, a jak nie to Wigilię spędzaliśmy u teściów. W tym roku będzie inaczej. Bardzo się z tego cieszymy. U nas na razie zima, a więc przed domkiem stanął nasz pierwszy bałwan Postanowiłam kontynuować nasz dziennik. Teraz będzie to pamiętnik, a nie dziennik budowy. Postaram się co jakiś czas aktualizować go. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez mmms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka1801 16.12.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Mam nadzieję, ze te pierniczki równie dobrze smakują jak wyglądają My zamawiamy choinkę z bombkami, choinkę tą po prawej no i aniołka dla Oli:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 16.12.2012 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Oki, już zawiązuję im kokardki i odkładam dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 17.12.2012 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 U nas na razie zima, a więc przed domkiem stanął nasz pierwszy bałwan Dziś już wiem, że nie jest to pierwszy bałwan na naszej nowej ulicy:yes:. Pierwszymi bałwankami, które zamieszkały na Korczaka są mmms-y. Tak, tak !!!! Wybudowaliśmy się z dala od cywilizacji, żeby było cicho, spokojnie i ... mamy dokładnie to, co chcieliśmy, tj. ciszę, spokój, a wokół tylko śnieg, śnieg i jeszcze raz śnieg. Jesteśmy zasypani. Do pracy dziś nie dojechałam. Jedno auto stoi na środku drogi ze spalonym sprzęgłem, drugie jakoś wyjechało i stoi 400m przed domem. MK ustawił je przodem do wyjazdu, ale nie wiem czy o 13 ruszy. Masakra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka1801 17.12.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Marzenko, nie martw się tuż obok też mieszkają Bałwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 17.12.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Nie tylko obok Was mieszkają bałwany.. u nas jak sypnie to tyż nie wyjedziemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 24.12.2012 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku życzą mmms-y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 24.12.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 24.12.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Najserdeczniejsze życzenia Cudownych świąt Bożego Narodzenia, Ciepła i wielkiej radości, Miłych oraz hojnych gości, Pod choinką dużo prezentów, A w Waszych sercach wiele sentymentów.życzą Kamila i Marcin wraz z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 25.12.2012 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Jolu, Kamilo, dziękuję Wam za świąteczne życzenia. To takie miłe, że ktoś tu jeszcze zagląda:yes:. Jak Wam się mieszka? Jak pierwsza Wigilia w nowym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 25.12.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Mieszka się cudnie !!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 25.12.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Powiem szczerze, bardzo dobrze się mieszka.. chociaż dopiero niecałe 2 miesiące.. Wczoraj byłam już tak zmęczona, że o 20 chciałam się już kąpać.. zaglądam tutaj, bo Wam i Waszym sąsiadom mocno kibicowałam.. macie takie domowe domy.. takie do mieszkania:) mam sentyment do takich domów:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 28.12.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Uwaga! Bardzo ważna wiadomość Dziś po raz pierwszy dojechał do nas listonosz i to z bardzo ważną wiadomością z Urzędu Miasta - dostaliśmy nr domu 8. W końcu możemy się zameldować!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.12.2012 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Mmmski, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ld/nf/xmgi/TRjg1uemFwNCaaebUB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzyszTor 10.01.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Cieszę się, że nie zrezygnowałaś z dalszego pisania. Od samego początku śledzę Wasze zmagania z budową i dziś zaglądam, a tu niespodzianka dalsze wpisy i deklaracja kontynuowania dziennika:) U nie na budowie zimowa przerwa, ale zaraz jak się tylko ociepli okna (już zamówione), dachówka itp. Zmartwił mnie twój wpis o kłopotach z wyjazdem z powodu śniegu. Też wybrałem odludzie i nie wiem, co będzie jak porządnie popada: ( Wczoraj wprawdzie byłem na budowie i dojechałem bez problemu. Droga odśnieżona widać, że gmina dba o mieszkańców:) Zobaczymy jak będzie, gdy się wprowadzę. Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 11.01.2013 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Dziękuję za odwiedziny Zdobyliśmy telefon do osoby, która "zawiaduje" odśnieżaniem w mieście - będziemy dzwonić. MK już nie będzie próbował sam walczyć z zaspami, bo ostatnia "walka" sporo nas kosztowała:sick: Do wiosny już bliżej niż dalej - z taką myślą pozdrawiam Was ciepło i życzę szybkiego i pomyślnego zakończenia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka1801 28.01.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Właśnie minął roczek w Waszym pięknym domku. Wszystkiego dobrego MMMSi:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 28.01.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Tak, tak - to właśnie dziś mija roczek od naszej przeprowadzki. To już 12 m-cy, a mnie wydaje się jakby to było wczoraj A jak wyglądał ten 1 roczek? A więc po kolei: - 28 stycznia przeprowadzka, w te największe mrozy i od razu przygoda z zamarzniętą wodą, zamarzniętym szambem, uszkodzoną w transporcie pralką. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr na samo wspomnienie mam dreszcze. Pamiętam, że chciałam wtedy do bloku. - w lutym było rozpakowywanie i rozpakowywanie, skręcane mebli, przestawianie mebli i tak w koło przez cały miesiąc - marzec - nadeszła upragniona wiosna, a w domku zaczęliśmy dopieszczanie pomieszczeń. Przyjechały lampy do salonu i pokoi bliźniaków, w oknach zawisły firanki, w końcu zapanowaliśmy nad kurzem i pyłem budowlanym - kwiecień - święta wielkanocne i pierwsi goście z naszym domku. Wokół pięknie się zazieleniło, a my szybko zapomnieliśmy o zimowych przygodach. - maj - pierwsza poranna kawa na tarasie, dokończone meblowanie sypialni, a przy domu postał ogródek. 26 maja zakupiliśmy 170 tuji. - czerwiec - porządki wokół domu, a w środku w końcu zakończona została elektryka i podłączona skrzynka (23 czerwca - nareszcie koniec z wiszącymi wszędzie kablami ) 24 czerwca powiększyła się liczba lokatorów naszego domku – zamieszkały z nami 2 kotki: 4 miesięczny kocurek Denis i 6 tygodniowa kotka Kasia. Od 27 czerwca - mamy nazwę ulicy: Janusza Korczaka Denis - Kasia - w lipcu wypoczywaliśmy i leniuchowaliśmy. - 12 sierpnia – MK zlitował się nade mną i zamontował mi w końcu szafę wnękową na dole przy łazience. oto i ona - we wrześniu postała szafa w przedpokoju - na zdjęciu tylko kawałek tej szafy, bo szafa duża, a pomieszczenie malutkie i "nijak" nie mogłam zrobić zdjęcia - w październiku przyjechała ziemia do obsypania domu. - w listopadzie MK zrobił wejście do domu. Na reszcie wchodzimy po schodach, a nie po deskach - w grudniu dostaliśmy numer domu, a w salonie zagościł upragniony stół - w styczniu nic się nie wydarzyło Ufffff nareszcie nadrobiłam zaległości w pisaniu i to w duuuuuuuuuuuuuuużym skrócie Edytowane 3 Lutego 2013 przez mmms dodałam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 03.02.2013 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Godzina 16 - na dworze jeszcze widno, słońce jeszcze wysoko, mocno świeci - niedługo wiosna:D. Już nie mogę się jej doczekać. W końcu będzie można zrobić coś wokół domku, pogrzebać w ogródku. Mam tyle planów -zobaczymy co czas pokarze. Tymczasem trzeba pokonać grypę. Od piątku bliźniaki i ja leżymy w łóżkach w gorączce i dreszczach, brrrrrrrrrrrrrr nie lubię zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 04.02.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Pięknie Wam roczek zleciał!!!!!!!!!!!!!Życze powrotu do zdrowia. tegoroczna zima nie rozpieszcza - u mnie cała rodzina leżała pokotem w grudniu przy świętach.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts