Niwa 06.11.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 MMMSKo Jesteś silniejsza ode mnie- to komplement! Ale i jakoś tak bardziej ogarnięta we w tym wszystkim... jakoś ja się ostatnio "rozlazłam" jakkolwiek to zabrzmi... chociaż nie łatwo mi się "posprzątać" to spróbuję jednak, serio a Tym.in. będziesz moją inspiracją :D:D Dzięki, że jesteś Ahah, my w zeszłe święta nie mięliśmy nawet podłóg położonych, że o łazience nie wspomnę, ale masz rację co u siebie, to U Siebie . :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 06.11.2011 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 czekam zatem na nowe fotki:-) mmmsku mam nadzieję, że jak wybudujesz już chatkę to nie znikniesz z forum, bo jesteś dla mnie skarbnicą wiedzy!!A teraz nawet nie wiem jakie pytania wpadną mi do głowy, bo to pewnie wyjdzie w praniu! tak a propo-czym ocieplałaś domek???jaki gruby styro?Ile m2 wyszło tego ocieplenia?? Kasja83 pytaj kiedy chcesz i ile chcesz:), a z forum na pewno nie zniknę. Ja w to forum już całkiem "wsiąkłam", a poza tym czekam na Twój dziennik i zdjęcia domków moich innych znajomych. Domek mamy ocieplony styropianem 12 cm i na to poszedł tynk akrylowy - a ocieplenia wyszło duuuuuuuuuuuuuużo - około 270m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 06.11.2011 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Ale się zaczerwieniłam od Twoich komplementów Niwka - i nie wiem co powiedzieć. Może po prostu dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 06.11.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Miały być nowe fotki, ale nie będzie. Wszędzie jest bałagan, a my znów nie mieliśmy czasu na sprzątanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka1801 06.11.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Kochane Forumowiczki, Marzenka to istna skarbnica wiedzy (nie tylko budowlanej:cool:). Ona jest tak "zarobiona", że nie wiem skąd znajduje jeszcze czas na dokształcanie się w sprawach budowlanych:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 06.11.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 lubimy nieporządek!!!!pytanie:kiedy kończy się artystyczny nieład, a zaczyna nieporządek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 10.11.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 ja tam twierdzę, żem artystką jest;) i porządek jest niewskazany u artystycznej duszy , ale jak Mój B. zacznie artystycznie skarpetki rozrzucać i puszki po piwie wszędzie zostawiać - to juz mi się ten artyzm w jego wydaniu mniej podoba... Ale serio, kto by patrzył na ten "budowlany" rozpier. dolnik, kiedy każdy to przeżył albo przeżyje? Ty się mnie tu MMMSku nie wykręcaj ino zdjęcia zapodawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 11.11.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) Widzę cosik nowego w Twoim dzienniku - tak trzymaj Kochana!!! Edytowane 11 Listopada 2011 przez mmms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 11.11.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 A tymczasem, skoro ktoś chce to oglądać, pokażę nasz bałagan vel artystyczny nieład Płytki w kotłowni (z widokiem na "artystyczny niedład" w garażuhttp://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_1_214.gif) Podłoga w kuchni Podłoga w wejściu do domku (na razie bardzo brudna i przykryta kartonami by się nie uszkodziła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 11.11.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 A teraz najświeższe wieści:- pierwsza ściana w górnej łazience już "ubrana" w płytki - wygląda... hm, dla mnie ślicznie. Nie zrobiłam zdjęć, gdyż nasz majster ostatnio jakiś nerwowy i nie chciałam drażnić go bardziej- w kotłowni została do ułożenia ostatnia ściana (ta pod piec) i zostanie dokończona jeśli doczekamy się na hydraulika, który znów zastrajkował i codziennie obiecuje przyjechać, zamontować grzejniki i wyprowadzić "rurki" do pieca- w kuchni zostały do ułożenia płytki na ścianie między szafkami.I na tym zakończymy etap "płytki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka1801 12.11.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Dzisiaj poszłam do Was w odwiedzinki. A tu d..a. Ciemno. Pochwal się wreszcie tą górną łazienką. Płytki są przecież takie piękne:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 13.11.2011 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Ciemno, bo majster ostatnio humorzasty i zrobił sobie wolne. Postępów na górze brak, ale Oki, wstawię jakieś zdjęcie. a tu prawie skończona dolna łazienka - prawie, bo brak fug i prawie skończona kotłowania - również bez fug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka1801 13.11.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 No i proszę jak ładnie i przytulnie w "Pasikowie";). A ta kotłownia napewno łatwa będzie w utrzymaniu. Super!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 13.11.2011 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Może nie będzie aż tak źle. Mimo, że jasne, to zawsze jednak płytki i umyć można i wytrzeć. A teraz dobra nowina. Naszemu majstrowi wrócił humor i znów robi . Dziwny to człowiek, ale pracowity i bardzo dobrze robi. Coraz mniej ma do wykończenia i niedługo pożegnamy się z nim. Siedzi u nas od marca i chyba nawzajem mamy się już dosyć. My spokojni i cierpliwi jesteśmy i mimo wszystko to szczęście, że nam się trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 17.11.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) W końcu znalazłam chwilkę czasu na "odwiedzenie" budowy. Moje ostatnie wizyty w domku są bardzo krótkie - wpadam tam jak "po ogień". Jednak w związku z tym, że w najbliższy weekend mamy z MK wyjazd szkoleniowy do Płocka, nie wytrzymałam i mimo ciemności i mrozu pojechałam. Od wczoraj majster robi strych. Cała góra wyłożona jest już płytami OSB. Jutro będą montowane schodki strychowe. Dziś przyjechały płyty G-K i od jutra "lecimy" z regipsami. Ps. a nasi sąsiedzi mają już okna umyte, podłogi wypucowane, walizki spakowane. Po jutrze przeprowadzka - Zazdroszczę im !!!! Edytowane 17 Listopada 2011 przez mmms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 17.11.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 I jeszcze jedna nowinka. Dziś niedaleko naszej budowy pojawił się sprzęt budowlany i słupy . Czyżby chcieli nam podłączyć prąd??? Będziemy się temu bacznie przyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 20.11.2011 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Przed chwilką wróciliśmy szczęśliwie z Płocka. Zajeżdżamy na budowę, a tu przykręcone są już płyty G-K prawie na całej górze: a tu przez okno widać "Wenecję" naszych sąsiadów, którzy wprowadzili się wczoraj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 20.11.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 mmmsku lecicie jak burza!!!Domek nabiera rumieńców:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 21.11.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) Ach Kasiu, chcielibyśmy zrobić jeszcze więcej niż jesteśmy w stanie. Jakieś te dni za krótkie są dla nas. Mamy chęci, mamy siły - tylko ten zegar za szybko "idzie" hi, hi:D A dziś poniedziałek i cudowna wiadomość z samego rana (oby taki był cały tydzień). Pojechałam przed pracą na budowę dowieźć taśmę dwustronną. Po drodze spotkałam samochód z napisem USŁUGI DEKARSKIE. Patrzę, a auto skręca na naszą posesję. Hurrrrra, nareszcie nasz dach będzie skończony i będzie można podłączyć piec i będzie ciepło i będzie można skończyć górną łazienkę i klatkę schodową i wszystko zacznie się układać ... - tak sobie marzę, a czas pokaże. Edytowane 21 Listopada 2011 przez mmms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 22.11.2011 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 (edytowane) Właśnie dowiedziałam się, że nasz majster ma nas opuścić około 10-go grudnia, a najpóźniej 14-go, bo od 15-go ma nowe zlecenie. Hurrrrrrrrrra. Nareszcie zostaniemy sami w naszym domku. Mogę więc planować przeprowadzkę - chyba:yes: mogę, mam taką nadzieję. Może będzie to 21-12-2011 ? Wczoraj zamówiłam meble do kuchni: fronty sosna laredo, boki orzech, blat - nie zapisałam sobie nazwy Edytowane 22 Listopada 2011 przez mmms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts