Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 465
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

niemar - witam nowego "amatora":) W-27.12 w moim dzienniku.

pigula - trzymaj te kciuki mocno proszę, bo nie wygląda to dobrze.

Gingeros - podbitka i malowanie garażu na pewno nie w tym roku. Wiosną rzeczywiście nabiera się ochoty do pracy, więc ruszymy (o ile nasze finanse pozwolą).

A teraz z "innej beczki"

Dziś nasza mała Mikunia skończyła 4 latka. Był oczywiście torcik z pasztetu ze świeczkami przygotowany przez Martunię.

100-lat słodka psinko !!!!

IMGP2263.JPG

Na zdjęciu Mika taka smutna, bo postawili jej tort przed nosem i kazali pozować.

Edytowane przez mmms

News dnia dzisiejszego !

Pojawił się hydraulik. Podziałał godzinkę i pojechał. Jutro obiecał popracować dłużej i przygotować kotłownię do podłączenia pieca.

Ja, natomiast, wybrałam dziś fugi. Trwało to 2 minuty, ale zajechałam do hurtowni rano przed pracą i więcej czasu nie miałam. Trudno - jak wyjdzie tak będzie - przecież sama do siebie pretensji mieć nie będę:p.

łoooo kurcze!!!To trzymam kciuki, żebyś za dwa tygodnie wygodnie rozsiadła się z rodzinką w salonie przed kominkiem:-)Teraz pewnie nerwówka i pośpiech, ale pomyśl sobie o ile dni jesteś przede mną, ile decyzji konsumenckich, zszarganych nerwów:-)

Wiem mmmsku, ze jesteś trochę (albo i całkowicie) człowiek branży okiennej- co sądzisz o Drutexie?Okonoplusie??Co w ogóle polecasz??(możesz napisac na priv, zeby nie uprawiać krypto-reklamy:-)

Kasiu, mogę napisać tu w dzienniku. W branży okiennej pracowałam przez 8 lat do 2007 roku. Z nowościami jestem więc już "do tyłu" (zamieniłam branżę okienną na finansową). Moim zdaniem Oknoplast i Drutex są OK!. Pamiętaj, że przy oknach liczą nie tylko parametry (tj. przenikalność szyb i profili, termoramka, grubość ścinek profila, grubość i kształt wzmocnień, uszczelki, okucia, itd), ale i dobry montaż. Najlepiej popytaj o okna sąsiadów i znajomych, który niedawno wymienili okna. Poszukaj opinii o lokalnych firmach i dopiero wtedy podejmij decyzję. Łatwiejszy będzie dostęp do serwisu gwarancyjnego i pogwarancyjnego.

Minął kolejny dzień - hydraulika brak. Bliźniaki napisały dziś próbny egzamin szóstoklasistów.

Hi,

trzymam mocno kciuki,

tezz troszke walczylismy z budowlancami zby jak najszybciej zamkneli dom, nie rozumie , jesli ktos sie umawia , a nie przychodzi i szukaj ksiecia, dzwon a on nawet nie oddzwoni,

az sie zdenerwowalam, my z hydaulika ruszamy zaraz po sweitach, fachowiec wyglada wpozadku i jest z polecenia,

trzymam kciuki, bo zaczyna sciegiem powiewac,

pozdrawiam

pigula - będzie OK! U nas też troszkę "do przodu". W piątek był hydraulik. Jest duża szansa, że w przyszłym tygodniu ruszymy z grzaniem. W domu zimno, brrrrrrrrrrrrrrrrrr

Wczoraj posprzątaliśmy prawie wszystkie pomieszczenia. Robi się coraz ładniej. Mieliśmy nawet miłego gościa, który przyjechał co prawda w odwiedziny, ale zakasał rękawy i złapał za miotłę. Irenko - dziękujemy Ci za pomoc:D

Nie napisałam najważniejszego.

UWAGA:

Od wczoraj trwa akcja "przeprowadzka". Spakowaliśmy i wywieźliśmy do domku rzeczy, które nie będą nam potrzebne w najbliższym tygodniu, tj. zabawki dzieci, książki, słowniki, szkło. W blokowym mieszkanku zrobiło się dziwnie pusto. Zrobiłam kilkanaście kursów z kartonami na dół z 4-go piętra - bolą mnie wszystkie mięśnie.

I jeszcze jedno: w końcu mamy podłogę w garażu.