Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziewczyny! Dziękuję za Wasze miłe słowa!

Hydraulika nadal nie ma, ale życie toczy się dalej. Właśnie wróciłam z naszego nowego domku. Dokładnie przed chwilą "Pan Koparka" zaczął zasypywać taras pozostałościami gruzu i piasku z budowy.

Poza tym dziś odezwał się "Pan Nowy Lokator". Ma zajrzeć do nas w przyszłym tygodniu i dogadamy się co do przekazania mieszkanka. Dobra wiadomość jest taka, że nie musimy się spieszyć z przeprowadzką w tym roku i możemy spokojnie przeczekać święta i Nowy Rok.

• Odpowiedzi 465
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Łazienka na górze czeka już tylko na "biały montaż" i grzejniki (chyba zepsuł mi się aparat, bo na zdjęciach jakieś plamy)

IMGP2277.JPG

Wykończona klatka schodowa. Pozostało malowanie i założenie schodów na strych.

IMGP2276.JPG

IMGP2282.JPG

W tej chwili zalewają taras.

Ps. ...a hydraulik, hm ... - nadal go nie ma, chociaż się zarzekał, że grzejniki w tym tygodniu na pewno będą wisiały.

Nie zaglądałam tu już kilka dni, a w tym czasie mieliśmy miłe odwiedziny w dzienniku. DEZET - witam serdecznie:rolleyes:. Powoli, krok po kroczku, jakoś idzie nam to nasze budowanie. Przed budową nawet nie wiedzieliśmy, że jesteśmy tak silni i że damy radę tyle przetrwać.

niemar:

pocieszyłeś mnie :p - a już myślałam, że mój aparat nie przetrwał budowy.

A hydraulik... - przez cały dzień ma wyłączony telefon...

Poza tym dziś odjechał nasz majster. Musieliśmy się z nim definitywnie rozliczyć. Trochę tego naleciało......... ufff, a nasze konto puściutkie. Z pomocą przyszedł nam mój Kochany Tato - dziękuję, że mogę na Ciebie liczyć!!!

Oj nie tak szybko, nie tak szybko.

Najpierw musimy ogrzać to nasze domostwo, potem pomalować, ułożyć panele - więc na pewno czasu nam nie starczy. Poza tym chcemy spokojnie spędzić święta. Już stojące wokół kartony, nieumyte okna itp. przyprawiają nas o tzw. "mdłości".

Zaplanowaliśmy kolejną datę na przeprowadzkę - 7-01-2012 - będzie to długi weekend, więc duuuużo więcej wolnego czasu. Już odwołałam zuchom mi harcerzom zbiórkę na WOŚP - chyba Jurek Owsiak nie obrazi się na mnie:p

10.jpg?gl=PL

Niech ten szczególny czas cudownych

Świąt Bożego Narodzenia będzie dla Was

okazją do spędzenia miłych chwil w gronie najbliższych,

w atmosferze rodzinnego ciepła,

wielkiej radości i wzajemnej życzliwości,

pod żywą choinką dużo prezentów

a w Waszych pięknych sercach wiele sentymentów,

Świąt dających radość i odpoczynek

oraz nadzieję, że Nowy Rok będzie szczęśliwszy -
życzy Jol@ z rodziną

http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2011/11/choinkas1.gif

Kiedy gwiazdka zabłyśnie na niebie

każdy złoży życzenia od siebie,

łamiąc się opłatkiem nawzajem

każdy wtedy ciepło podaje.

Tak prosto do serca słowami

ze świątecznymi życzeniami.

I siadamy do stołu wokoło

kolędy śpiewamy wesoło,

choinka migocze lampkami

przybrana kolorowymi bombkami.

kasja83

Hej mmmsku to trzymam kciuki za drugi termin przeprowadzki:smile:

Na razie jestem dobrej myśli, chociaż piec jeszcze nie podłączony (czopuch okazał się za krótki i dopiero po świętach zostanie przedłużony. Tacy FACHOWCY?!?! Montują od dwóch dni i dziś mówią, że tak się często zdarza...Cholera, skoro często się zdarza, to trzeba było od razu przymierzyć i sprawdzić. No tak ale po co "męczyć głowę"... eh, majstry, majstry)

Pozdrawiam i życzę Wesołych, Zdrowych, Rodzinnych Świąt:bye:

Edytowane przez mmms

27 grudnia anno Domini 2011 o godz.15.30

Hi, hi, zabrzmiało to jak narodziny nowego członka naszej rodziny, ale ja tak właśnie się czuję. Tak długo na to czekaliśmy. Nareszcie będzie ciepło i nareszcie ruszymy do przodu. Dziś przepaliliśmy lekko samym drzewem (bo MK w pracy do 22.00, a ja nie umiem obsługiwać takiego sprzętu). Po chwili wszystkie grzejniki "zaszumiały" przyjemnym ciepłem. Tak cię cieszę!

Dziękuję wszystkim za piękne życzenia świąteczne i przesyłam gorące pozdrowienia poświąteczne.

Edytowane przez mmms

Temperatura w domku rośnie powolutku. Okna rozszczelnione - niech wilgoć ucieka. Wczoraj, zaraz po podłączeniu pieca woda lała się po płytkach, ale dziś jest już OK.

Dziś troszkę "ogarnęłam" kotłownię i mogę "co-nie-co" pokazać. Piec jeszcze brudny, a wokół dużo kabelków i mnóstwo mniej lub bardziej potrzebnych rzeczy, ale wszystko "dopieszczę" z czasem. Mój tato już pewnie nie może doczekać się nowych zdjęć. A więc specjalnie dla Ciebie tato:

IMGP2294.JPG

IMGP2295.JPG

Dziś przyszło mi zaprzyjaźnić się z naszym piecem. I................. udało się! "Nie taki diabeł straszny...". Po pracy zajechałam do domku by sprawdzić jaka jest temperatura po dwóch dniach grzania. Wchodzę do środka i słyszę, że piszczy alarm w kotłowni. Zajrzałam odważnie do środka pieca, a palenisko zapchane. Rozgarnęłam pozostałości po niewypalonym groszu, potem zresetowałam sterownik i udało się:). Po chwili temperatura na piecu zaczęła rosnąć. Jestem z siebie dumna.

Upłynie jeszcze sporo czasu zanim odpowiednio dostosujemy temperaturę, ilość i częstotliwość podawanego groszku.