Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 465
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem ponownie. Donoszę, że żyję, pracuję i nadal wykańczam dom, a dom wykańcza mnie:sick:. Nie mam tylko czasu na sen, odpoczynek i przyjemności, a o muratorze to nawet nie wspomnę.

W domku duuuuuuuuuuże zmiany. Nasza sypialnia oraz pokoje Marty i Matiego prawie skończone (czekają tylko na listwy przypodłogowe i montaż drzwi wewnętrznych). W łazienkach instalują się mebelki oraz "te inne", ważne sprzęty. Nareszcie kończymy z gruntowanie i malowaniem. Na kolor czekają już tylko główny hol i klatka schodowa. MK rozpoczął dziś walkę z panelami w salonie, a ja dopieszczam glify wokół okien. W końcu dojechały drzwi wewnętrzne.

A teraz krótka fotorelacja z ostatnich 2 tygodni:

salon

IMGP2420.JPG

górna łazienka

IMGP2426.JPG

dolna łazienka

IMGP2428.JPG IMGP2429.JPG

pokój Matiego

IMGP2424.JPG

drzwi

IMGP2432.JPG

Hej, Hej mmsku.Domek prawie skończony:-)Może pokusisz się o jakies podsumowanie w kosztach???Jeśli możesz wyślij mi na priv info dot:

wylewek (ile m2?koszt?)

tynków(ile m2?koszt?)

instalacji wod-kan, elektrycznej, co.

Chodzi mi głównie o wskazanie kwot rzędu(jeśli się da z określeniem kwoty robocizny, bo wiadomo to różnie bywa). Podpisaliśmy kredycik(bagatelka:-) i muszę sobie jakoś sensownie rozmieścić wydatki w czasie:-)

"PRAWIE" robi wielką różnicę (jeszcze najbliższe lata będziemy go dopieszczać i wykańczać):p:p:p, ale OKI można już w nim zamieszkać:p:p:p

Witajcie! Koszty na pewno zostaną posumowane, ale nie prędko - w mieszkaniu prawie wszystko już zapakowane w kartony, które sukcesywnie wywozimy do domku. A w domku jak na razie, rośnie tylko sterta pudeł, bo meble przyjadą w ostatniej kolejności - jednym transportem. Kiedy ja się tam odnajdę?????????????? - NIE WIEM. TAK DŁUGO CZEKAŁAM NA TEN MOMENT, A TERAZ CHCIAŁBYM BYĆ JUŻ PO.............. - jestem maruda, prawda???

Kasiu, jak tylko domek ogarnę wyślę Ci priva.

Edytowane przez mmms

Wrrrr, zamiast pracować "siedzę w necie", ale muszę jeszcze coś napisać. Spotkała mnie dziś miła niespodzianka. Ale od początku...

Już od jakiegoś czasu (tj. drugi rok) śledzę postępy pewnej budowy, którą mijam codziennie w drodze do pracy. Nie ma w tym nic dziwnego, bo pewnie każdy, kto się buduje przygląda się nowym domom, porównuje, podgląda, itp. Domek, o którym piszę jest bardzo podobny do naszego i nawet mówiłam MK, że chyba jest z tego samego biura projektowego. Czasem jadąc zastanawiałam się kto go buduje i myślałam, że fajnie byłoby poznać tą osobę. Na priv odezwała się do mnie dziewczyna z Sokołowa (w końcu ktoś z Sokołowa Podlaskiego) i napisała, że buduje W-49.12 i że nam kibicuje i Jolipp2 i ..... po wymianie maili okazało się, że to ona buduje domek, który ja ciągle podglądam:p. Jaki ten świat mały:p:p!!!!!!!!!

Po 746 dniach od podjęcia tej ważnej decyzji, po 16 miesiącach od wbicia pierwszej łopaty, po 10 miesiącach od pierwszej cegły, bardzo wymęczeni, niewyspani, ręce w odciskach, 2 "zajeżdzone auta', wiele nieprzespanych nocy, setki godzin spędzonych w necie na poszukiwaniu co i gdzie kupić, ale bardzo szczęsliwi - MIESZKAMY :)

28-01-2012

Skasowałam właśnie suwaczek, bo już nie jest potrzebny. Wszystko zostało przeliczone i podliczone:).

Zdjęć na razie nie będzie, bo wszędzie stoją kartoniska, kartony i kartoniki, torby i torebki, walizki, reklamówki i reklamóweczki. Wszędzie jest pełno kurzu i nie nadążam ze sprzątaniem. Nasz piesek jest na nas obrażony i chce do bloku. Chce na spacerek na smyczy. Wypuściliśmy Mikę na zewnątrz, a ona stoi i ani kroku dalej - patrzy na nas zdziwiona.

Pierwszy sen na nowym miejscu podobno spełnia się - a mi się śniło, że ja dalej maluję i maluję nasz domek (a miałam nadzieję, że przyśni mi się piękny ogród, śliczne ogrodzenie, kostka wokół domku i basen;)).

I jeszcze najważniejsze:

Dziękuję silnym szwagrom: Michałowi, Tomkowi i Pawłow! Dziękuję dzielnym chłopakom z 9 SDH "Orlęta": Michałowi, Bartkowi, Damianowi i Kamilowi, dziękuję sąsiadowi Jackowi i wszystkim, którzy przyczynili się do tak szybkiej i sprawnej przeprowadzki.

• 2 weeks później...

Dziś odwiedziła mnie sąsiadka i tak bardzo się skarżyła, że nie zaglądam na forum, że "zapuściłam" dziennik, że nie odpowiedziałam na jej post ... Voilà, oto jestem, i`am, ich bin da:wiggle:

Ja po prostu nadal walczę z kurzem, kartonami i ciągle coś wykańczam w naszym domu, a końca roboty nie widać. Dziś domek w miarę sprzątnięty, więc troszkę pokażę jak mieszkamy.

Korytarz - brakuje tu już tylko półki pod lustrem, lampy, jakiegoś "siedziska" i listew wykończeniowych na podłodze. Szafa przyjechała z mieszkania w bloku i na razie musi taka być (mimo, że kolor mi nie odpowiada).

IMGP2445.JPG

IMGP2446.JPG

Salon

- na pierwszym planie (dla tych co pamiętają naszą śliczną 2-metrową różę chińską z bloku) - róża, która przegrała z mrozem w czasie przeprowadzki. Jest teraz szpecącym salon badylem. Na szczęście nie przemarzła do końca i próbuje wypuszczać nowe listki. Obcięłam jej połowę gałązek i mam nadzieję, że wkrótce znów będzie cieszyć nasze oczy pięknymi kwiatami.

IMGP2456.JPG

IMGP2448.JPG

Edytowane przez mmms