majka1801 29.03.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Jak pięknie i wiosennie:)Trochę prywaty: po lewej nasza Wenecja a po prawej domek MMMSków http://images50.fotosik.pl/765/bfa51824453cd143med.jpg Buziaczki Kochani;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza i Wiesław 06.04.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Jesteśmy z Olsztyna i też budujemy 27.12d. Obecnie wykonujemy ścianki pierwszego poziomu i zdecydowaliśmy się na dodatkowe okno obok wykusza w salonie. Mam pytanie czy zostawiliście okno w spiżarce i nad schodami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 08.04.2011 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) Nie było mnie kilka dni, a tu niespodzianka. W dzienniku pojawili się nowi goście. Kasja83, Iza i Wiesław witam Was bardzo serdecznie , a na Wasze pytania zawsze chętnie odpowiem. My zrezygnowaliśmy ze spiżarni (na spiżarnię wygospodarujemy kącik w garażu) oraz z okien na klatce schodowej. Nie robiliśmy dodatkowych okien w salonie, gdyż wg nas salon byłby mało ustawny, a kuchnia jest dostatecznie doświetlona m.in dzięki likwidacji spiżarni i ścianki działowej pomiędzy kuchnią a salonem. Oczywiście takie zmiany to kwestia gustu, więc nie koniecznie musicie się sugerować tym co piszę. Może zdecydujecie się na założenie dziennika - chętnie podejrzałabym Wasze postępy budowlane. Edytowane 8 Kwietnia 2011 przez mmms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 08.04.2011 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 A teraz podsumowanie kolejnego tygodnia budowlanego: wymurowane zostały oba kominy i oba łuki w holu. Założone są wszystkie nadproża i wymurowany został garaż. Obecnie "robią się" schody wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 14.04.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 mmms fajnie, że prace idą do przodu:-)Dobrze, że napisałaś o tych oknach na klatce-bo zbieram na ten temat opinie i bardzo wiele osób decyduje się na ten sam krok-chętnie zobaczyłabym jak to wygląda w praktyce.u mnie niestety nie ma jeszcze co pokazywać-prace rozpoczynamy w czerwcu i na ten rok będą tylko fundamenty.Ja tak wszystkich męczę o ten strop- bo zastanawiam się nad zmianą- dlatego chciałam się dowiedzieć jaki robicie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 18.04.2011 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 cierpię na straszną chorobę - brak czasu... Nie mam czasu na wiosenne porządki w domu (o chęciach nawet nie wspomnę). Nie czytam nowych postów na forum, nie mówiąc już o uzupełnianiu własnego dziennika na bieżąco. Prace na budowie zwolniły w związku z pogodą i zastojem finansowym. Na szczęście idzie ku lepszemuhttp://1.1.1.1/bmi/forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gif. Z najważniejszych wydarzeń budowlanych ubiegłego tygodnia muszę odnotować nasze zaślubiny z bankiem (15.04 podpisaliśmy umowę kredytową). Poza tym wylany został wieniec pod strop i przygotowane zostały deski pod Terivę. Nasze łuki są już rozszalowane i wg mnie prezentują się pięknie – są dokładnie takie jak chciałam. Ponadto powstała konstrukcja pod schody na piętro i z bloczków wymurowane zostały schody wejściowe. Zamówione zostały stemple i więźba. Dziś muruje się taras, a jakieś 2 godziny temu przyjechał strop. Majster pokręca tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 19.04.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Pierwsze belki i pustaki stropowe już ułożone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzyszTor 20.04.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Właśnie zamówiłem projekt BW-47, dom bardzo podobny, różni się jedynie układem wnętrz:)Pozdrawiam i życzę sukcesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 20.04.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) Witaj ponownie!Projekt prawie identyczny - domek troszkę większy. Trzymam kciuki za Was i gratuluję wyboruhttp://1.1.1.4/bmi/smileys.smileycentral.com/cat/4/4_1_201.gif. Domek jest bardzo praktyczny. Jeśli pojawi się Wasz dziennik na pewno będę go śledzić. Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez mmms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka1801 20.04.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 To wasza rocznica. Może być szczególną okazją do tego, by się zatrzymać i spojrzeć wstecz na to,co osiągnęliście w ciągu waszego małżeństwa. Jest to czas zarezerwowany na wspomnienia radosnych chwil oraz rozwiązanych problemów. To czas na podziękowanie Bogu za rozwój waszej miłości i trwałości waszego małżeństwa. MARZENKA I SŁAWEK SĄ JUŻ 15 LAT RAZEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela04 20.04.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 "Miłość jest owocem, który dojrzewa w każdym czasie i jest w zasięgu każdej dłoni” – Matka Teresa z Kalkuty - niech będzie też na zawsze w Waszych sercach. Wszystkiego najlepszego na kolejne lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 21.04.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 MMMSki:D Dużo miłości i spełnienia marzeń z okazji rocznicy oraz zdrowych i wesołych Świąthttp://i51.tinypic.com/optx0z.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 22.04.2011 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) Z Okazji Świąt Wielkanocnych wszystkim naszym znajomym z forum, a także pozostałym czytającym życzymy: - WIARY, że wszystko jest możliwe - NADZIEI, która pokona wszystkie przeciwności losu - MIŁOŚCI I ŻYCZLIWOŚCI - nie tylko od najbliższych - POGODY DUCHA, która napełni serce optymizmem - WIOSENNEGO WIATRU, który rozwieje troski i zmartwienia - PONIEDZIAŁKU, z odżywczą kroplą wody... mmms-ki http://1.1.1.2/bmi/dl10.glitter-graphics.net/pub/285/285380sziayx5wmh.gif Agnieszko, Elu, Yuka - dziękujemy za życzenia Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez mmms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 23.04.2011 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Ale jestem zła, wściekła iiiiiiiiiiiiiiiii.... brak słów W nocy z 19. na 20.04 mieliśmy na budowie nieproszonych gości. Pożyczyli sobie od nas "na zawsze" cement. Nie pisałam o tym, bo myślałam, że to taki jednorazowy incydent. A tymczasem dziś w nocy znów nas odwiedzili i zabrali resztę. Jesteśmy "w plecy" całą paletę cementu.http://1.1.1.3/bmi/smileys.smileycentral.com/cat/4/4_2_204v.gif Pocieszające jest to, że nic nie zniszczyli - ale ja jakoś nie umiem się cieszyć. Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez mmms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelalalka 23.04.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Witaj mmms. Zaglądam do Twojego dziennika i obserwuję postępy prac. Wiem jak to jest jak na budowie pojawiają się nieproszeni goście. Człowiek pracuje itd a tu jeden z drugim przyjdzie i bierze co chce, szlag może trafić. Kilka lat temu budowałam już dom i jak hurtownia przywiozła mi dachówkę na cały dom za jednym razem myślałam, że zawału dostanę. Wszystko ładnie na paletach, tylko brać jak właściciel nie pilnuje. Zanim dachówka trafiła na dach, nocami siedział na budowie znajomy z groźnym psem. Później niestety budowa miała zbyt dużą przerwę i się zaczęło. Najpierw zniknęły tymczasowe drewniane schody na piętro, później rozebrali jedną ze ścian działowych, żeby zrobić sobie z niej schody. Chyba nieźle się bawili bo na poddaszu palili sobie małe ogniska. Zniszczyli ocieplenie poddasza, ukradli okna dachowe a na koniec zaczęli ściągać dachówkę z domku gospodarczego. Pozostało mi szybko sprzedać dom póki było jeszcze co sprzedawać. W sumie nie ma chyba tego złego .... choć szkoda, że pierwszy mój dom sprzedałam tuż przed tym bumem budowlanym. Tym razem, ostro przygotowuję się do budowy, czytam namiętnie forum, zbieram informacje itd i mam nadzieję, że wreszcie wybuduję swój własny kąt. Wesołych Świąt. Żadnych nieprzyjemnych niespodzianek więcej i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 24.04.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych życzy Jola z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 24.04.2011 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Jolu, pozdrawiam Cię Świątecznie;) Izabelalalka witam w moich skromnych progach. Już rozumiem o czym piszesz i co to znaczy dzień po dniu tracić to, na co tak ciężko się pracuje. Dzisiejszy dzień rozpoczął się bardzo przyjemnie. Najpierw kościółek, potem śniadanko i obiadek u teściowej, a wieczorem pierwsze w tym roku ognisko na naszej działce - i wogóle pierwsze ognisko "u nas", bo wszystkie nasze zeszłoroczne "posiadówki" odbywały się "za płotem" u Agnieszki i Jacka. Było nam cudownie Chyba zamiast bloga budowlanego zacznę pisać powieść kryminalną. Dziś wieczorem znów przyszli... pobili majstra... chcieli ukraść agregat - więcej nie napiszę, bo nie mogę, pss... Ale jestem zła, wściekła, itp. Brak mi słów by to wyrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 26.04.2011 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Właśnie dostałam telefon, że na budowie rozstawili się panowie od "studni". Jak dobrze pójdzie, to w końcu będziemy mieć własną wodę. Ciekawe jak głęboko będą musieli wiercić. U naszych sąsiadów woda pojawiła się na 57 metrze - jak powiedziała Agnieszka: cyt."dowiercili się prawie do Chin" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 26.04.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Mamy wodę http://1.1.1.2/bmi/smileys.smileycentral.com/cat/4/4_1_209.gif Pojawiła się na 65 metrze - uffffffffff na szczęście to jeszcze nie Chinyhttp://1.1.1.1/bmi/smileys.smileycentral.com/cat/4/4_1_203.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzyszTor 27.04.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Jaki koszt studni? Ja wykopałem studnię abisyńską 8,5 m Na czas budowy bedzie idealna, ale do zasilenia domu w wodę chcę studnię głębinową. Zaczekam z tym az budowa nabierze rozmachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts