Jechudi 19.01.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Dzień dobry, Mam pytanie do jakiegoś dobrego człowieka, obeznanego w temacie. Chcę (właściwie muszę) położyć w domu suchy jastrych. Firm jest kilka, oferujących zróżnicowane ceny za m2 przy czym w większości to kwota minimum 65 zł. Oprócz jednej - Norgipsu. Ich płyta DFIR 12,5 mm (wedle opisu przeznaczona do "celów jastrychowych") kosztuje 14 zł. Zakładając, że muszę doliczyć jeszcze VAT i pomnożyć razy 2, wciąż oferują cenę o połowę niższą od najtańszej konkurencji. Oczom nie wierzę. Nie ukrywam ślinię się na widok tej kwoty bowiem mam do wyłożenia ok. 140 m2, ale "strzeżonego..." Czy ktoś może wie jak się owa płyta Norgipsu ma do konkurencji np Knauffa czy Farmacella pod względem jakości? Z góry dziękuję za światłą pomocLekko podejrzliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 19.01.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 12,5 mm to chyba malo jak na posadzke.farmacel ma plyte klejona 2x10 mm i moim zdaniem tak powinno bycna temat jakosci sie nie wypowiadam znam tylko farmacela i nie moge pisac o tym czego nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 19.01.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 http://www.grupapsb.com.pl/files/MagazineDocument/655/fermacel.pdf wystarczy porownac z innymi producentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jechudi 20.01.2010 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dzięki za podpowiedzi. Niestety wyczerpujące informacje techniczne w Norgipsie albo nie istnieją albo są gdzieś głęboko skitrane. Obawiam się, że na dane porównywalne z pięknie ilustrowanymi przez Farmacell nie ma co liczyć. Pokombinuję jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rtoipb 20.01.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 www.norgips.pl/index.php?hps=sub_suche_jastrychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts