lukas279 19.01.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam,mam piec defro eko 19 i mam problem z ustawieniami podawania ekogroszku bo ostatnio kupiłem wysokokaloryczny ekogroszek z kopalni Kazimierz-Juliuszobecnie mam ustawienia:czas podawania 6 sek.przerwa w podawaniu 39 sek.moc nadmuchu 2 w skali od 1 do 6i one też nie pomagająprobowałem już różnych ustawień miałem czas podawania 15 sek i przerwa w podawaniu 45 sek. i przez cały czas po upływie pół dnia czasem jednego dnia mi wygasa bo podajnik zasypuje kielich nowym ekogroszkiem. Węgiel nie spala się do popiołu tylko z kielicha wypychane są niedopalone kawałki. Jeśli ktoś miał podobny problem prosze o info jak ustawić piec.Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.01.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 1- uszczelniij palnik2- spróbuj podawanie 10 s. postój 60 s, moc nadmuchu 3-4.3- przejrzyj opinie o ustawieniach w wątkach o paleniu ekogroszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały_energetyk 19.01.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 przeczytaj http://zawijan.wordpress.com/regulatory-kotlow/algorytm-spalania/ a później poradę z 28.08.2009 na dole jak ustawić optymalne parametry spalania. zastosuj i zapomnij, że mialeś problem. Powodzenia i daj znać jak poszło. Tylko nie próbuj jazdy na skróty. Krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts