Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

jocekmoniczka pokoje super, łazienka też, no a schody podobają się najbardziej :)

bandos0 fundamenty już są? :) My mamy jak na razie drzewo na krokwy i sztachetki i dalej czekamy do czerwca. Zaczniemy ogrodzenie, płyty betonowe, a przód ogrodzenie modułowe ze sztachetkami. Fundamenty jeszcze w tym roku, jeśli dostaniemy wcześniej pozwolenie na budowę

• Odpowiedzi 312
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 months później...

witam

interesuje mnie projekt Aramis,jednak zamiast garazu chcialabym pokoj a małą część blizej kotłowni chciałabym przeznaczyc na pomeiszczenie dodatkowe... jednak chcialabym zapytac o drzwi wejsciowe i daszek nad nimi,nie wyjdzie on wtedy na środku co bardzo mnie denerwuje :/

czy nie da sie tego jakoś zrobic aby wejscie wyszło na srodku aby dom wyglądał symetrycznie ?

Poproszę o zdjęcie [email protected] i jeśli byłaby możliwość kilka zdjęć z realizacji :) Czy z całości garazu ma Pan pokój ? Ja chce częśc oddać kotłowni na małe pomieszczenie,przebieralnię dla mężą jak wróci z pracy w roboczych ubraniach ;)I jeszcze pytanie,w którym meijscu ma Pan wejście z domu do kotłowni a gdzie ulokował wejście do nowo powstałego pokoju ?

Czy dokonywaliscie jeszcze jakiś zmian ? Byłabym wdzięczna na zdjęcia

Edytowane przez Enia_

• 1 month później...

Witajcie Yavol ale się uśmiałam wiesz z czego ;-)? Takie same mamy płytki w łazience na dole calvano ;-)

My kochani juz salon pamalowany i meble do kuchni zamówione czekamy na realizacje!

Dzis jeszcze korytyarze i jutro bedziemy malowac. I plytki i juz jako tako skonczone ;-)

Z góry fotki wstawnione , schodki tez, Zaraz ide fotografowac reszte ;-) I wrzucam ! Pozdrawiam pa

• 1 month później...

Witam,

czy murowaliście z zastosowaniem wapna czy używaliście wapna w płynie np.cemplas? Co sądzicie o zastąpieniu wapna-wapnem w płynie?

jeszcze jedno pytanie co do izolacji, czy smarowaliście bloczki jakimś lepiszczem czy uważacie to za niepotrzebne? I czy izolacja pozioma tylko na bloczek i dalej mur w górę czy radzicie zrobić podwójną? a więc dodatkową izolację po pierwszej warstwie pustaka?

• 2 months później...