Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja mam dokładnie taką wycenę:

ławy+bloczek+chudziak 12tys

mury parter 13tys

strop+wieniec+schody 11tys

mury poddasze 12tys

dach krokpy+deskowanie+papa 10tys

razem 58tys

jak myślicie jak to wygląda? wiem że ekipa dobra, sprawdzona.[/QU

strasznie dużo

nasz aramis wyszedł 35 tyś cały od fundamentów, aż po dach z deskowaniem i papowaniem

• Odpowiedzi 312
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzisiaj wreszcie dostałem normalną wycenę i dogadałem się z majstrami, a nowa cena to 37k wiec mniej od poprzedniej o "jedyne" 21k :)

a tak sobie myślę że wszyscy robimy te same zmiany, a mianowicie zmiana pralni na garderobę, podniesienie ściany kolankowej i tak się zastanawiam czemu projektant o tym nie pomyślał?! :D

Oglądam i podziwiam my z budowa ruszamy we wrześniu :))narazie czekamy na pozwolenie . Mamy juz ekipe która wybuduje nam stan surowy zamknety za 40 tys pochodze z okolic Malborka - troche duza , ale coż . Dodawajcie kochanii zdjecia , bo naprawdę miło sie to wszytko ogląda i człowiek tylko mysli jak to wszystko bedzie ;)czy aby pokoje nie zamałe , czy kuchnia bedzie ustawna itp pozdrawiamy

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
jakoś tu cicho?!

mam dwa pytania, a mianowicie:

-jakie kominy macie lub jakie mieć będziecie?!

-co na pokrycie dachu? dachówka czy odchudzanie krokwi i blacha?

Komin systemowy Schiedel Rondo Plus + blachodachówka BUDMAT z 30 letnią gwarancją ale tylko ze względów finansowych (wyszło około 5tys. taniej od najtańszej ceramicznej dachówki).

Krokwi nie odchudzałem, dach będzie mocniejszy no i więcej miejsca na ocieplenie.

Pozdrawiam,

Tomek

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...