Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a ja mam problem z wyborem między:

Extremo 8 90mm z Izoplastu http://www.izoplast.pl/oferta/okna-pcv-extremo8

i

Alphaline V90+ z Vetrexu http://www.vetrex.com.pl/oferta/okna-premium/v90.html

Ceny jakie dostałem są zbliżone z małym wskazaniem na Izoplast, z tym tylko że o tych V90+ można co nie co poczytać, a o Extremo * nie za bardzo widzę jakieś obszerne opinie.

• Odpowiedzi 312
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja mam problem z wyborem między:

Extremo 8 90mm z Izoplastu http://www.izoplast.pl/oferta/okna-pcv-extremo8

i

Alphaline V90+ z Vetrexu http://www.vetrex.com.pl/oferta/okna-premium/v90.html

Ceny jakie dostałem są zbliżone z małym wskazaniem na Izoplast, z tym tylko że o tych V90+ można co nie co poczytać, a o Extremo * nie za bardzo widzę jakieś obszerne opinie.

Gdyby cena nie miała znaczenia na pewno wybrałbym ALPHALINE. Profil VEKA stosuje też firma OKNOPLAST, nie wiem jakie ma to znaczenie ale firma VETREX dostaje za te okna co roku nagrody.

Pozdrawiam,

Tomek N.

ściankę między kuchnią a salonem zrobiliśmy zgodnie z projektem, a wygląda to tak:[ATTACH=CONFIG]82568[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82569[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82570[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82571[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82568[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82569[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82570[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82571[/ATTACH]

Śliczne mieszkanko- robi wrażenie Aramisek jak sie go ogląda na żywo . Czy mógłbym prosić o wiecej zdjeć gotowych pomieszczeń, bo cały czas zastanawiamy się z zoną jak nasz projekt wygląda w fazie urzadzania i wykańczania :)pozdrawiam

Gdyby cena nie miała znaczenia na pewno wybrałbym ALPHALINE. Profil VEKA stosuje też firma OKNOPLAST, nie wiem jakie ma to znaczenie ale firma VETREX dostaje za te okna co roku nagrody.

Pozdrawiam,

Tomek N.

Tak sie złożyło, że sprzedaję okna.. Nie patrzcie aż tak na nagrody - to tylko znaczy, ze firma robi niezle produkty i kupila sobie prawo do ozdabiania sie jakims laurem za kilka tys. złotych. Nie mniej jednak - Vetrex jest firmą godną uwagi i tylko male poczucie zachowania obiektywizmu nie pozwala mi och pochwalic wystarczająco mocno. Na pewno nie ma sie czego wstydzic przy Krakowie.

Natomiast Innova od Urzedowskiego (Salamander bluEvolution) na tą chwilę jest jedną z najtańszych propozycji dobrych okien 6komorowych z trójszybówką.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

co do zmian to w głównej mierze zależy od tego czego potrzebujesz i jak sobie wyobrażasz swój przyszły domek :)

na pewno warto

-podnieść ścianę kolankową, zyskujesz więcej miejsca pod skosami, w zależności o ile podniesiesz możesz też zyskać mały stryszek

-warto zamienić dwa różnej wielkości okna w górnej sypialni na takie same lub jedno duże

-i moim zdaniem warto powiększyć dolną łazienkę, a co za tym idzie dwa pierwsze stopnie schodów zrobić z zabiegiem

jakoś nic więcej mi do głowy nie przychodzi narazie, ale jakby co pytaj

Pozdrawiam

Witam! My zamieniliśmy garaż na pokój a także robimy kotłownie w osobnym budynku, budujemy dom z rekuperatorem tak więc zyskujemy dodatkową przestrzeń w miejscu kominów wentylacyjnych: w kuchni mała spiżarnia a na pietrze w łazience miejsce na kabinę prysznicową. Pozdrawiam.

a wejście do tego pokoju zamiast garażu gdzie umieściliście, pod schodami?

w tej części domu będzie zrobione małe mieszkanko dla mamy więc wejście zostaje tak jak w projekcie.

Na dole są 2 łazienki :jedna mamy tak jak w projekcie tylko wejście od "pom. gospod." a 2 łazienka nasza "gościnna" tam gdzie szafa zabudowana.

[email protected]Witam.

Mam już zbudowanego Aramiska, pozostało tylko i aż wykończenie wnętrza. Wrzucę parę fotek, jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem. Wypowiedzcie się również na temat wykończenia wnętrza, jakim sposobem to zrobic, jakie wybrać tynki, bo przede mną takie rozterki. Jak zrobić poddasze? W jaki sposób urządzić łazienki. Proszę o komentarze:-)