Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 312
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nio widzę Michał , ze my na podobnym etapie budowy.

My na dole będziemy robić tynki normalne, na górze jeszcze nie wiemy albo tynki albo regipsy. Sufity tez podwieszane z regipsów, na dole i na górze.

Mogę wrzucić wstępny projekt wnęrtza jeśli chcesz. Wypowiesz się,czy Ci się podoba.:-)

Witam, wczoraj po długich rozmyślaniach i burzliwych dyskusjach zamówiłem okna do mojego Aramisa, a wybór padł na Alphaline V90+ od Vetrexa, orzech z zewnątrz w środku białe, cena za 12 okien, powierzchnia 30m2 to 16k.

Drogo bo około 1k wyszły same poszerzenia pod drzwi balkonowe, ale nie chce aby do czasu wylewek okna wisiały mi na cegłach.

Czy całość jest tania czy droga to nie wiem, nie mam za bardzo punktu odniesienia.

Co do dostarczenia i montażu to wstępnie umówiłem się na 23 marca, gdyż czas oczekiwania na produkcję to 6-7 tygodni.

Dziękuje.

AGD mamy zabudowane (zmywarka, kuchenka, lodówka). We wnęce jest zabudowana lodówka na górze lodówki szafka.

Czy mógłbym prosic Cię Gosiaczku o zdjecia umeblowanych pomieszzceń , łazienk itp - tak fajnie sie na to wszystko patrzy jesli trzeba podaje email [email protected]wiam

Proszę bardzo. Łazienka na dole została powiększona kosztem tej szafy, która jest w projekcie. Wrzucam fotki łazienek i pokoju gościnnego w 2 wersjach. Co sądzicie o tarasie? Nie za mały? Czy kolory w salonie nie są zbyt zimne?

1-5.jpg

parter 1-2.jpg

pok

pok

pok

Witam. Nasze okna kosztowały 13000 netto , z zewn. orzech a środek biały, są to okna 3 szybowe zwg na rekuperator. Kładziemy tynki wapienne, ogrzewanie podłogowe w salonie i łazienkach, płytki mamy zamiar kłaść na podłodze i na częściach ścian, do tego jakieś fototapety, malowanie itp. Zdjęcia z naszych kreatywnych :) pomysłów wkleję mam nadzieje około lipca:)

• 3 weeks później...

ehh widzę że cisza, nikt sie nie odzywa, czyżby Ci co skończyli budowę nie zaglądali, a nowych budujących Aramiska nie widać?!

mimo to takie jedno (kolejne) pytanko: jak robiliście schody zewnętrzne wejściowe? czy wylewaliście jakiś fundament razem z głównymi czy zostawiacie to na później?

ja na chwilę obecną nie mam zalanego ani fundamentu pod schody, ani nie mam koncepcji jak schody będą wyglądać. Na pewno trzeba to jakoś sensownie połączyć z wjazdem do garażu, ale koncepcji brak.