Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Wstawiliśmy okna profil Rehau 3 szybowe. Zamiast schodów zewn. betonowych robimy taras i wejście z polbruku. Za 1,5 mies. wstawię (mam nadzieję) zdjęcia z realizacji. Teraz zrobiliśmy barierki, w środku robione są tynki.

2012-02-21 17.04.19.jpg

2012-03-18 16.35.40.jpg

• Odpowiedzi 312
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

montowali mi wczoraj okna i szczerze mówiąc jestem lekko rozczarowany, nie bee pisał jeszcze raz więc przeklejam posta z innego działu:

Witam, a ja się podzielę moimi uwagami na temat okien Vetrexu, które zamontowano mi wczoraj

O ile do samego montażu nie mam większych zastrzeżeń, o tyle do jakości okien, a dokładniej szyb jak najbardziej! Na 20 pakietów szybowych jakie wczoraj zamontowano 5 nadaje się tylko i wyłącznie do wymiany:

-2 pakiety posiadają między szybami widoczne odbarwienia powłoki

-1 pakiet w środku posiada malowniczą smugę kleju

-kolejny w środku jakiś biały pył, przypominający styropin

-ostatnie okno to porysowana szyba

dodam że producent szyb to PILKINGTON oddział Bydgoszcz.

Jestem lekko wkurzony i srodze zawiedziony, gdyż czytając opinie, słyszałem że z tymi oknami nie ma większych problemów a tu normalnie 25% to badziewie. Zastanawiam się jakim cudem Vetrex dostaje za te okna tyle nagród?

Kolejna kwestia, to uszkodzenie powstałe w transporcie, jakieś rysy i obicia, wprawdzie niewielkie ale jakieś są.

Sprzedawca reklamację spisał, ma zgłaszać do producenta a jeżeli chodzi o te obicia okleiny to podobno można bez problemu je wypełnić, przyjedzie serwisant z jakimś magicznym zestawem i to zrobi. czy faktycznie jest to możliwe i jak to wygląda?

• 2 weeks później...
montowali mi wczoraj okna i szczerze mówiąc jestem lekko rozczarowany, nie bee pisał jeszcze raz więc przeklejam posta z innego działu:

Witam, a ja się podzielę moimi uwagami na temat okien Vetrexu, które zamontowano mi wczoraj

O ile do samego montażu nie mam większych zastrzeżeń, o tyle do jakości okien, a dokładniej szyb jak najbardziej! Na 20 pakietów szybowych jakie wczoraj zamontowano 5 nadaje się tylko i wyłącznie do wymiany:

-2 pakiety posiadają między szybami widoczne odbarwienia powłoki

-1 pakiet w środku posiada malowniczą smugę kleju

-kolejny w środku jakiś biały pył, przypominający styropin

-ostatnie okno to porysowana szyba

dodam że producent szyb to PILKINGTON oddział Bydgoszcz.

Jestem lekko wkurzony i srodze zawiedziony, gdyż czytając opinie, słyszałem że z tymi oknami nie ma większych problemów a tu normalnie 25% to badziewie. Zastanawiam się jakim cudem Vetrex dostaje za te okna tyle nagród?

Kolejna kwestia, to uszkodzenie powstałe w transporcie, jakieś rysy i obicia, wprawdzie niewielkie ale jakieś są.

Sprzedawca reklamację spisał, ma zgłaszać do producenta a jeżeli chodzi o te obicia okleiny to podobno można bez problemu je wypełnić, przyjedzie serwisant z jakimś magicznym zestawem i to zrobi. czy faktycznie jest to możliwe i jak to wygląda?

Witam,

Moje okna od Urzędowskiego, też nie obyło się bez problemów: wymiana szyby, uszkodzona okleina w kilku oknach.

Zestaw serwisanta nie był magiczny ale przyznaję rację, po zaklejeniu ślady uszkodzeń prawie niezauważalne.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

oj cos cisza, straszna czyżby wszyscy już pokończyi budowy czy są tak zajęci że nie mają czasu?! :D

ja ciągle borykam się z problemem wybory drzwi zewnętrznych wejściowych. Metalowe są niezbyt ciekawe, a drewniane mają chore warunki gwarancji. Pozostaje mi kompozyt, ale cena kosmiczna :( więc ciągle jestem w kropce i zastanawiam się jak rozwiązać temat

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

YAVOL!!!

za ocieplenie z "ich"materiałami, z podbitką, tynkiem silikonowym,parapetami metalowymi wyjdzie coś koło 28k

a co do korytarza, to ja się machnąłem z drzwiami wejściowymi z wiatrołapu, muszę je trochę przysunąć w stronę kuchni bo mi wlazły w schody, a co do zabudowy to mam zamiar wstawić tam w przyszłości jakieś szafy, ale nie wydaję mi się że będzie wąsko, gdyż nie ma drzwi do salonu ani do kuchni, a to będzie optycznie go powiększać

Edytowane przez yavol

Witam. Moja budowa już na finiszu. Wczoraj posialiśmy trawe. Pod schodami mam zabudowę, w jednej części mieszczą się zawory od podłogówki i "bałaganik" meża, a w drugiej części odkurzacz centr., i to czego goście nie muszą widzieć :) . Korytarz nie jest wąski, jest ok.

• 1 month później...

Witajcie !! Yavol super kolorek elewacji powiem szczerze, że taki sam kolor mi się podoba :rolleyes:

U mnie narazie górę robimy z regipsów , natomiast dół nam dziś już kończą tynkować. Drzwi tez juz niektóre na górze poobsadzane i łazienka na górze gotowa!! Pozdrawiam!! Jak macie pytania to pytajcie!! Pa