Mikord 19.01.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam Sytuacja wyglądanastępująco:chciałem sobie zrobić gniazdo telefoniczne jeszcze w innym pomieszcze niż dotychczas, poprowadziłem kabel założyłem puszkę i teraz sprawa połączenia kabli. Połącznie wypada w miejscu przyłącza do budynku. Tzn przyłącze wygląda w ten sposób że kabel dochodzi ze słupa do budynku przechodzi przez ścianę i dopiero wewnątrz jest zrobione przyłącze w puszce.Przewody są połączone za pomoca kostki oblanej przezroczystym tworzywem - pewnie jest do tego porzebna jakaś zgrzewarka.Żeby podłączyć moje nowe gniazdko to muszę usunąć te kostki - w tym miejscu zamierzam też założyć gniazdko telefoniczne. Pytanie:Czy mogę grzebać w tym przyłączu, czy nie będzie jakichś problemów ze strony TP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 19.01.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 ta kostka to szybozłączka żelowa zaciskana mechanicznie(np. kombinerkami)popytaj w sklepie z częściami elektronicznymitakie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 19.01.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 możesz podłączać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 19.01.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 zawołaj kogos ze sklepu komputerowego... zapłacisz grosze a oni pozaciskają ci fachowo, tylko powiedz ze kabel telefoniczny.. bo przyjdą jeszcze z zaciskarką do rj45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oli_2 19.01.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 1.odłącz telefony zgłoś z innego tel na 9393 brak sygnału i ... np zerwany kabel ,przyjadą chłopaki daj na przysłowiowe "piwo" i ci sami podłączą 2. możesz poprostu połączyć na "skrętkę " i założyć na to kawałek izolacji (np kawałek zewnętrznej izolacji z kabla) i też będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikord 20.01.2010 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Zapytam jeszcze dla pewności, W gniazdku podłanczam kable do 2 wewnętrznych "styków" i nie ma znaczenia lewo prawo bo są one symetrzyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 20.01.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Zapytam jeszcze dla pewności, W gniazdku podłanczam kable do 2 wewnętrznych "styków" i nie ma znaczenia lewo prawo bo są one symetrzyczne? A to zależy jakie masz gniazdko i telefon....czy z RJ czy moze jeszce "stare" na poczciwą wtyczke...no i jaki aparat chyba któreś z siemensów miały odwrotny układ przychodzenia sygnałów na RJ (tzn nie srodek a skrajne). Co do zmaiany +/- czyli który przewód jest który nie ma to znaczenia. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 20.01.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Nie ma znaczenia dla zwykłego telefonu czy modemu ADSL, w Twoim wypadku pewnie tak będzie, więc śmiało podłączaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts