zong4 19.01.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam!Mam krótkie pytanko.Na jakiej wysokości powinien znajdować się wlot w kominie,aby podłaczyć kominek.Zakupiłem komin stalowy,który będzie załozony wewnątrz budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.01.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Zapytaj tu: http://forum.muratordom.pl/kominki-pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-kominkow,t36429.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 20.01.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 optymalnie będzie 40 cm od sufitu, starczy miejsca na izolację i rura będzie oddawać ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 20.01.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Chyba że kominek ma np. dystrybutor z bocznym wyjściem rury dymowej.Wtedy nie będzie optymalnie. U mnie jest wysoko i musiałem zastosować dystrybutor z górnym wyjściem. Rura dymowa jest długa co powoduje spore odkształcenia (do 7mm) i przeszkadza w rozprowadzeniu rur DGP. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 20.01.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Chyba że kominek ma np. dystrybutor z bocznym wyjściem rury dymowej. Wtedy nie będzie optymalnie. U mnie jest wysoko i musiałem zastosować dystrybutor z górnym wyjściem. Rura dymowa jest długa co powoduje spore odkształcenia (do 7mm) i przeszkadza w rozprowadzeniu rur DGP. MCB Nie zaznaczył że jest inaczej, więc przyjąłem że podłączenie standardowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts