Andrzej_78 19.01.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam, mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów używa kominka-wkładu zamkniętego do grillowania? Wiem, że w kominku otwartym nie ma z tym problemu, ale jak to wygląda w wkładzie zamkniętym? Szukałem informacji w Internecie na ten temat, znalazłem tylko jeden taki przykład.Z góry dziękuje za wypowiedzi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 20.01.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Witam.Jesienią z dzieciakami strugamy czasem patyki by były na zimę do...pieczenia kiełbasek. W tym roku "bida", bo zapomnieliśmy o nich, ale za to można kupić na targu gotowe, stalowe widełki.Pieczonki w żeliwnym kociołku wstawione do nagrzanego paleniska - rewelacja. "Dochodzą" w 20 minut, podczas gdy na ognisku trzeba tak je potrzymać nawet do godziny.Pizza - na nagrzanym granitowym czy szamotowym blacie - około 3-5 minut. Można kupić "gotowca" ze stojakiem i mnóstwem rzeczy do tego przydatnych (łopatki, szufle, szczotki, rączki, uchwyty, ruszta). Nieco drożej niż płyta od kamieniarza, ale nie pęka i naprawdę olbrzymia wygoda (próbowałem i używałem):http://www.unico-kominki.pl/p/pl/193/pizza_casa.htmlA dla ciekawych, i potencjalnych posiadaczy kominka coś, żeby zobaczyć, że można go również wykorzystywać na kulinarny sposób:http://www.kominki-batura.pl/kaflowy2_1.htmlMożna w tym pieco-kominku piec chleb, pizzę, mięsa, ciasta, i co tylko wyobraźnia podsunie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.01.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Witam, mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów używa kominka-wkładu zamkniętego do grillowania? Wiem, że w kominku otwartym nie ma z tym problemu, ale jak to wygląda w wkładzie zamkniętym? Szukałem informacji w Internecie na ten temat, znalazłem tylko jeden taki przykład. Z góry dziękuje za wypowiedzi, pozdrawiam Witam. Nie używam ale chyba zacznę bo gdy za oknem śnieg i mróz fajnie by było mieć grilla w kominku.Pokusiłem się o znalezienie telefonu do Pana który rozwieje wszelkie moje wątpliwości dotyczące mojego kzpłw. i w nim grillowanie. http://kajtel.pl.tl/Galeria/pic-1000071.htm i sklep: http://www.kajtel.otwarte24.pl/ Robi kominki z grillem ale także dopasowuje grilla stojącego do kominka już używanego.Cena wkładu w ich sklepie ale i tak musi paść zgoda małży.Mój przedmówca pokazuje zestaw do pizzy w kominku.Ekstra rzecz tylko u mnie się chyba nie zmieści. pozdrawiam.Jeżeli chcesz kom to podam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.01.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 cena poraża, pomysł fajny, sam zasadzam się na coś takiego, ale chyba albo sam zrobię, albo jakiemuś małemu rzemieślnikowi trza zlecić, bo to z linku to porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 20.01.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Do niektórych modeli firmy Jotul można kupić firmowe ruszta do grilowania - sprawdzone. Znam takich którzy w Panoramie Jotula robią prosiaka - fakt, jadłem był pyszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noxili 20.01.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Ja piekę kiełbaski na patykach (długich) . A jak mi się nudzi to nawet ziemniaki w popiele. A mam tzw Piecyk kominkowy czyli kozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 20.01.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 czy ktoś z forumowiczów używa kominka-wkładu zamkniętego do grillowania? Wszyscy używamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.01.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 cena poraża, pomysł fajny, sam zasadzam się na coś takiego, ale chyba albo sam zrobię, albo jakiemuś małemu rzemieślnikowi trza zlecić, bo to z linku to porażka Oczywiście z mojego linku to porażka...? A ja i tak chyba zlecę .... .Zrobienie takiego ruszciku za 270 PLN.a co!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_78 20.01.2010 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 To dobrze, że można grillować w kominku, bo juz się obawiałem że są jakieś ograniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.