mareczek13 19.01.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 witamjak wykonać izolację wokół rury która wchodzi do wkładu kominowego, izolację wykonuję z płyt super izol, czy płytę należy tak dociąć aby stykała się z rurą? czy raczej pozostawić szczelinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 20.01.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 a może by tak jakiś cel izolowania rury wskazać? Nigdy nie może dotykać, dodatkowo każda taka izolacja powinna być wentylowana kratką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.01.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 może jest taki układ w tej chwili, że komin systemowy stoi za ścianą i trójnik nie wychodzi na wylot przez ścianę. Wtedy rura wchodzi tak jakby w ścianę i dopiero w trójnik i ten kawałek warto by chyba odizolować. Mam u siebie właśnie tak i sam się zastanawiam jak to powinno być zrobione. Wydaje mi się, że lepiej żeby wełna nie dotykała rury. Nie wiem czy o to chodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareczek13 20.01.2010 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 dokładnie o to mi chodzi, trójnik nie wystaje ze ściany jest w głębi, mi też się wydaje że należy odizolować właśnie to wgłębienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.01.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 no to jestem ciekaw co powiedzą specjaliści... ja się już nawet zastanawiałem czy nie przedłużyć tego ceramicznego trójnika doklejając kawałek rury systemowej żeby wyjść ze ściany rurą ceramiczną. tylko trójnik mam skierowany (pod kątem 45 stopni) w dół i zastanawiam się czy takie łączenie wytrzyma i czy po prostu kiedyś ten doklejony kawałem nie odpadnie albo się nie rozszczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts