Rafal111 20.01.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Mam w piwnicy kotłownie a w niej piec kondensacyjny.Rura od niego leci do komina i nad dach i to jest szczelne - rura z pieca ciepła.Przy podłodze w tym samym kominie mam wyczystke bo wczesniej miał byc piec na wegiel.I teraz tam co kilkanascie sekund kapie woda.Hydraulik kazał mi to zatkać ale wtedy by sie woda zbierała a teraz jest kałuża na podłodze.Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.01.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Nienormalne . Albo rozszczelniła Ci się rura spalinowo/powietrzna i kondensat z kanału spalinowego przedostaje się do kanału powietrznego i wykapuje przez nieszczelność na zewnatrz - ale wówczas i część kondensatu spływałaby rurą powietrzną i zalewała kocioł od środka , lub bardziej prozaiczna sprawa - poci Ci się rura w kominie i wykroplona para wodna kapie w czeluści komina ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 20.01.2010 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 to co zrobic z tym poceniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 20.01.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Rozebrać cały wkład i poskładać na nowo grubo smarując uszczelki wkładu smarem silikonowym. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts