mars19 20.01.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Witam, posiadam rynny z PVC ale ledwie wytrzymały 5 lat i są całe popękane, zniszczone od słońca. I muszę je wymienić. Jakie byście polecili aby były trwalsze? Aluminiowe, ocynk? Muszą być w kolorze czerwonym i nie za wysokiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 20.01.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Podaj producenta tych wadliwych rynien, może inni ominą je z daleka. Moje Wavin Kaniony z PVC wiszą na dachu od 8 lat i żadnych pęknięć ani śladów oddziaływania słońca na nich nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mars19 20.01.2010 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 podam, ale musze znalezc fakturke bo nie pamietam.A co sadzicie o rynnach firmy LINDAB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 20.01.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 było kilka tematów o rynnach, poszukaj, ja osobiście wybrałem galeco stal, nie narzekam jak narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mars19 06.02.2010 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 sprawdzilem i moje są PLASTMO, odradzam ta firme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.02.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 sprawdzilem i moje są PLASTMO, odradzam ta firme Jakiś krzak - nie ma się co dziwić jak widać - u mnie podobnie jak u andre - Kanion Vavina - ciemny brąz - czwarty rok na dachu - wyglądają jakbym je wczoraj założył - żadnych śladów zużycia czy odbarwień koloru , czy czegokolwiek ... Natomiast w kwestii rynien LINDAB / rainline / - mam kolegę co założył takowe - pierwsza klasa - bez dwóch zdań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.02.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 A co sadzicie o rynnach firmy LINDAB? Mam, od 2 lat na razie. Nie dzieje się nic. Moim zdaniem fajne pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 06.02.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam Myślę że Galeco będzie bardzo dobrym wyborem...choć widzę że cena cię ogranicza....a Galeco do tanich nie należą ... PS. Obawiam się że ciężko będzie pogodzić dobrą jakość z niską ceną.. PozdrawiamParadox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 06.02.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Ja mam rowniez Lidaba u siebie trzy lata i wygladaja jakbymje wczoraj zalozyl,ale produkt ten to najtanszych nie nalezy jesli jestes ograniczony finansowo to mysle ze ten producent bedzie poza twoim zasiegiem,dobre sa rowniez rheinzink badz ruuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 06.02.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Brałem niby nadroższe - z Marleya.Miedziane.Sa tak drogie, że nawet ostatnio Praktker je wysprzedał i juz nie ma.Są extra i jak nowe.Ale jest jedno ale.Uchwyty do rur spustowych.Za delikatne, popękały.............Dorobiłem opaski z blachy nierdzewki - a na wierzch takie maskowanie popękanymiAle same rynny - nie mam nic do zarzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 06.02.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 sprawdzilem i moje są PLASTMO, odradzam ta firme Jakiś krzak - nie ma się co dziwić jak widać - u mnie podobnie jak u andre - Kanion Vavina - ciemny brąz - czwarty rok na dachu - wyglądają jakbym je wczoraj założył - żadnych śladów zużycia czy odbarwień koloru , czy czegokolwiek ... Natomiast w kwestii rynien LINDAB / rainline / - mam kolegę co założył takowe - pierwsza klasa - bez dwóch zdań . "Jakiś krzak" panie lider postudiuj trochę zanim dyrdymały wysmarujesz, co do Wavina faktycznie są niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.02.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 "Jakiś krzak" panie lider postudiuj trochę zanim dyrdymały wysmarujesz, co do Wavina faktycznie są niezłe Postudiowałem i co ?? - "posiadam rynny z PVC ale ledwie wytrzymały 5 lat i są całe popękane, zniszczone od słońca " - to cytat z założyciela wątku - i co - jak pięć lat rynny nie wytrzymują , odbarwiają się i pękają - to nie jest krzak ?? - ja osobiście nazwałbym to jeszcze bardziej dosadnie ... Oglądnąłem sobie stronkę producenta : http://images43.fotosik.pl/257/f138c4b66d7c3cde.jpg "System rynnowy PVC charakteryzuje się niezwykłą paletą barw, spośród której każdy jest w stanie wybrać propozycję, która go zadowoli. Dodatkowo Klient może na specjalne życzenie, zaprojektować swój własny, unikalny system w bogatej kolorystyce." W sumie z ich strony można się dowiedzieć że ich produkty charakteryzują się niezwykłą paletą barw - może to dla tej firmy jest najważniejsze - a nie jakość i trwałość ... Ale jak widać i kolorystyka zbyt trwała nie jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 06.02.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 i co z tego że oglądnąłeś sobie ich stronkę ? to już uważasz że ich wina, bo tylko kolorki pokazują ? Plastmo to największy stażem na rynku w PL producent rynien pcv, osobiście nie znam dachu z tymi rynnami założonymi ponad 15 lat temu, aby były zniszczone i popękane(są odbarwione to fakt) potrafią czasem przeciekać , też fakt ale obstawiam nieprawidłowy montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 06.02.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam, posiadam rynny z PVC ale ledwie wytrzymały 5 lat i są całe popękane, zniszczone od słońca. I muszę je wymienić. Jakie byście polecili aby były trwalsze? Aluminiowe, ocynk? Muszą być w kolorze czerwonym i nie za wysokiej cenie. kup jakiś system ze stali powlekanej Siba , Rukki, Wijo, Lindab, Raiko, Niagara, Galeco, wszystkie na równi godne polecenia, wybierz najtańszy z nich lub kolor który najbardziej ci odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.02.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 i co z tego że oglądnąłeś sobie ich stronkę ? to już uważasz że ich wina, bo tylko kolorki pokazują ? Plastmo to największy stażem na rynku w PL producent rynien pcv, osobiście nie znam dachu z tymi rynnami założonymi ponad 15 lat temu, aby były zniszczone i popękane(są odbarwione to fakt) potrafią czasem przeciekać , też fakt ale obstawiam nieprawidłowy montaż No i co z tego że największy stażem ?? I tylko dlatego trzeba przed nim klękać ?? - to bardzo niedobrze bo jak widać jakość nie idzie w parze ze stażem - skoro takie opinie o ich produktach ... Pewnie ze jedna krytyczna opinia wiosny nie czyni - ale jest to niewątpliwie jakiś sygnał . Być może kilkanaście lat temu jakość była dla nich priorytetem - teraz jak widać nie ... Możesz obstawiać na co chcesz - skoro kolor rynien się odbarwił - winny jest producent - oczywiście popękanie rynien może być skutkiem złego montażu - ale odbarwienie raczej nie - i to jest jasne - i choćbyś nie wiem jak się naprężał - tego nie zmienisz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 06.02.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 idac tym sladem ze jedna opinia i szlak trafil renome firmy to czytajac dokladnie marley tez niema dobrej opini od bobiczka nazeka na uchwyty ja bym sie zastanowil czy czasem nie moze byc dodup.... montaz i zarazem jakas wadliwa partia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 06.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 kolego niewiem przed kim miałbym się naprężać , bo ani nie polecam Plastmo, i tym bardziej z PCV, niemniej uważam że to dobry producent, zresztą kilka lat i Twoje się odbarwią, choćbyś niewiem jak się naprężał nad Kanionem pcv to tylko pcv, niby ma dodatek przeciw Uv a i tak po paru czasem kilkunastu latach z brązu - sraka zresztą koszt stalowych powlekanych jest praktycznie taki jak PCV, a trwałość bez porównania, dlatego nie podniecałbym się zbytnio , że moje PCV jest git, a inne be, to tylko pcv (dla mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.02.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 kolego niewiem przed kim miałbym się naprężać , bo ani nie polecam Plastmo, i tym bardziej z PCV, niemniej uważam że to dobry producent, zresztą kilka lat i Twoje się odbarwią, choćbyś niewiem jak się naprężał nad Kanionem pcv to tylko pcv, niby ma dodatek przeciw Uv a i tak po paru czasem kilkunastu latach z brązu - sraka zresztą koszt stalowych powlekanych jest praktycznie taki jak PCV, a trwałość bez porównania, dlatego nie podniecałbym się zbytnio , że moje PCV jest git, a inne be, to tylko pcv (dla mnie) No skoro tak mówisz to tak być musi ... Teraz pozostaje mi tylko czekać jak się i moje odbarwią ?? - następny wszystkowiedzący ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 06.02.2010 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 oj to ja zle wybralem mam marleya pcv i teraz tylko czekam kiedy sie odbarwia a tak na marginesie miedziane to nie zmieniaja koloru na zielony a stalowe to czasem nawet te z ocynkowane i malowane proszkowo oile takie sa tam to czasem tez farba sie nie odbarwia pytanie tylko kiedy ? ja by mnie bylo stac zrobilbym z kwasowki tylko po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 07.02.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 oj to ja zle wybralem mam marleya pcv i teraz tylko czekam kiedy sie odbarwia nie odbarwią się. Błędnie napisałem że mam MArleya miedzianego. No nie, mam PCV - tylko w kolorze miedzianym. Od 7 lat są wciąż jak nowe. Zastrzeżenia mam tylko do obejmek rur spustowych - za delikatne i połowa z nich popękała w miejscu skręcania. Innych zastrzeżeń nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts