kordo 07.02.2004 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Ps. Czy ten domek nie ma rodkowych cian nonych ? Nie jestem pewna czy dobrze odczytuję plany ? Nie znam się na tym ale także wydaje mi się że w srodku nie ma ścian nośnych. Sa za to jakieś 4 słupy i podejrzewam że to chyba one podtrzymuja konstrukcję poddasza. A może wypowie sie jakis specjalista?? Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia33 08.02.2004 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 a może te schody zrobić na odwrót? tzn. zamienic biegi, w ten sposób przy wejściu byłaby ich wyższa część i wtedy częściowo zniknąłby problem metrowego korytarza.Moze ktoś coś z tego co napisałam zrozumie?Pozdrawwiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 08.02.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 Mam jeszcze pytanie: czy po tych schodach da sie wnieśc na górę jakis większy mebel??? Nie bardzo umiem to sobie wyobrazić pozdrawiam Witam Chciałbym wyrazić swoją opinię na temat schodów. Przez wiele lat montując anteny (były to czasze anten sat 1,20 m) musiałem chodzić po wielu różnych schodach i myślę że ta konstukcja jest bardzo niewygodna. Dlatego też teraz budując dom wykonałem otwarte schody ze spocznikiem. Proponuję każdemu bardzo mocnorozważyć wybór odpowiednich schodów proszę spróbować przeliczyć ile razy dziennie (średnio) należy przemierzyć schody i co będzie jeśli będą to bardzo niewygodne i czasami niebezpieczne( w pobliżu osi gdzie jest poręcz, wymiar stopnia zmniejsza się do zera a przy ścianie gdzie niema pooręczy dzieci nie potraią chodzić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordo 14.02.2004 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Jeszcze raz dziekuję wszystkim za uwagi. Chyba powinnam napisać, ze po raz ostatni poniewaz wczoraj zamówiłam projekt Rominy Wczesniej przerzucałam chyba wszysko, co było w internecie oraz wiekszość dostepnych katalogów biorąc pod uwage kilka domków ( ciekawe, że kazdy kolejny był coraz mniejszy i mniej skomplikowany ) . Ten ma dla nas zdecydowanie wiecej plusów niz wad. I cieszę sie, że ta decyzja juz za nami. Pozdrawiam wszystkich poszukujacych i radzę, by nie ulegali chwilowym fascynacjom K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 14.02.2004 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Kordo, Tak trzymaj. Domek jest ok i go w sumie na forum nie pożarli........ hehehehe . Życzę Ci, abyś go wybudowała, jak najszybciej ! Kibicuję i pozdrawiam, Gościk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 24.04.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Domek ma strop monolityczny. Czy widzicie sens zmiany stropu na płyty żerańskie. Taką zmianę sugeruje wykonawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 27.04.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Bardzo fajny domek,podobami się układ funkcjonalny pomieszczeń.Warto jednak zmienić bieg schodów,odwrócić bieg,wejście na nie byłoby dalej o ponad metr,kibelek zdecydowanie bym zostawiła.Można zastanowić się nad przeznaczeniem pokoju 5 lub 6 na pomieszczenie gospodarcze z "brudnym" wejściem np. od ogrodu,zwł. jak się ma psa (mnie np. bardzo brakuje "psiej łazienki"),zrobiłabym też przez nie przejście do garażu.Na górze w łazience nie stawiałabym ścianki na przeciwko drzwi,będzie większa pow.podłogi,co optycznie powiększy łazienkę.Zawsze można tą wnękę zabudować szafkami,szkoda to zamurowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosia11 26.03.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 No i co ? ktos juz go moze wybudowal ??? Moze jakies fotografie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 29.04.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Moja Romina ma już stan zamknięty. Postaram się niedługo umieścić fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 29.04.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Mnie domek bardzo sie podoba ,ma tylko jak na moje potrzeby za male pomieszczenie gospodarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 10.08.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 to dobrze się składa ze ci się podoba bo taki będzie stał dokładnie naprzeciwko waszego (mój sąsiad mówił ze budują rominę II w wersji z garażem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 10.08.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Ja mam działkę fatalnie zorientowaną względem kierunków świata. Wiazd od południa (. nie wybierajcie projektu z kuchnią od południa!!! Tutaj tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 10.09.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Ale za to taras jest od zachodu. Mie można mieć wszystkiego. Wiadomo że ideałem jest domek z salonem i tarasem od południa oraz z kuchnią od północy. Ale trzeba mieć działkę z wiazdem od północy. A ja takiej nie mam. Ps. do września się wprowadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 10.09.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 fotki z budowy:http://pg.photos.yahoo.com/ph/mialek/album?.dir=/5e5e&.src=ph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 12.09.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Ale za to taras jest od zachodu. Mie można mieć wszystkiego. Wiadomo że ideałem jest domek z salonem i tarasem od południa oraz z kuchnią od północy. Ale trzeba mieć działkę z wiazdem od północy. A ja takiej nie mam. wcale nie trzeba, my mamy wjazd od południa- kuchnia jest na północ, a salon na południe i zachód- wystarczy poszukac takiego projektu- fakt jest ich niewiele ale... "szukajcie a znajdziecie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 13.09.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Masz rację. Możliwe jest lustrzane odbicie. I faktycznie kuchnia od południa może być cieplejsza. ( Za ciepła ). Trudno się mówi. Ja już ten domek wybudowałem... Ale i tak się bardzo cieszę pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts