Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Romina ma wady ???,na pożarcie speców z Forum !!!

Recommended Posts

Ps. Czy ten domek nie ma œrodkowych œcian noœnych ? Nie jestem pewna czy dobrze odczytuję plany ?

Nie znam się na tym ale także wydaje mi się że w srodku nie ma ścian nośnych. Sa za to jakieś 4 słupy i podejrzewam że to chyba one podtrzymuja konstrukcję poddasza.

A może wypowie sie jakis specjalista??

Z góry dziekuję

Mam jeszcze pytanie: czy po tych schodach da sie wnieśc na górę jakis większy mebel??? Nie bardzo umiem to sobie wyobrazić

pozdrawiam

Witam

Chciałbym wyrazić swoją opinię na temat schodów.

Przez wiele lat montując anteny (były to czasze anten sat 1,20 m) musiałem chodzić po wielu różnych schodach i myślę że ta konstukcja jest bardzo niewygodna. Dlatego też teraz budując dom wykonałem otwarte schody ze spocznikiem.

Proponuję każdemu bardzo mocnorozważyć wybór odpowiednich schodów proszę spróbować przeliczyć ile razy dziennie (średnio) należy przemierzyć schody i co będzie jeśli będą to bardzo niewygodne i czasami niebezpieczne( w pobliżu osi gdzie jest poręcz, wymiar stopnia zmniejsza się do zera a przy ścianie gdzie niema pooręczy dzieci nie potraią chodzić)

Jeszcze raz dziekuję wszystkim za uwagi. Chyba powinnam napisać, ze po raz ostatni poniewaz wczoraj zamówiłam projekt Rominy :D

Wczesniej przerzucałam chyba wszysko, co było w internecie oraz wiekszość dostepnych katalogów biorąc pod uwage kilka domków ( ciekawe, że kazdy kolejny był coraz mniejszy i mniej skomplikowany :wink: ) . Ten ma dla nas zdecydowanie wiecej plusów niz wad.

I cieszę sie, że ta decyzja juz za nami.

Pozdrawiam wszystkich poszukujacych i radzę, by nie ulegali chwilowym fascynacjom

K.

• 2 months później...
Bardzo fajny domek,podobami się układ funkcjonalny pomieszczeń.Warto jednak zmienić bieg schodów,odwrócić bieg,wejście na nie byłoby dalej o ponad metr,kibelek zdecydowanie bym zostawiła.Można zastanowić się nad przeznaczeniem pokoju 5 lub 6 na pomieszczenie gospodarcze z "brudnym" wejściem np. od ogrodu,zwł. jak się ma psa :D (mnie np. bardzo brakuje "psiej łazienki"),zrobiłabym też przez nie przejście do garażu.Na górze w łazience nie stawiałabym ścianki na przeciwko drzwi,będzie większa pow.podłogi,co optycznie powiększy łazienkę.Zawsze można tą wnękę zabudować szafkami,szkoda to zamurowywać.

• 10 months później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...
  • 5 weeks później...
Ale za to taras jest od zachodu. Mie można mieć wszystkiego. Wiadomo że ideałem jest domek z salonem i tarasem od południa oraz z kuchnią od północy. Ale trzeba mieć działkę z wiazdem od północy. A ja takiej nie mam.

wcale nie trzeba, my mamy wjazd od południa- kuchnia jest na północ, a salon na południe i zachód- wystarczy poszukac takiego projektu- fakt jest ich niewiele ale... "szukajcie a znajdziecie" :D