Kamienicznik 20.01.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Witam, Do zrobienia w trybie super-pilnym remont mieszkania w kamienicy. Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu kolejności prac oraz określeniu co można wykonać w sezonie zimowym. W mieszkaniu zrobione: nowa instalacja elektryczna, przyłącze gazu, częściowo hydraulika /muszą być pewnie zmiany/, tynki /za wyjątkiem łazienki/. Do zrobienia jest: 1) wymiana okien na okna PCV /w przypadku ocieplenia nie wiem jaka musi być optymalna temperatura żeby to wykonać zimą (?) / 2) rozprowadzenie rur i montaż kotła c.o. /projekt wykonany na etapie pozwolenia w urzędzie miasta-pewnie jeszcze z miesiąc czekania/ 3) zmiany w instalacji wodno-kanalizacyjnej 4) podłoga w kuchni /płyta osb/ 5) gładź w kuchni 6) podwieszany sufit w kuchni 7) wylewka podłoga w łazience i przedpokoju tynki (suche płyta gipsowa zielona na placek) w łazience 9) założenie ościeżnic, montaż drzwi zewnętrznych 10) kafelkowanie/ podłoga w przedpokoju, podłoga ściany w łazience/ 11) założenie ościeżnic drzwi wewnętrznych 12) montaż drzwi 13) malowanie 14) układanie paneli Myślę, że prace 1,2,3,4 przy sprzyjających warunkach mogę rozpocząć już teraz. Bardzo proszę o podpowiedź czy poukładałem to właściwie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamienicznik 21.01.2010 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 podnoszę temat, proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamienicznik 27.01.2010 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 baaaaardzo proszę jakąś podpowiedź zima ma trzyma i ma trzymać do połowy marca a ja stoję w miejscu jakie prace mogę wykonać teraz ? dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba86 27.01.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam. Ja bym zrobił tak: 1) wymiana okien na okna PCV i montaż drzwi zewnętrzne . O jakim ociepleniu mówisz? 2) montaż i zmiany instalacji 3) wylewka podłoga w łazience i przedpokoju 4) tynki (suche płyta gipsowa zielona na placek) w łazience podwieszany sufit w kuchni gładź w kuchni 4) kafelkowanie/ podłoga w przedpokoju, podłoga ściany w łazience 5) podłoga w kuchni /płyta osb/ 6) założenie ościeżnic drzwi wewnętrznych 7) malowanie układanie paneli 9) montaż drzwi Oczywiście wedle potrzeb, wygody i zastosowanych technologi można pewne punkty zamienić. Ale należy pamiętać, że zaczynamy od prac najbardziej inwazyjnych (instalacje) poprzez prace brudne, mokre (tynki, posadzki) do prac suchych a na końcu ostateczne wykończenie. Ważne żeby prace się nie wykluczały i nie było zbędnych poprawek. Jeżeli masz możliwość wszystkie prace można robić, byle był budynek ogrzewany. Ew. poczekać z wymianą okien i drzwi na cieplejsze dni a potem obrobić tylko glify. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts