Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna połaciowe

Recommended Posts

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy podłogówka spełni zadanie. Hmmmm

Moim zdaniem bedzie ok bo z drugiej strony grzejnik jest zalecany a nie obowiązkowy

u mnie na poddaszu we wszystkich pomieszczeniach mam grzejniki pod połaciówkami. W tych pokojach nie zauważyłem wykraplania pary wodnej.

Natomiast w łazience gdzie mam podłogówkę i drabinkę na przeciwległej ścianie niestety para pojawia się w narożnikah szyb choć łazienka jest dobrze wentylowana. Zimą ta para zamienia się w lód w największe mrozy oczywiście.

W łazience jest ciepło ale jak widać przy podłogówce jest inna cyrkulacja powietrza która być może nie owiewa dokładnie okienka.

michalsiak

Witam serdecznie!!! Wczoraj zakupiliśmy okna dachowe ( w sumie 8 szt). Wszystkie zakupiliśmy PCV, ponieważ jedno okno do łazienki, drugie do pralnio-suszarni no i pozostałe 6. Też mieliśmy dylemat, co z tymi 6, ale przedstawiciel nam powiedział że prędzej czy później drewno trzeba lakierować (impregnować), ponadto PCV to kolor biały (który ja osobiście bardziej wolę niż kolory drewna). PCV było droższe, ale ja się cieszę, że takie wybrałam, a jak w praktyce będzie to się dopiero okaże.

Polecam FAKRO , ale jeśli moja pomoc się tu ma komuś przydać to ostrzegam dopilnujcie montażu bo często z oszczędności korzystamy z tanich, nie fachowych grup montażowych a tu przy oknach połaciowych to profesjonalny montaż jest ważniejszy niż wybór marki samego okna :roll:

u mnie na poddaszu we wszystkich pomieszczeniach mam grzejniki pod połaciówkami. W tych pokojach nie zauważyłem wykraplania pary wodnej.

Natomiast w łazience gdzie mam podłogówkę i drabinkę na przeciwległej ścianie niestety para pojawia się w narożnikah szyb choć łazienka jest dobrze wentylowana. Zimą ta para zamienia się w lód w największe mrozy oczywiście.

W łazience jest ciepło ale jak widać przy podłogówce jest inna cyrkulacja powietrza która być może nie owiewa dokładnie okienka.

A ja myślę, że łazienki dobrze wentylowanej to ty nie masz.

Tam, gdzie jest zbyt dużo pary wodnej tam zawsze w narożnikach okien wykropli się woda.

U mnie brak działających grzejników pod oknami i woda w narożnikach okien była do momentu aż zacząłem palić w kozie, która przesuszyła cały dom!

A ja myślę, że łazienki dobrze wentylowanej to ty nie masz.

Tam, gdzie jest zbyt dużo pary wodnej tam zawsze w narożnikach okien wykropli się woda.

hmm być może ale pomiar wilgotności wskazuje że jest ona na niskim poziomie, podczas kąpieli nigdy nie udało mi się wytworzyć pary na lustrze ani na oknach, mimo wszystko w tych zakamarkach się zbiera

michalsiak