Krzych Warsaw 18.03.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Troszke zeszliśmy z tematu. Grzejnik czy podłogówka, chodzi oto żeby zapewnić prawidłowy ruch powietrza przy oknie. I teraz pytanie czy podłogówka spełni zadanie. Hmmmm Moim zdaniem bedzie ok bo z drugiej strony grzejnik jest zalecany a nie obowiązkowy pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 18.03.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 czy podłogówka spełni zadanie. Hmmmm Moim zdaniem bedzie ok bo z drugiej strony grzejnik jest zalecany a nie obowiązkowy u mnie na poddaszu we wszystkich pomieszczeniach mam grzejniki pod połaciówkami. W tych pokojach nie zauważyłem wykraplania pary wodnej. Natomiast w łazience gdzie mam podłogówkę i drabinkę na przeciwległej ścianie niestety para pojawia się w narożnikah szyb choć łazienka jest dobrze wentylowana. Zimą ta para zamienia się w lód w największe mrozy oczywiście. W łazience jest ciepło ale jak widać przy podłogówce jest inna cyrkulacja powietrza która być może nie owiewa dokładnie okienka. michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 18.03.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam serdecznie!!! Wczoraj zakupiliśmy okna dachowe ( w sumie 8 szt). Wszystkie zakupiliśmy PCV, ponieważ jedno okno do łazienki, drugie do pralnio-suszarni no i pozostałe 6. Też mieliśmy dylemat, co z tymi 6, ale przedstawiciel nam powiedział że prędzej czy później drewno trzeba lakierować (impregnować), ponadto PCV to kolor biały (który ja osobiście bardziej wolę niż kolory drewna). PCV było droższe, ale ja się cieszę, że takie wybrałam, a jak w praktyce będzie to się dopiero okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaniosy2 18.03.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 dziękuję bardzo za odpowiedzi, nie ma to jak Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni123 18.03.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Polecam FAKRO , ale jeśli moja pomoc się tu ma komuś przydać to ostrzegam dopilnujcie montażu bo często z oszczędności korzystamy z tanich, nie fachowych grup montażowych a tu przy oknach połaciowych to profesjonalny montaż jest ważniejszy niż wybór marki samego okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 22.03.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Zgadzam sie!!! Chociaż mimo wszystko nie polecam okien z marketów budowlanych nawet z najlepszym i najdokładniejszym montażem. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 22.03.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 u mnie na poddaszu we wszystkich pomieszczeniach mam grzejniki pod połaciówkami. W tych pokojach nie zauważyłem wykraplania pary wodnej. Natomiast w łazience gdzie mam podłogówkę i drabinkę na przeciwległej ścianie niestety para pojawia się w narożnikah szyb choć łazienka jest dobrze wentylowana. Zimą ta para zamienia się w lód w największe mrozy oczywiście. W łazience jest ciepło ale jak widać przy podłogówce jest inna cyrkulacja powietrza która być może nie owiewa dokładnie okienka. A ja myślę, że łazienki dobrze wentylowanej to ty nie masz. Tam, gdzie jest zbyt dużo pary wodnej tam zawsze w narożnikach okien wykropli się woda. U mnie brak działających grzejników pod oknami i woda w narożnikach okien była do momentu aż zacząłem palić w kozie, która przesuszyła cały dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 22.03.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 A ja myślę, że łazienki dobrze wentylowanej to ty nie masz. Tam, gdzie jest zbyt dużo pary wodnej tam zawsze w narożnikach okien wykropli się woda. hmm być może ale pomiar wilgotności wskazuje że jest ona na niskim poziomie, podczas kąpieli nigdy nie udało mi się wytworzyć pary na lustrze ani na oknach, mimo wszystko w tych zakamarkach się zbiera michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts