Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki za odpowiedzi...jeszcze jedno pytanko...mam zlew dwukomorowy ...czy te baterię mozna obracać? czy mocuje sie je "na stałe" z ukierunkowaniem np. tylko na wprost? :roll:
  • Odpowiedzi 402
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za odpowiedzi...jeszcze jedno pytanko...mam zlew dwukomorowy ...czy te baterię mozna obracać? czy mocuje sie je "na stałe" z ukierunkowaniem np. tylko na wprost? :roll:

moja bateria moze sie obracac - gdzies tak 90o - czyli jak jest srotek na przedziałek miedzy komorami to 45o lewo i tyle samo prawo

Warto jeszcze zwrócić uwagę na jakość węża - mam baterię Blanco i wąż ze splatanego tworzywa, jest bardzo wytrzymały.

Moja mama miała kiedyś u siebie taką baterię z kiepskim metalowym wężem, który 2 razy się jej przerwał i uszkodził wewnętrzny wężyk - spowodował zalanie kuchni :cry:

I ja, ja też chcę :D

mam taką baterię 9 lat (Franke) i w nowym domku też taka będzie, zalety już wcześniej wymienione to powtarzać nie będę. Nie wiem czy wszystkie tak mają, ale moja sika jednym strumieniem lub jak prysznic (przełącznik jest)

pozdrawiam

TINEK

Ja mam deante, chociaz inną niż na zdjęciu. Teraz to już sobie nie wyobrażam innej w kuchni. Nawet wodę do czajnika nalewam wyciągając rączkę. :lol: bo zazwyczaj w zlewie jakis garnek stoi :oops:

My zdecydowalismy sie na taka baterie z wyciagana wylewka

http://www.instaldom.istore.pl/sklep,2992,,,03,--zakupinpl--,pl-pln,522174,0.html

i mamy nadziej,ze sie sprawdzi w kuchni.

• 2 months później...

zastanawiam się jeszcze nad teka joy

http://www.zlewozmywaki-agd.pl/teka-chrom-p-585.html

gdybym kupiła dozownik do płynu do mycia naczyń to ten by bardziej pasował, ale ten maryland mi wpadł w oko bardzo

A czy ta pierwsza ma wyciągany prysznic? Bo ta druga chyba nie.

Jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Też mnie czeka ten zakup i szperam wszędzie, ale koniecznie chcę z wyciąganym prysznicem :wink:

nie ma wyciąganego prysznica

ale ...

moja mama ma prysznic i sam prysznic jest ok, ale ten magnes ciągle się obluzowuje. jest to wygodne, ale wszedzie czytam ze te za 300 zł niewiele są warte. a 2 tyś na kran nie dam :)

poza tym, w kuchni jesteśmy skazani na przepływowy podgrzewacz wody, dlatego kran musi mieć perlator. m. in. dlatego nie oglądam w ogóle kwadratowych czy płaskich wylewek, które mi sie podobają naj naj :)

• 2 weeks później...
Jasne że tak tym bardziej że w zlewie są elementy chromowe. Ja mam chromową baterie do takiego zlewu bo nie podobały mi się kształtem te zrobione z tego samego materiału co zlew.
Szczerze powiem że za bardzo nie wiem bo kupowałam zlew i baterię w tym samym sklepie internetowym i dla pewności zapytałam czy mi to będzie razem pasowało :D Wydaje mi się jednak że chodzi tu jedynie o to by znać średnicę otworu na baterię i średnicę (bądź szerokość) podstawy baterii żeby później nie okazało się że po zamontowaniu baterii zostały widoczne szczeliny otworu w zlewie :roll: