Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUCHNIA - baterie kuchenne, baterie do kuchni - wątek zbiorczy

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 402
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Wygląda na to że mam chyba dziwny prysznic bo mnie nic z niego nie kapie. Przez chwilkę tylko wylatuje to co tam w wężu zostało po zakręceniu. Bateria krakowska sprzed kilku lat. Nie rozumiem co ta kobieta z Teki miała na myśli.

Zresztą to jakieś kretyńskie tłumaczenie, rura od prysznica ma ze dwa metry, a od zlewozmywaka ile, 50 cm? To ile niby tej wody tam zostaje?

• 1 month później...

Głowię się i głowię i ciągle nie mogę się zdecydować, jaką baterię wybrać do kuchni. Wiem jedno - musi mieć wyciąganą wylewkę - teraz mam taką i nie wyobrażam sobie innej. Nie musi mieć jednak prysznica, czyli zmiennego strumienia wody, bo tego właściwie nie używam. Mam już kupiony zlew Teki - o taki:

http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001833&categoria=CA-0000008&idioma=pl&backto=Zlewozmywaki&nameProd=AURA%2060%20B-TG&nameCat=Zlewozmywaki

biorę pod uwagę głównie dwie baterie:

http://www.teka.com/html/cat/prod.php?idioma=pl&producto=PR-0001866&backto=AURA%2060%20B-TG&nameProd=ARCO%20B&nameCat=Baterie%20kuchenne&categoria=CA-0000009

i

http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001865&categoria=CA-0000009&idioma=pl&backto=Baterie%20kuchenne&nameProd=A1%20B&nameCat=Baterie%20kuchenne

poradźcie! A najlepiej pochwalcie się swoimi wyborami!

Ja tez wybrałam do swojej kuchni baterię z wyciąganą wylewką i jedyna moja rada to taka, zeby zbytnio na niej nie oszczędzać. Ja kupiłam niestety jakąś zwyczajną w Leroy (z prysznicem, który rzeczywiście prawie w ogóle sie nie przydaje) i jest tak głośna że w salonie ma się wrażenie, ze to wodospad...

Jeśli chodzi o te dwie , to bardziej mi się podoba druga bateria.

A co do wyciąganej wylewki - nieoceniona w kuchni. Przyznaję.

Mi się podoba bardziej ta pierwsza - prostsza w formie i bardziej oryginalna. I moim zdaniem bardziej pasuje do zlewu, ktory wybrałaś - on tez jest ma prostą formę.

Co do wyciąganej wylewki - fajna sprawa. My juz wprawdzie wybralismy baterię, ale nie ma ona wyciąganej wylewki. Muszę się jeszcze nad tym zastanowić, bo moze faktycznie warto

Mi się podoba bardziej ta pierwsza - prostsza w formie i bardziej oryginalna. I moim zdaniem bardziej pasuje do zlewu, ktory wybrałaś - on tez jest ma prostą formę.

Co do wyciąganej wylewki - fajna sprawa. My juz wprawdzie wybralismy baterię, ale nie ma ona wyciąganej wylewki. Muszę się jeszcze nad tym zastanowić, bo moze faktycznie warto

Zdecydowałam się już. Na tą pierwszą, z tych powodów, o których piszesz właśnie. Też mi się wydaje, że bardziej pasuje do zlewu. Jedyną wątpliwość, jaką mam, to czy nie jest za wysoka. Chodzi mi nie tyle o samą wysokość baterii, co o wysokość wylotu wody. Boję się, że może chlapać. Mam jednak nadzieję, że dobrze spienia wodę i nie będzie. Jak myślicie?

Zdecydowałam się już. Na tą pierwszą, z tych powodów, o których piszesz właśnie. Też mi się wydaje, że bardziej pasuje do zlewu. Jedyną wątpliwość, jaką mam, to czy nie jest za wysoka. Chodzi mi nie tyle o samą wysokość baterii, co o wysokość wylotu wody. Boję się, że może chlapać. Mam jednak nadzieję, że dobrze spienia wodę i nie będzie. Jak myślicie?

Nie odkręcaj na full, to nie będzie chlapać :wink:

• 2 weeks później...
dzięki Wam bardzo za opinie... Kupiłam Tekę Arco B, tę bardziej kanciastą. Kupiłam przez internet i powiem Wam, że byłam zaskoczona, gdy ją dostałam, że jest tak wielka! Nie widziałam jej wcześniej na żywo i myślałam, że jest mniejsza. Czy to dobrze, czy źle, że taka jest? Nie wiem. Robi wrażenie w każdym razie. Jest pięknie wykonana i głowica baaaardzo leciutko chodzi - niemal jak Grohe. Czy to był dobry wybór? Zobaczymy, napiszę, jak zacznę ją używać.

• 1 month później...

Nie mogę się zdecydować i chyba podliczę głosy :wink:

Która fajniejsza?

http://www.allegro.pl/item793299428_bateria_blue_water_taupo_chrom.html

http://www.allegro.pl/item799784038_bateria_kuchenna_blue_water_sharon_chrom_2_obiegi.html

Nie mam zbyt dużego wyboru ,bo potrzebuję baterię z dwoma obiegami wody, a i tak nie moge się zdecydowac :roll:

Może ktoś zna jeszcze inne takie baterie. Ja znalazłam tylko tej firmy.