Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUCHNIA - baterie kuchenne, baterie do kuchni - wątek zbiorczy

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 402
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

U mnie jak zwykle po górkę.

Zamówiłam baterię Taupo. Dzisiaj montowali blat i nie zmieści się . Nie będzie się dało do końca odkręcic zimnej wody, bo rączka długa, a sciana za blisko :evil:

Odesłalam ta baterię i czekam na Sharon. Też nie mam pewności ,że się zmieści. Czyba ,że dam ją tak przekręconą:

http://img693.imageshack.us/img693/3462/satynowakuchennabateri7.jpg

Są baterie podokienne, ktore możesz "wcisnąć" w blat albo wyjąć razem z wężem. Wrzuć hasło "bateria podokienna" w googlarkę i wyjdzie Ci mnóstwo.

Ja kupiłam Franke Tamarin - jeszcze nie zamontowana, więc nie pokażę :) Jest wciskana w blat.

MiM dzięki ale zastanawiam się czy którakolwiek się nadaje, ponieważ, tak jak pisałam, parapet jest na równi z blatem, więc okno jest tylko ciutkę wyżej, każda łamana będzie za wysoka nawet po złamaniu, chyba, że ta chowana, może schowa się dostatecznie głęboko... Sami sobie zgotowaliśmy ten los :roll:

A zobacz np. taką http://www.allegro.pl/item821625017_bateria_blanco_linus_s_f_chrom_podokienna.html

Wydaje mi się, że ona się wyciąga na tyle, że może da radę kran schować w zlewie. Jak dalibyście długi wężyk to chyba można by to tak rozwiązać, musiałabyś spytać w sklepie, bo ja się na tym niestety nie znam.

P.S. Też będę miała parapet na wysokości blatu, chyba jeszcze przy tym pokombinuję. Daj znać co postanowiliście i jakie rozwiązanie się sprawdziło.

Pozdrawiam,

Magda

• 1 month później...
  • 3 weeks później...