2-marta 16.11.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam Chcę kupić baterię do kuchni firmy Franke. Model który mi się spodobał jest dostępny w 2 wersjach: chrom i tytan. Wyglądają tak samo i są w podobnych cenach - stąd moje pytanie do was - którą z nich wybrać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 20.12.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 POzwolę sobie skopiowac mój wpis z dziennika, bo musze podjąć szybko decyzję. Pomóżcie, bo zaraz oszaleję Wydawało mi się, że bateria powinna być tuz za zlewozmywakiem. Trzeba więć byłoby wyciąć dziurę w blacie. Tak jak na tym zdjęciu. http://images25.fotosik.pl/128/610e0d3e57ddd432med.jpg Ale Irek mówi, że może być za daleko. No i zawsze woda może gdzieś tam przeciekać. I co wtedy z blatem?Próbowałam sprawdzić, czy nie za daleko. Wydaje mi się, że może być. Dziecku na pewno za daleko. To widać tutaj. http://images33.fotosik.pl/84/d9f57e8d7d2bd619med.jpg Jest druga wersja - z baterią w zlewozmywaku. Przyznam, że nie jestem do niej przekonana. Zresztą za daleko sięga w tej mniejszej komorze. Ale może się mylę. Proszę poradźcie coś. Tym bardziej, że decyzję muszę podjąć dzisiaj, a najpóźniej jutro rano zadzwonić do Irka i powiedzieć mu, czy ma przyjechać i wycinać dziurę w blacie, czy nie.Tak by to wyglądało. http://images33.fotosik.pl/84/6c66657a3b6854d5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.12.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Otwor wytnij w zlewozmywaku w miejscu jak pokazalas na zdjeciu. Jesli umiescisz baterie na blacie to blat napuchnie (u mnie zawsze zlew wokolo bateri jest mokry i ciagle przecieram to miejsce sciereczka), wiec na blacie bedzie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 20.12.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Bateria może być montowana na blacie w zasadzie tylko wtedy, gdy ten jest z kamienia lub innego materiału nie nasiąkającego wodą np. corianu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jari111 20.12.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Wywierć otwór w zlewie. Tę mała komorę zostaw na wodę święconą Ta twoja wylewka ma jeśli dobrze widzę wyciągany element - coś w rodzaju prysznica, więc do tej małej komory tak bym wodę wlewał właśnie poprzez tę słuchawkę. Blaszka zlewozmywaków metalowych jest dość cienka więc solidnie niech Tobie zamocuje fachowiec tę bateryjkę od spodu. W przeciwnym razie całość szybko się poluzuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 20.12.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Dzięki za odpowiedzi. Chociaż przyznam, że to wyjście najmniej mi się podoba. Czy nie można okolic baterii jakoś zaizolować? np. sylikonem albo co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jari111 20.12.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Z sylikonem to będzie straszna kicha. Inny blat np. kamienny i sprawa załatwoina na wieki wieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 20.12.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Jasne, ale póki co będzie blat blatowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 20.12.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Wszystko zależy od jakości montażu. Od 8 lat mam baterię zlewozmywakową w blacie, najzwyklejszym i najtańszym, jaki wtedy był. Nic nie puchnie, pomimo, że wokół zlewozmywaka często jest mokro. Ja zrobiłabym tam, gdzie wygodnie byłoby mi z baterii korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 20.12.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Akacja wlewasz kropelkę nadziei w moje serce. Bo tak mi nie pasuje ta bateria w zlewozmywaku. Czy jakoś uszczelnialiście ten blat? Ten mój wprawdzie nie najtańszy, ale płyta to płyta, a nie kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 21.12.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Nic nie uszczelnialiśmy dodatkowo. Bateria jednouchwytowa miała taki dość szeroki ( troszkę szerszy od baterii ) kołnierz na blacie i uszczelkę gumową pod blatem, coby trzymać się na amen I trzymała się. Od roku mam inną baterię, zwykłą marketową, gorszą od tamtej, ale też nic nie puchnie. Acha, nie mam zmywarki, zlew jest jednokomorowy, zmywam kilka razy dziennie, mokro jest ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 21.12.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Też przez wiele lat była bateria w blacie i wszystko OKPrzed montażem należy wcześniej posmarować ścianki wewnętrzne otworu, do którego będzie włożona bateria silikonem i pozwolić mu podeschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 21.12.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Proszę poradźcie coś. Tym bardziej, że decyzję muszę podjąć dzisiaj, a najpóźniej jutro rano zadzwonić do Irka i powiedzieć mu, czy ma przyjechać i wycinać dziurę w blacie, czy nie. No i jak zdecydowałaś? Ja bym tez nie ryzykowała w blacie, zwłaszcza że dla dzieciaków niewygodnie. Małą komorą się nie przejmuj, przeciez najczęściej jest uzywana duża, a do w małej do opłukania czegoś czy nalania wody spokojnie wyciagniesz wylewkę. Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.12.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Dalej sie biję z myślami. Dzieciom i tak nie za wygodnie, bo są małe. Nawet jak będzie na zlewie, to muszą włazic na stołek. Profilaktycznie zadzwoniłam do naszego fachowca, żeby przyjechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.12.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Jednak będzie w zlewozmywaku. Do Naszego Irka zadzwoniłam, że ma wolne Powodów przemawiających z ataką decyzją było więcej. 1. Dzieci - korzystaja rzadziej, ale korzystają. 2. Mała komora nie za bardzo wykorzystana - też nie najważniejsza. 3. W końcu za rok, może półtora planujemy ten stalowy zlew wymienić. To po co ciąć teraz dziurę pod baterię? Zawsze łatwiej dopasować nowy zlew do jednego otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.12.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Chyba juz po ptokach ale napiszę to... Obecnie mam baterię na zwykłym blacie. Nic nie puchnie i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 22.12.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Jednak będzie w zlewozmywaku. [...] Powodów przemawiających z ataką decyzją było więcej. To ja dla spokojności Twojego sumienia dodam jeszcze jeden: 4. Przy mocowaniu w zlewie łatwiej bedzie cokolwiek opłukać czy umyć pod kranem, bo umocowany dalej (w zlewie) ledwie, ledwie by wystawał nad zlew i byłoby pewnie mniej wygodnie Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.03.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Witam. Przejrzałam forum i albo szukaczka szwankuje albo szukać nie potrafię albo nie ma bo bardzo mało znalazłam na temat baterii wymienionych w temacie. Na allegro ceny rózne: od 70zł po 600zł... zaleznie od producenta....znalazłam baterię zlewozmywakową kuchenną z wyciąganą wylewką Deante za 110zł, gwarancja na 5 lat....spodobała mi się (cena także ). Sprzedawcy w trzech róznych sklepach zachwalali jakość ( z czego w dwóch nie mieli jej obecnie w sprzedaży). Jestem ciekawa co sądzicie o takich właśnie bateriach....niekoniecznie z firmy Deante, ale ogólem...czy są przydatne, czy to tylko taki "gadżecik"? Jeśli ktoś ma z Deante to tym bardziej proszę o opinie- z góry dziękuję. A oto to cudo http://satysfakcjagwarantowana.pl/images/kostel_wiekszy_6_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 12.03.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Mam w domu taka baterie - pewnej znanej firmy ;P (Oras) - W sumeie jak am sie zmywarke - to taki bardziej bajer uwywamy do: 1. nalewania wody do czjnika - tzn nei trzeba wstawiac do zlewu jak cos tam jest 2. obmywania garnków - czasem a czasem nie pozostały czas siedzi spokojnie w uchwycie.. W momencie jak sobie to ustrojstwo zamontowałem doszło do mnie że: o kurcze toc to normalnie słuchawka prysznocowa na wezu prysznocowym ... ale na razie 4 miesiace (mało doswiadzcenia) działą ok - mysle ze to taki nieszkodliwy i nie az tak drogi bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.03.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Kochana Smoczyco, od 5 lat mam takie cudo i chwale sobie bardzo np. przerwany worek w smietniku i umycie wiadra. Bez problemy ta "słuchaką" umyjesz, duże gary np. po bigosie, które sa za wysokie do zmywarki, blachy do pieczenia. Przypalona płyta na kuchence - polac woda bez problemu. Mam taka marketową za kilakdziesiąt zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts