Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUCHNIA - baterie kuchenne, baterie do kuchni - wątek zbiorczy

zone

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 402
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

POzwolę sobie skopiowac mój wpis z dziennika, bo musze podjąć szybko decyzję. Pomóżcie, bo zaraz oszaleję

Wydawało mi się, że bateria powinna być tuz za zlewozmywakiem. Trzeba więć byłoby wyciąć dziurę w blacie. Tak jak na tym zdjęciu.

http://images25.fotosik.pl/128/610e0d3e57ddd432med.jpg

Ale Irek mówi, że może być za daleko. No i zawsze woda może gdzieś tam przeciekać. I co wtedy z blatem?

Próbowałam sprawdzić, czy nie za daleko. Wydaje mi się, że może być. Dziecku na pewno za daleko. To widać tutaj.

http://images33.fotosik.pl/84/d9f57e8d7d2bd619med.jpg

Jest druga wersja - z baterią w zlewozmywaku. Przyznam, że nie jestem do niej przekonana. Zresztą za daleko sięga w tej mniejszej komorze. Ale może się mylę.

Proszę poradźcie coś. Tym bardziej, że decyzję muszę podjąć dzisiaj, a najpóźniej jutro rano zadzwonić do Irka i powiedzieć mu, czy ma przyjechać i wycinać dziurę w blacie, czy nie.

Tak by to wyglądało.

http://images33.fotosik.pl/84/6c66657a3b6854d5med.jpg

Wywierć otwór w zlewie. Tę mała komorę zostaw na wodę święconą :D

Ta twoja wylewka ma jeśli dobrze widzę wyciągany element - coś w rodzaju prysznica, więc do tej małej komory tak bym wodę wlewał właśnie poprzez tę słuchawkę. Blaszka zlewozmywaków metalowych jest dość cienka więc solidnie niech Tobie zamocuje fachowiec tę bateryjkę od spodu. W przeciwnym razie całość szybko się poluzuje. Pozdrawiam

Nic nie uszczelnialiśmy dodatkowo. Bateria jednouchwytowa miała taki dość szeroki ( troszkę szerszy od baterii ) kołnierz na blacie i uszczelkę gumową pod blatem, coby trzymać się na amen :wink: I trzymała się. Od roku mam inną baterię, zwykłą marketową, gorszą od tamtej, ale też nic nie puchnie. Acha, nie mam zmywarki, zlew jest jednokomorowy, zmywam kilka razy dziennie, mokro jest ciągle.

Proszę poradźcie coś. Tym bardziej, że decyzję muszę podjąć dzisiaj, a najpóźniej jutro rano zadzwonić do Irka i powiedzieć mu, czy ma przyjechać i wycinać dziurę w blacie, czy nie.

No i jak zdecydowałaś?

Ja bym tez nie ryzykowała w blacie, zwłaszcza że dla dzieciaków niewygodnie.

Małą komorą się nie przejmuj, przeciez najczęściej jest uzywana duża, a do w małej do opłukania czegoś czy nalania wody spokojnie wyciagniesz wylewkę.

Pozdrawiam

zielony_listek

Jednak będzie w zlewozmywaku. 8)

Do Naszego Irka zadzwoniłam, że ma wolne :wink:

Powodów przemawiających z ataką decyzją było więcej.

1. Dzieci - korzystaja rzadziej, ale korzystają.

2. Mała komora nie za bardzo wykorzystana - też nie najważniejsza.

3. W końcu za rok, może półtora planujemy ten stalowy zlew wymienić. To po co ciąć teraz dziurę pod baterię? Zawsze łatwiej dopasować nowy zlew do jednego otworu.

Jednak będzie w zlewozmywaku. 8)

[...]

Powodów przemawiających z ataką decyzją było więcej.

To ja dla spokojności Twojego sumienia dodam jeszcze jeden:

4. Przy mocowaniu w zlewie łatwiej bedzie cokolwiek opłukać czy umyć pod kranem, bo umocowany dalej (w zlewie) ledwie, ledwie by wystawał nad zlew i byłoby pewnie mniej wygodnie :-)

Pozdrawiam

zielony_listek

• 2 months później...

Witam.

Przejrzałam forum i albo szukaczka szwankuje albo szukać nie potrafię albo nie ma bo bardzo mało znalazłam na temat baterii wymienionych w temacie.

Na allegro ceny rózne: od 70zł po 600zł... zaleznie od producenta....znalazłam baterię zlewozmywakową kuchenną z wyciąganą wylewką Deante za 110zł, gwarancja na 5 lat....spodobała mi się (cena także :wink: :lol: ).

Sprzedawcy w trzech róznych sklepach zachwalali jakość ( z czego w dwóch nie mieli jej obecnie w sprzedaży).

Jestem ciekawa co sądzicie o takich właśnie bateriach....niekoniecznie z firmy Deante, ale ogólem...czy są przydatne, czy to tylko taki "gadżecik"?

Jeśli ktoś ma z Deante to tym bardziej proszę o opinie- z góry dziękuję.

A oto to cudo :lol:

http://satysfakcjagwarantowana.pl/images/kostel_wiekszy_6_d.jpg

Mam w domu taka baterie - pewnej znanej firmy ;P (Oras) - W sumeie jak am sie zmywarke - to taki bardziej bajer uwywamy do:

1. nalewania wody do czjnika ;) - tzn nei trzeba wstawiac do zlewu jak cos tam jest

2. obmywania garnków - czasem a czasem nie

pozostały czas siedzi spokojnie w uchwycie..

W momencie jak sobie to ustrojstwo zamontowałem doszło do mnie że: o kurcze toc to normalnie słuchawka prysznocowa na wezu prysznocowym ...

ale na razie 4 miesiace (mało doswiadzcenia) działą ok - mysle ze to taki nieszkodliwy i nie az tak drogi bajer

Kochana Smoczyco, od 5 lat mam takie cudo i chwale sobie bardzo np. przerwany worek w smietniku i umycie wiadra. Bez problemy ta "słuchaką" umyjesz, duże gary np. po bigosie, które sa za wysokie do zmywarki, blachy do pieczenia. Przypalona płyta na kuchence - polac woda bez problemu.

Mam taka marketową za kilakdziesiąt zł.