Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUCHNIA - baterie kuchenne, baterie do kuchni - wątek zbiorczy

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 402
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za odpowiedzi...jeszcze jedno pytanko...mam zlew dwukomorowy ...czy te baterię mozna obracać? czy mocuje sie je "na stałe" z ukierunkowaniem np. tylko na wprost? :roll:

moja bateria moze sie obracac - gdzies tak 90o - czyli jak jest srotek na przedziałek miedzy komorami to 45o lewo i tyle samo prawo

Warto jeszcze zwrócić uwagę na jakość węża - mam baterię Blanco i wąż ze splatanego tworzywa, jest bardzo wytrzymały.

Moja mama miała kiedyś u siebie taką baterię z kiepskim metalowym wężem, który 2 razy się jej przerwał i uszkodził wewnętrzny wężyk - spowodował zalanie kuchni :cry:

• 2 months później...

nie ma wyciąganego prysznica

ale ...

moja mama ma prysznic i sam prysznic jest ok, ale ten magnes ciągle się obluzowuje. jest to wygodne, ale wszedzie czytam ze te za 300 zł niewiele są warte. a 2 tyś na kran nie dam :)

poza tym, w kuchni jesteśmy skazani na przepływowy podgrzewacz wody, dlatego kran musi mieć perlator. m. in. dlatego nie oglądam w ogóle kwadratowych czy płaskich wylewek, które mi sie podobają naj naj :)

• 2 weeks później...
Szczerze powiem że za bardzo nie wiem bo kupowałam zlew i baterię w tym samym sklepie internetowym i dla pewności zapytałam czy mi to będzie razem pasowało :D Wydaje mi się jednak że chodzi tu jedynie o to by znać średnicę otworu na baterię i średnicę (bądź szerokość) podstawy baterii żeby później nie okazało się że po zamontowaniu baterii zostały widoczne szczeliny otworu w zlewie :roll: