Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUCHNIA - baterie kuchenne, baterie do kuchni - wątek zbiorczy

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 402
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W zlewie, który chcę kupić nie ma żadnego otworu na baterię, więc gdzie i kto może go zrobić? samemu to lepiej nie ryzykować nie?!

Moj maz sam robil dziury :D Na zlewie sa specialne miejsca tzn zaznaczone gdzie nalezy je robic. Z tego co pamietam mezus nie mial problemow z ich wykuciem :D A baterie mam chromowana z przodu a tyl z tego co zlew. Wyglada delikatniej :p

Przede wszystkim gratuluje wyboru, zlew mam go od 2 miesiecy i jest extra. Dziure na baterię polecam zrobić u kamieniarza, jak tak zrobilem i miałem pewność, że go nie uszkodzę. Bateria oczywiście chromowana, a nie z tego samego materiału co zlew. Do otworu pasują chyba wszystkie baterie.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

szczególnie odradzam kupowanie takich baterii, jeżeli masz do wydania 1000zł prosze bardzo franke albo inna bardzo droga firma, albo kupić zwykła bez wylewki..miałem już 3 takie baterie przez 3 lata od keidy mam nową kuchnię, i czwartą kupiłem zwykłą...każda bateria kosztowała od 350-450zł i każda urywała się dokładnie ponad mocowaniem węża...większość firm robi ten element łaczący z plastiku, który się zużywa niestety, utlenia i pęka najdalej po roku...

Nie da się z tym nic mądrego zrobić, na reklamacje (jej odrzucenie) trzeba czekać 3 miesiące wiec kończy się to kupnem nowej...droższej..może bedzie lepsza..ale nie jest...ten element musi być metalowy, bo inaczej dupa wielka...widziałęm franke z metalowym za 1099zł ale to już cena troche zaporowa, dla trzeźwo myślącego człowieka...

Dlatego osobiści odradzam takie baterie i sam takiej napewno nie kupie, mimo, że wygody nie można im odmówić...

Gość Henku_wawa
szczególnie odradzam kupowanie takich baterii, jeżeli masz do wydania 1000zł prosze bardzo franke albo inna bardzo droga firma, albo kupić zwykła bez wylewki..miałem już 3 takie baterie przez 3 lata od keidy mam nową kuchnię, i czwartą kupiłem zwykłą...każda bateria kosztowała od 350-450zł i każda urywała się dokładnie ponad mocowaniem węża...większość firm robi ten element łaczący z plastiku, który się zużywa niestety, utlenia i pęka najdalej po roku...

Nie da się z tym nic mądrego zrobić, na reklamacje (jej odrzucenie) trzeba czekać 3 miesiące wiec kończy się to kupnem nowej...droższej..może bedzie lepsza..ale nie jest...ten element musi być metalowy, bo inaczej pupa wielka...widziałęm franke z metalowym za 1099zł ale to już cena troche zaporowa, dla trzeźwo myślącego człowieka...

Dlatego osobiści odradzam takie baterie i sam takiej napewno nie kupie, mimo, że wygody nie można im odmówić...

czeka mnie w tym mcu zakup czegoś takiego, chyba z wyciąganym wężem, post lekko mnie zaniepokoił. czy wiadomo jak konkretnie nazywa się ten "niepsujący" model franke - może ten? (ma metalowy wąż) albo inna bateria godna zaufania - niepsująca się (innej firmy) z metalowym wężem?

nie tyle kwestia węża, co gwintu łączącego wąż z główka...bo pęka w tym miejscu..więc albo musi być dobry plastik, albo metal..albo jest jeszcze jedno rozwiązanie:)nie kręcić baterią z prawa na lewo (np z nad jednej komory nad drugą) bo wtedy pojawiaq się "niszcząca siła zwana inaczej momentem obrotowym i katastrofa gotowa:)